מה פולנים כיום חושבים על השואה והיהודים

Sifanne

New member
מה פולנים כיום חושבים על השואה והיהודים

זה פורום פולני באנגלית ויש שם דיון ארוך על היחס של הפולנים כיום כלפי היהודים שמתפתח אחר כך לדיון על שואה והכחשת השואה....הבנתי ש80% מאלו שכתבו בפורום בכלל בטוחים ב100% שלא נרצחו 6 מיליון אלה 3 מיליון 2 מיליון, וכאלה שאומרים שזה הכול פרופגנדה יהודית ושניצולי שואה שיקרו ומשקרים!. מאוד מעניין שזה נראה שהפולנים לא השתנו הרבה ב60 שנה. אה, וגם יש מי שכתב שבכלל היהודים הם שהיתעללו בפולנים המיסכנים! אני מתוכננת לינסוע לפולין בסוף ספטמבר.. אבל אחרי זה כבר ממש אין לי חשק. http://www.polishforums.com/jews_their_polish_experience-4_4673_0.html

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הבנתי את תגובתך אז לך זה לא חידש. יפה. לבחורה הצעירה הזאת כן. למה לתקוף?

Sifanne

New member
תודה שלומית

וגרשון ההיגיון רק אומר לי שפולנים צעירים בני 30 20 או 40 שמעולם לא פגשו יהוד,י.אין להם שום סיבה לאהוב או לשנוא יהודים. אז כן זה קצת מפתיע!!

לכאורה הנך צודקת, סיפן.

אלא שהם יונקים את האנטישמיות עם חלב אמם [כפי שהתבטאו שמיר ואחרים]. הדת הקתולית היא עד היום בעלת השפעה רבה שם. אשתי, שהיתה בפולין כשנתיים [נתקעה במעבר ממוסקבה לישראל, בגלל הוריה] מספרת לי שביום הראשון הולכת כל המשפחה לכנסיה, מגדול ועד קטן. וןהכומר מספר שאנו כמובן שפכנו את דמו של ישו וכו' וכו'. שלומית תגיב ותאמר שאני גזען. חוששני שקשה לשנות את דעתי, לאחר כל מה שידוע לי.

schlomitsmile

Member
מנהל
אולי כדאי שנכנס לשם, ונעזור להם להבין... הם מן הסתם לא מכירים אישית ניצולים או דור שני/שלישי. הכל רחוק מהם. זה לא בהכרח אומר שהם אנשים רעים. בורות היא התחלה של הרבה צרות...

ממוצע 60 לתלמידי כיתות ט' בציונות:

מבחן "100 המושגים" - כישלון חינוכי יום רביעי, 27 ביוני 2007, 9:08 מאת: אמיר תיבון, מערכת וואלה! הרצל. מה הוא היה אומר על זה? לימור לבנת - הגתה את התכנית (בוצ'צ'ו)הציון הממוצע בפרק הציונות - 60, ובפרק הדמוקרטיה - 74. משרד החינוך מגבש תכנית חדשה שלא מבוססת על שינון תכנית "100 המושגים" ללימודי ציונות, מורשת ודמוקרטיה הובילה לאחוזי הצלחה נמוכים מן המצופה. כך עולה מדו"ח שהוצג אתמול בפני ועדת החינוך של הכנסת. הדו"ח בחן את הציונים של תלמידי כיתות ט' בפרקים על ציונות, מורשת ודמוקרטיה במבחן המיצ"ב. הציון הממוצע בפרק הציונות הוא 60, והציון הממוצע בפרק הדמוקרטיה – 74. את תכנית "מאה המושגים" הגתה שרת החינוך לשעבר לימור לבנת לפני כארבע שנים. התכנית מבוססת על שינון של מאה מושגים הקשורים לציונות, מורשת ודמוקרטיה, שנבחרו על ידי ועדת מומחים. לאחר שינון המושגים, התלמידים נבחנים עליהם במבחן אמריקאי. במשרד החינוך אומרים כי בלי כל קשר לציונים הנמוכים שנחשפו אמש, המשרד מגבש כבר כמה חודשים תכנית לימוד חדשה שתחליף את "תכנית 100 המושגים". לדברי המשרד, התכנית החדשה לא תהיה מבוססת על שינון, אלא על "הבנה מעמיקה" של המושגים.

כשהייתי בסיור במחנה אושוויץ

לפני כ 10 שנים. המדריכה הפולניה הדגישה כל הזמן שהקורבנות העיקריים היו הפולנים. היא אמרה שגם יהודים היו. אולי זה נכון שנרצחו 3 מיליון יהודים פולנים, אבל 3 מיליון האחרים היו יהודים מארצות אחרות, שביחד כ 6 מיליון יהודים. יש סיפור שלפני כמה שנים הפולנים נבהלו שבכל פינה מוקם בית כנסת עם "לוחות הברית" בסוף התברר להם שהקימו סניפי מקדונלד עם הסמל M בקיצור הפולנים נשארו אנטישמיים. מנצלים כרגע את היהודים בגלל הכסף.

למעלה