קשר קארמטי נובע מהשלכה של מעשי העבר על...
הגילגול הנוכחי. מטרת הקארמה היא להחזיר לאיזון מצבים שהפרו איזון ויצרו הפרעה בהרמוניה במערכות יחסים עבריות כל שהן. הדבר נעשה בצורה בה האדם בחייו הנוכחיים, פוגש אנשים או לעיתים קבוצות אנשים, אשר איתם יש לו צורך לפתור מצבי חוסר איזון, הנובעים מחיים קודמים. האדם אינו מודע לרוב כי הי לו 'חשבון' ישן אותו יש לו צורך לתקן, ופעמים רבות הוא חוזר על משגי העבר בצורה זו או אחרת. אך ישנן מקרים בהם המפגש מוביל לתיקון ולאיזון המשקע העברי כלומר לסגירת המעגל הקארמטי. רוב מערכות היחסים המשמעותיות בחיינו נובעות מקשרים קארמטי שנוצרו בחיים אחרים. מערכות יחסים זוגית, מערכות יחסים בין בני משפחה. מערכות יחסים בעבודה. מקרים של פגישות מקריות המובילים למצבים לא פשוטים. אנו יכולים כתוצאה מקשר קארמטי לפגוע באדם שפגע בנו בעבר. במצב זה איםן פיתרון ויהיו מפגשים נוספים בחיים אחרים כדי להביא לאיזון. אני מביא כאן תקשור קארמטי שעשיתי לאישה בשם דבורה, אשר ממחיש את ההשפעה של קשר קארמטי על חייה הנוכחיים: שמואל שלום הרשה לי לפתוח בתודה גדולה, על העזרה הכנה שאתה מציע.. התלבטתי רבות אם לכתוב. מצד אחד האינסטינקט הראשוני שראיתי את הודעתך אתמול היה לפנות לך, ומצד שני דחיתי זאת כי כרגע אני בתהליך של עבודה עצמית, הכרה כי אני אחראית באופן מלא לכל מה שקורה בחיי והבנה כי כל התשובות נמצאות בתוכי. ובכל זאת, משהו בי דוחף בכל זאת לכתוב לך, אולי לקבל הבהרה לגבי שאלות שעולות בי בתקופה האחרונה. נושא שכרגע אני עובדת עליו הוא ענייו הזוגיות, נושא שכל חיי היווה עבורי סוג של התמודדות. בימים באחרונים עולה בי מן תחושה שאני לא ממש יודעת להסביר אותה במילים ובכל זאת אנסה: קיבלתי הבנה כי אני צריכה לעבוד על האנרגיה הנשית- גברית שלי, כאילו שבמשך זמן רב (תקופות חיים אחרות לא הנוכחית) התמודדתי מול אנרגיה גברית מאד מדכאת , ובשלב כלשהו החלטתי (בכל מיני רבדים) כי אני מוותרת לחלוטין על האנרגיה הגברית וכל עבודתי היא להאדיר את האנרגיה הנשית (להראות כאילו שאפשר בלי גברים, שוב, סורי על הניסוח המעורפל, אני בעצמי עדין לא בדיוק מבינה את זה) יתרה מכך, עוד עולה בי התחושה כאילו מדובר בקבוצה, לא רק אני, אלא נשים רבות הגיעו עם אותה מטרה, הכוונה ללחיות חיים במלוא העוצמה הנשית ללא בלי גברים. אולם עכשיו, בתקופת חיים זו הרצון לאיחוד הרמוני שב ועולה, רק שאני יודעת עדין כיצד להתמודד עם כך. אודה לכל הבנה שאוכל לקבל ממך. שלום דבורה ותודה על פנייתך. הנושא אותו את מעלה דבורה, הוא נושא המעסיק נשים רבות. ניתן לתמצת נושא זה בתוך השאלה: מה מקומו של הגבר בהתפתחות האישה והאם ניתן להגיע למיצוי פוטנציאל העוצמה הנשית ללא קשר עם בני המין השני. התשובה לכך היא פשוטה. כפי שמצבר או סוללה דורשת לשם פעולתה שני קטבים, קוטב שלילי וקוטב חיובי, כן גם מיצוי הפוטנציאל הנשי יושג במלואו כאשר הוא יוצר מערכת יחסים הרמונית וזורמת עם הקוטב הנגדי הגברי. אך כפי שאת מתארת, מערכת היחסים אותה חווית עם הצד הגברי לא הייתה הרמונית וזורמת, אלא נשלטת ומדכאת. במקרה זה ניתן לחשוב, כי רצוי לוותר על התנסות לא פשוטה זו ולהעדיף ליצור מרחק, בכדי ללקק את הפצעים ולבנות את חייך מחדש באופן עצמאי ובלתי תלוי. ישנן נשים שבחירה זו תשרת אותן והן יעברו את חייהן ´ללא צורך´ ליצור מערכת יחסים מחייבת עם גבר. אך במקרה שלך, בחירה זו אינה מאפשרת לך ליצור שלמות כפי שהיית רוצה. למרות הקושי וחוסר הידיעה כיצד, הגורל מושך אותך לא לוותר ולנסות שוב ושוב למצוא זוגיות שתיטיב איתך. התנועה הקארמטית העומדת בבסיס מצבך, נובעת מתוך מערכת יחסים עברית בה היה קשר הרמוני וחם בין בני זוג. היה זה קשר שוויוני של אמון ופרגון הדדי, שהיה נדיר מאד באותה תקופה. לאחר מספר שנים של יחד מאושר ונאור, פרצה מלחמה והבעל נפל בקרב. לאחר זמן של אבל ותחושת אובדן, הובילו החיים את האישה לזרועותיו של קרוב משפחה שחפץ לשאתה. הנישואין החדשים לא היו דומים כלל ועיקר לקודמים. הגבר נהג באישה ביד רמה ובאכזריות רבה. הוא היה מכה אותה על כל מעשה פעוט שלא נשא חן בעיניו. חייה הפכו לגיהנום פשוטו כמשמעו. כל רצונה היה לברוח ולהמלט על נפשה, אך לא היה לה כל אפשרות לבצע את רצונה. כך היא הלכה ודעכה לאיטה אל מותה הגואל. המצב אשר התהפך במאה ושמונים מעלות, הביא אצל אותה אישה לנדר פנימי שביקש לוותר על קשר זוגי עם גבר. חוט קארמטי זה מלווה אותך עד היום, אומנם ברמה מעודנת יותר, אך עדיין יוצר בחייך התנסויות שמוכיחות לך כמה צדקה האישה כשבחרה לוותר. אך בתוכך קיים גם הזיכרון ההפוך, הזיכרון שמספר לך שניתן לחיות חיים הרמוניים ומספקים עם גבר. ידיעה מעורפלת המספרת על האושר שניתן לחוות בתוך זוגיות. השיעור הקארמטי המלווה אותך, מספר על הפרה של הרמוניה. על זה שהשגה של אושר, גורמת בעקבותיה וויתור על משהו חשוב, על משהו או מישהו משמעותי שיקר לך. לכן קיים בך הצורך לוותר, כדי שלא תיפגעי, כדי שלא תגרמי לפגיעה. השבירה של תנועה קארמטית זו יכולה להתבצע רק על ידי הבנה עמוקה שאת אינך אשמה. שאת אינך אחראית למצבו של האחר. שאת אינך גורמת לפגיעה בעצם האושר אותו את חווה. כי מותר לך להיות מאושרת. כי מותר לך לבחור להיות בתוך זוגיות מיטיבה ומפרגנת. זה אפשרי וזה כדאי. היי ברוכה.