מה פירוש המונח "פועל אנאקוזטיבי" ? תודה
ק קוגני New member 24/3/04 #3 ובמלים יותר פשוטות הקישור אמנם טוב ורחב,אבל אם לא הצלחת להבין:מאפיין של פועל אינטרנזיטיבי (עומד) שהנושא שלו הוא במקור מושא. למשל הכוס נשברה
ובמלים יותר פשוטות הקישור אמנם טוב ורחב,אבל אם לא הצלחת להבין:מאפיין של פועל אינטרנזיטיבי (עומד) שהנושא שלו הוא במקור מושא. למשל הכוס נשברה
J john1987 New member 24/3/04 #4 האם זה אומר שאין בהגדרתם פעלים אנאקוזטיבים בשפות ארגטיביות, כיוון שהנושא מקבל אינפלקציה (קייס בדרך כלל) אקוזטיבית? תמיד טוב לדעת (ואני ממש ממש ממש מצטער על ברבורציה באינגליש אבל אין לי חצי מושג איך אומרים את הדברים האלה בהיברו)
האם זה אומר שאין בהגדרתם פעלים אנאקוזטיבים בשפות ארגטיביות, כיוון שהנושא מקבל אינפלקציה (קייס בדרך כלל) אקוזטיבית? תמיד טוב לדעת (ואני ממש ממש ממש מצטער על ברבורציה באינגליש אבל אין לי חצי מושג איך אומרים את הדברים האלה בהיברו)
א אלי נוריגבי New member 24/3/04 #6 למה ? האם הגדרת האנאקוזטיביות כוללת יחסה (case) ? אף על פי שהוא באקוזטיב, הוא בעמדה של נושא, לא ?
J john1987 New member 24/3/04 #7 בשפות ארגטיביות בשפות ארגטיביות, נושא לפועל אינטרנזיטיבי מקבל את הסיומת האקוזטיבים - מחקרים טוענים שזה כתוצאה של הסביל גובר על הפעיל בשלב רחוק יותר של השפה.
בשפות ארגטיביות בשפות ארגטיביות, נושא לפועל אינטרנזיטיבי מקבל את הסיומת האקוזטיבים - מחקרים טוענים שזה כתוצאה של הסביל גובר על הפעיל בשלב רחוק יותר של השפה.
א אלי נוריגבי New member 25/3/04 #8 זה מבחינה דיאכרונית... השאלה היא מבחינה סינכרונית - האם דוברי לשונות ארגטיביות תופשים את הנושא של משפט עומד באופן שונה מאתנו ?
זה מבחינה דיאכרונית... השאלה היא מבחינה סינכרונית - האם דוברי לשונות ארגטיביות תופשים את הנושא של משפט עומד באופן שונה מאתנו ?
J john1987 New member 25/3/04 #9 אני מניח שאפשר לבחון את זה אם נראה דובר מונולינגוואל של שפה ארגטיבית עוד שפה עם קייסים. לדוגמה לטינית, "הבן בא" לא יהיה filius venit אלא filium venit אני מניח
אני מניח שאפשר לבחון את זה אם נראה דובר מונולינגוואל של שפה ארגטיבית עוד שפה עם קייסים. לדוגמה לטינית, "הבן בא" לא יהיה filius venit אלא filium venit אני מניח