מה עמדתו של הזן בנוגע לסמים?

קוכולין

New member
מה עמדתו של הזן בנוגע לסמים?

האם הזן ממליץ להולכים בדרכו לא להשתמש בסמים, אלכוהול וחומרים פסיכואקטיביים? אני יודע בפירוש שהבודהיזם הטיבטי מאד לא ממליץ להשתמש בחומרים מסוכנים כאלו. ושאלה שנייה: האם אתם, כאנשי זן, מתרגלים מדיטציה? מה דעתכם על טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית? (אני מתרגל אותה כבר כמעט שנה ומאד נהנה). שלכם, קוכולין

poepmu

New member
../images/Emo140.gif

קוכולין יקרה... הזן בה מהבודהיזם, שלא ממש אוהב את המחשבה של סמים או אלכוהול. הסמים לא מאפשרים לאדם לראות את הדברים כפי שהם באמת, דבר חשוב מאוד בעולם הזן. רק כאשר הגוף נקי מסמים ואלכוהול ניתן לגשת למקום העמוק ביותר, אני יודע... זה נשמע מוזר, כי רוב המשתמשים חושבים שלהפך, אך כשהגוף והנפש נקיים מחומרים זרים ניתן להגיע למצב של ´clear mind´ אמיתי נקי וממנו לתבונה העמוקה של עולם הזן... אני מכווה שעניתי לך, שלך בדהרמה Poep Mu (גל)

darmha

New member
זן וסמים..

חלק מדרך הזן היא לא להשתמש בחומרים שונים "TO INDUCE HEEDLESNESS". כלומר, ההמלצה היא בפירוש לא. אולם צריך להבין את ההבדל בין הגישה לסמים בין ההיניאנה (מקור הויפאסנה), מהיאנה(טיבטי) וזן בודהיזם אנסה להבהיר זאת דרך הגישה ביחס לכללים. נניח הכלל לא לשקר: ההיניאנה היא הגישה ההתנהגותית - לא שיקרת לא חטאת, שיקרת חטאת. המהיאנה - היא הגישה של "מצב ההכרה", אפילו אם לא שיקרת, אבל רצית לשקר (או להרוג, או לעשות סמים) כבר חטאת. כלומר מה שחשוב זה מצב ההכרה שלך. זן - השאלה היא למה אני עושה את? האם זה בשביל עצמי (רצונותי, תשוקותי וכד´) או בשביל כל הברואים. אם זה בשביל כל הברואים אז ALMOST ANYTHING NO PROBLEM. לשאלתך השנייה: "האם אנשי זן מתרגלים מדיטציה"? התשובה: כן, כל יום כל היום. שאלתך השלישית: טכניקת המדיטציה הטרנסדנטלית, אנו מכנים זאת דרך המנטרה. תשובה: אם זו דרכך, רק תעשה זאת במאה אחוזים. כל יום כל היום. כשאתה הולך לישון, דבר ראשון בבוקר, ובין לבין. כשאתה צריך לדבר או לחשוב תפסיק, כשזה נגמר תחזור למנטרה. בדרך זו תוכל בקרוב לעזור לעצמך ולכל העולם הזה. איתך בדרך יובל

למעלה