מה עשיתן עם שם המשפחה?

מיכלכהן

New member
מה עשיתן עם שם המשפחה?

נפשית, היה לי ממש קשה עם הרעיון של להפרד מהשם שלי, במיוחד לאור העובדה שכמו ששמתן לב נהייתי אחת מאלפים..אבל לבעלי זה נראה ממש חשוב (נו מה אני יעשה, קצת מיושן..)אז לקחתי את שלו. הגעתי למסקנה שגברים ממש לא מבינים מה זה להיפרד מהשם שלהם ומה המשמעות של פתאום להיות מישהי אחרת. מה דעתכן?

Aאלינור

New member
אני מאוד חיכיתי לשנות את שם המשפחה

משום מה תמיד הרגשתי לא בנוח עם השם הקודם. ונראה לי שהשם החדש מתלבש יפה. עברה שנה, ועדיין לא ממש התרגלתי סופית. למרות שזה נאמר בכאילו טבעיות, אבל במין לחש כזה.

lital22

New member
אני מבינה אותך.. כהן../images/Emo13.gif

גם אני הצטרפתי למיני רבים ורבות ממשפחת כהן וזה ממש מוזר להיפרד משם מישפחה אחרי כ"כ הרבה שנים.. עברו חודשיים מהחתונה ואני עדיין עם שם משפחתי הקודם, אבל נראה לי שבקרוב מאוד פשוט אוסיף את שלו לשלי...

Ronnie*

New member
אני מהמתוסבכות...

בדיוק כתבתי כאן על זה לא מזמן. בעיקרון החלטתי להחליף, כי אני לא רוצה שני שמות משפחה ואני כן רוצה שלכולנו (לי, לבעלי ולילדים העתידיים) יהיה אותו שם. אז זו נראתה לי החלטה נכונה. אבל... החלטות לחוד ומעשים לחוד. בפועל עוד לא החלפתי, בעיקר כי הרבנות מעכבת לנו את התעודה בינתיים בגלל איזו מחיקה בכתובה, ואני עדיין מתכוונת להחליף, אבל פתאום אני רואה כמה שזה קשה - כמעט כמו לשנות שם פרטי. מה גם שכל ההישגים שלי בחיים עד כה כתובים על השם הקודם שלי, ופתאום כאילו האדם שהייתי נעלם... משונה. וגם, מן תחושה משונה שאני אמורה להשתייך למשפחה של בעלי, בזמן שאני מרגישה מאוד שייכת עדיין למשפחה שלי... אבל אני מתכוונת להתגבר על זה ולהחליף את השם כשהרבנות תסכים סוף סוף לתת לנו תעודת נישואין.

הילית*

New member
גם אני מהמתוסבכות ../images/Emo163.gif

אחרי 10 חודשים עוד לא הלכנו למשרד הפנים ואולי בגלל שאני מתוסבכת עוד לא עשיתי את זה... בינתיים בכל במכתבים שאני כותבת ומסמכים ללקוחות רשומים שני השמות. כשהשם שלי תמיד ראשון. למען האמת שני השמות קצרים כך שזו לא נראית לי בעיה להשאיר את שניהם. יש לי התלבטות לגבי הילדים... אבל אני ממש מרגישה שהשם שלי הוא חלק ממני לא יודעת מה הפתרון מבחינתי אבל החלפת שם טוטלית היא כרגע לא הפתרון.

אני מהמתוסבכות הפוך

גם אני וגם הגבר החלפנו את שמותינו לצירוף שמות המשפחה. כולם הזהירו אותנו שזה ארוך מדי, ולא נשתמש בזה, והילדים יסבלו וכו´ וכו´. ואנחנו החלטנו לצפצף על כולם וליצור איחוד משלנו. אז עכשיו אני הילה לוי בן-בסט והגבר הוא בן-בסט לוי (שמות בדוים, נכון שניחשתם ?). אני לא יכולתי לוותר על שמי, ורציתי לקחת את השם של הגבר, אבל לא הייתי מוכנה להיות היחידה שעושה שינוי - למה מי מת ? דיברתי על זה עם כבודו, והוא הציע (!!!) שהוא גם ישנה... יש לי בחור פמיניסט בבית ! אמנם משרד הפנים טרם אישר (מסתבר שצריך ללכת ואי אפשר סתם לשלוח בקשה בדואר), אבל ברמת העיקרון זו התוכנית... ביומיום כ"א ישתמש בשמו לפני החתונה, אבל במסמכולוגיה ובתעודות אנחנו צירוף... ואני קוראת לו דוקטור בן-בסט לוי, והוא קורא לי גברת לוי בן-בסט... מתוסבך אבל כיף !

מאי26

New member
אני אף פעם לא השתגעתי על שם

המשפחה שלי, אבל השתגעתי עוד פחות על השם שלו. מכיוון שהשם שלי ארוך ומסובך, ומכיוון שלמרות הפצרותיי הוא לא הסכים לוותר בעצמו על שם המשפחה שלו לטובת שם אחד משותף ומעוברת לשנינו - נשארתי עם השם שלי וזהו. כשרוצים לקנטר אותי קוראים לי בשם המשפחה שלו... הבעיה היא כמובן הילדים, אבל הסכמתי שהילדים יקראו על שמו. לא צריך לסבך אותם גם.

בארץ הקודש ילדים ע"ש האב

כך שהם יהיו בן-בסט לוי... אבל זה לא ממש משנה... כי אני מניחה שבכל מקום אליו נגיע כמשפחה נהיה רק ´בן-בסט´... למה ? סתם ככה, כי ביומיום יותר נוח שם אחד, ולא איכפת לי שזה יהיה שלו. ושאלת מליון הדולר - "ומה יקרה אם ילדה בן-בסט לוי תרצה להתחתן עם ילד ליפקין-שחק ?" (אוף כמה פעמים שמענו את השאלה המעצבנת הזו) -- אז בתי יקירתי וארוסה האהוב יחליטו לבד מה מארבעת השמות שלהם הם רוצים לשמור. תהייה להם האופציה, ואני מבטיחה לא להיעלב אם היא תנפנף את כל שמותיה. מה שחשוב הוא שתהייה לה- כמו שיש לי- את זכות הבחירה.

אני דווקא לא מתרשמת מהשאלה הזו

וגם אותי שואלים אותה, ואני עונה את אותה תשובה

מיכלכהן

New member
אופצייה מענינית

חשבת על זה שהילד שלך - לוי בן בסט יפגוש בחורה - שלי כהן עזריאל ואף אחד מהם לא ירצה לוותר על השם? אז הילד שלהם יהיה ערן לוי בן בסט כהן עזריאל. ממש כמו ג´ודי ניר מוזס שלום.. סתם, אני צוחקת. אני מכבדת כל החלטה וגם אני התלבטתי רבות, אך אצלי אין גבר פמיניסטי ושם משותף לא היה אופצייה. מה שכן, נראה לי שכדאי שתחשבו על צירוף קבוע לוי - בן בסט לדוג´ ולא שהבן זוג יהיה בצירוף האחר, כדי שהילדים לא יסתבכו.. חוץ מזה הילה, אני מורידה את הכובע, הצלחת לשכנע בן עדות המזרח להחליף שם - זה מרשים. בעלי מרוקאי ומשפחתו מדהימה, אבל עניין השם היה מקרה אבוד! במיוחד לאור העובדה שהוא כהן!!(?)שמתי לב שזו תופעה..

מרוקאי פמיניסט גאה

קודם כל, הוא חצי תימני, אז מי יודע ??? אבל באמת, הגבר שלי כל-כך פמיניסט ומעריץ נשים חזקות ועצמאיות שזה מדהים - שתי הסבתות שלו הן כאלו, אמא שלו היא כזו - ואני כמעט מתביישת להגיד שגם אישתו היא הצד הרועש במשפחה... ומסתבר שאפילו סבתא-רבא אחת הייתה מין שקאלית כזו שהחביאה חבר´ה מהמחתרות מהצבא הבריטי בביתה שבנווה-צדק... מדהים, לא ? אגב, השיקול בלעשות סדר שמות משפחה שונה נובע מכך שכל אחד מאיתנו רוצה לשמור על שמו המקורי לצורך המקצוע -- וזה מאפשר את זה יותר בקלות... ולגבי הילדים - עניתי למעלה... שיהיו להם ארבעה שמות, שיהיה להם שם אחד, שיהיו להם שניים אחד מכל צד... זכותם זכותם זכותם ! יש לי דודים נשואים ששמרו כ"א את שמו, הבנות נקראו על שמה והבנים על שמו... אני אולי הייתי הופכת את הסדר אבל זה בכל מקרה נחמד... הרי שם הוא רק חלק ממה שעושה את המשפחה - אין מישהו שיכול לטעות לרגע ולחשוב שאני והגבר לא זוג נשוי ואוהב ושאנחנו לא קשורים למשפחות שלנו... ודווקא שינוי השם ההדדי מסמל בעיניי הרבה יותר תכנים ורבדים מאשר אם שנינו היינו בן-בסט (הכוונה המקורית, עד שהגיע הרגע לבצע...).

שח_מט

New member
לא רואה טעם בשינוי השם, מקסימום

הוספה. כמובן שהדבר אינו תקף אלי אלא לאישתי... שבאמת לא משנה. אני לא הייתי מחליף את השם... למרות שהוא לא מי יודע מה יפה.

אל תיעלב אבל

בדיוק נגד הניסוח הזה "אינו תקף אלי אלא לאישתי" אני מתקוממת... למה, למה רק אנחנו צריכות לשנות זהות ? - זה מין קטע כזה, שכל הזמן אנחנו אומרים "חתונה זה לא בעלות", "הכתובה זה סתם" וכו´ - ומיד אחר-כך מניחים שהאישה היא זו שצריכה להשתנות בעקבות החתונה... למה זה לא תקף אליך ? אתה לא הצטרפת למשפחה חדשה ? אתה לא שותף ביצירת בית חדש בישראל ? החשיבה הזו כל-כך מוטבעת בנו, שחריגה מהנורמה נראית "לא הגיונית"... אנחנו השתעשענו קצרות ברעיון ששנינו נשנה את השם לשם המשפחה *שלי*, אבל זה נפסל בגלל שלשם של הגבר יש היסטוריה של המון דורות ושלי הוא בן דור אחד בלבד... אבל למה לא לעשות את זה ? אם לאישה יש שם יותר יפה ??? אנחנו פשוט לא מסוגלים לדמיין מצב כזה... וחבל.

רואים שקפץ לי הפיוז הפמיניסטי

מצטערת, בשעות כאלה של הבוקר אני לוחמנית במיוחד - מה גם הגבר עדיין בתורנות אז אין לי על מי לפרוק עצבים... אני מקווה שאף אחד לא יעלב, ובמיוחד לא אתה, שח-מט, שהיית אחלה לאורך כל הדרך... לפעמים יוצאת ממני הביץ´ העצבנית שמוכנה להתווכח עם כל העולם... רק אושר לכולם !

שח_מט

New member
בקיצור, לא הבנת מה כתבתי...

אמרתי שכמו שאני לא רוצה וחושב שזה נכון לשנות, גם הנשים לא צריכות לשנות את השם לדעתי... להשתעשע בשינוי השם של שני בני הזוג (לדוגמא, לעברת את השם) הוא מעניין אבל לא תמיד אפשרי.

shelycat

New member
שום דבר

החלטנו לא לשנות את השמות שלנו וכל אחד נשאר עם השם המקורי שלו בלבד, בהמשך כשנחשוב על ילדים כל אחד יוסיף את שמו של השני לשמו כדי שהילדים יוכלו לזכות בשם המשפחה שלי או שנשנה שנינו את השם לשם שמחבר את שתי השמות שלנו.

אני החלטתי לא להיפרד משמי הקודם

ולכן הוספתי את שם המשפחה של לירון לשמי. הילדים יקבלו את השם של לירון, אבל לי נח להישאר גם עם שמי.

שמופית

New member
אחרי כמעט 30 שנה

עם השם שלי (ויש רק עוד 5 בארץ עם שם כזה...), אני מזוהה איתו בכל רמ"ח אבריי ומאוד קשה לי לחשוב על לשנות אותו למשהו אחר. השם שלי הוא ממש אני ואפילו מבחינה נומרולוגית הוא מתאים לי
אבל רשמית, הוספתי את השם משפחה של תמיר לשלי. בתכל´ס, חתימה עוד לא שיניתי ועדיין אני לרוב מזדהה בשם הישן ולא בשם הארוך...

למעלה