מה פירוש קשר קרמתי?

snoopytush

New member
מה פירוש קשר קרמתי?

ואיך הוא נוצר ? ומה השפעתו על האדם? תודה

you110

New member
../images/Emo13.gifזה מעורבות/הסתבכות של הנשמה....

יש חוקים קוסמיים שמשפיעים עלינו ..יש עבירות ויש עניין של הסכמים שאנחנו עושים כלפי מישהו ...התחייבויות והבטחות ... אז אם מישהו יותר קשר מסויים עם מישהו ומשהו ..צריך לשים לב להתנהגות שלנו ...אחרת אנחנו ניקשרים ומסתבכים והחיים שלנו ניתקעים קצת בגלל זה...ועד שהנושא לא נפתר ומשתחרר זה מושך אותנו אחורה.. כנ"ל לגבי עמים שלמים שעושים בריתות והסכמים -צריכים לעמוד בזה אחרת מסתבכים ...קבוצה שלמה של נשמות... זה מה שאני יודע..יש גם מועצה שמטפלת בזה- מועצת הקרמה...זה תפקידה...

you110

New member
לדוגמא-

יש את הדרוזים כקבוצה...שהכוהנים שלהם מבינים שהם הדרוזים חייבים לעזור למדינת ישראל שנותנת להם חסות(וכל מדינה שהייתה נותנת להם חסות) אחרת יהיו להם הרבה בעיות והתדרדרות כקבוצה וחיים לא טובים ...

Shmuelr013

New member
קשר קארמטי נובע מהשלכה של מעשי העבר על...

הגילגול הנוכחי. מטרת הקארמה היא להחזיר לאיזון מצבים שהפרו איזון ויצרו הפרעה בהרמוניה במערכות יחסים עבריות כל שהן. הדבר נעשה בצורה בה האדם בחייו הנוכחיים, פוגש אנשים או לעיתים קבוצות אנשים, אשר איתם יש לו צורך לפתור מצבי חוסר איזון, הנובעים מחיים קודמים. האדם אינו מודע לרוב כי הי לו 'חשבון' ישן אותו יש לו צורך לתקן, ופעמים רבות הוא חוזר על משגי העבר בצורה זו או אחרת. אך ישנן מקרים בהם המפגש מוביל לתיקון ולאיזון המשקע העברי כלומר לסגירת המעגל הקארמטי. רוב מערכות היחסים המשמעותיות בחיינו נובעות מקשרים קארמטי שנוצרו בחיים אחרים. מערכות יחסים זוגית, מערכות יחסים בין בני משפחה. מערכות יחסים בעבודה. מקרים של פגישות מקריות המובילים למצבים לא פשוטים. אנו יכולים כתוצאה מקשר קארמטי לפגוע באדם שפגע בנו בעבר. במצב זה איםן פיתרון ויהיו מפגשים נוספים בחיים אחרים כדי להביא לאיזון. אני מביא כאן תקשור קארמטי שעשיתי לאישה בשם דבורה, אשר ממחיש את ההשפעה של קשר קארמטי על חייה הנוכחיים: שמואל שלום הרשה לי לפתוח בתודה גדולה, על העזרה הכנה שאתה מציע.. התלבטתי רבות אם לכתוב. מצד אחד האינסטינקט הראשוני שראיתי את הודעתך אתמול היה לפנות לך, ומצד שני דחיתי זאת כי כרגע אני בתהליך של עבודה עצמית, הכרה כי אני אחראית באופן מלא לכל מה שקורה בחיי והבנה כי כל התשובות נמצאות בתוכי. ובכל זאת, משהו בי דוחף בכל זאת לכתוב לך, אולי לקבל הבהרה לגבי שאלות שעולות בי בתקופה האחרונה. נושא שכרגע אני עובדת עליו הוא ענייו הזוגיות, נושא שכל חיי היווה עבורי סוג של התמודדות. בימים באחרונים עולה בי מן תחושה שאני לא ממש יודעת להסביר אותה במילים ובכל זאת אנסה: קיבלתי הבנה כי אני צריכה לעבוד על האנרגיה הנשית- גברית שלי, כאילו שבמשך זמן רב (תקופות חיים אחרות לא הנוכחית) התמודדתי מול אנרגיה גברית מאד מדכאת , ובשלב כלשהו החלטתי (בכל מיני רבדים) כי אני מוותרת לחלוטין על האנרגיה הגברית וכל עבודתי היא להאדיר את האנרגיה הנשית (להראות כאילו שאפשר בלי גברים, שוב, סורי על הניסוח המעורפל, אני בעצמי עדין לא בדיוק מבינה את זה) יתרה מכך, עוד עולה בי התחושה כאילו מדובר בקבוצה, לא רק אני, אלא נשים רבות הגיעו עם אותה מטרה, הכוונה ללחיות חיים במלוא העוצמה הנשית ללא בלי גברים. אולם עכשיו, בתקופת חיים זו הרצון לאיחוד הרמוני שב ועולה, רק שאני יודעת עדין כיצד להתמודד עם כך. אודה לכל הבנה שאוכל לקבל ממך. שלום דבורה ותודה על פנייתך. הנושא אותו את מעלה דבורה, הוא נושא המעסיק נשים רבות. ניתן לתמצת נושא זה בתוך השאלה: מה מקומו של הגבר בהתפתחות האישה והאם ניתן להגיע למיצוי פוטנציאל העוצמה הנשית ללא קשר עם בני המין השני. התשובה לכך היא פשוטה. כפי שמצבר או סוללה דורשת לשם פעולתה שני קטבים, קוטב שלילי וקוטב חיובי, כן גם מיצוי הפוטנציאל הנשי יושג במלואו כאשר הוא יוצר מערכת יחסים הרמונית וזורמת עם הקוטב הנגדי הגברי. אך כפי שאת מתארת, מערכת היחסים אותה חווית עם הצד הגברי לא הייתה הרמונית וזורמת, אלא נשלטת ומדכאת. במקרה זה ניתן לחשוב, כי רצוי לוותר על התנסות לא פשוטה זו ולהעדיף ליצור מרחק, בכדי ללקק את הפצעים ולבנות את חייך מחדש באופן עצמאי ובלתי תלוי. ישנן נשים שבחירה זו תשרת אותן והן יעברו את חייהן ´ללא צורך´ ליצור מערכת יחסים מחייבת עם גבר. אך במקרה שלך, בחירה זו אינה מאפשרת לך ליצור שלמות כפי שהיית רוצה. למרות הקושי וחוסר הידיעה כיצד, הגורל מושך אותך לא לוותר ולנסות שוב ושוב למצוא זוגיות שתיטיב איתך. התנועה הקארמטית העומדת בבסיס מצבך, נובעת מתוך מערכת יחסים עברית בה היה קשר הרמוני וחם בין בני זוג. היה זה קשר שוויוני של אמון ופרגון הדדי, שהיה נדיר מאד באותה תקופה. לאחר מספר שנים של יחד מאושר ונאור, פרצה מלחמה והבעל נפל בקרב. לאחר זמן של אבל ותחושת אובדן, הובילו החיים את האישה לזרועותיו של קרוב משפחה שחפץ לשאתה. הנישואין החדשים לא היו דומים כלל ועיקר לקודמים. הגבר נהג באישה ביד רמה ובאכזריות רבה. הוא היה מכה אותה על כל מעשה פעוט שלא נשא חן בעיניו. חייה הפכו לגיהנום פשוטו כמשמעו. כל רצונה היה לברוח ולהמלט על נפשה, אך לא היה לה כל אפשרות לבצע את רצונה. כך היא הלכה ודעכה לאיטה אל מותה הגואל. המצב אשר התהפך במאה ושמונים מעלות, הביא אצל אותה אישה לנדר פנימי שביקש לוותר על קשר זוגי עם גבר. חוט קארמטי זה מלווה אותך עד היום, אומנם ברמה מעודנת יותר, אך עדיין יוצר בחייך התנסויות שמוכיחות לך כמה צדקה האישה כשבחרה לוותר. אך בתוכך קיים גם הזיכרון ההפוך, הזיכרון שמספר לך שניתן לחיות חיים הרמוניים ומספקים עם גבר. ידיעה מעורפלת המספרת על האושר שניתן לחוות בתוך זוגיות. השיעור הקארמטי המלווה אותך, מספר על הפרה של הרמוניה. על זה שהשגה של אושר, גורמת בעקבותיה וויתור על משהו חשוב, על משהו או מישהו משמעותי שיקר לך. לכן קיים בך הצורך לוותר, כדי שלא תיפגעי, כדי שלא תגרמי לפגיעה. השבירה של תנועה קארמטית זו יכולה להתבצע רק על ידי הבנה עמוקה שאת אינך אשמה. שאת אינך אחראית למצבו של האחר. שאת אינך גורמת לפגיעה בעצם האושר אותו את חווה. כי מותר לך להיות מאושרת. כי מותר לך לבחור להיות בתוך זוגיות מיטיבה ומפרגנת. זה אפשרי וזה כדאי. היי ברוכה.

בדיוק ../images/Emo45.gif

כעיקרון, אף מפגש במהלך החיים אינו מקרי, אבל ככל שהקשר שנוצר הדוק יותר, כך ניתן להסיק שהעבודה המשותפת רבה יותר. השאיפה לאיזון היא זו שמעוררת את הצורך ביצירת קשרים עם אנשים שאיתם יש לנו עניין כלשהו לא סגור, וכל קשר כזה הוא קארמתי. אפילו הקשר בינינו לבין חלק מהמדריכים הרוחניים שלנו הוא קארמתי, מאחר שישנם מדריכים רוחניים שהכרנו במהלך גלגולים קודמים, כשהם חיו בגוף פיזי. הקארמה היא מערכת הגלגולים והשיעורים שאנחנו לומדים במשך הזמן, וקשרים בינאישיים מהווים חלק מאוד מהותי בהתפתחות האישית של כל אחד מאיתנו.

franse

New member
קשר קרמתי הוא קשר מתמשך עם אדם נוסף

שתורם לתהליך הלימוד וההתפתחות של האדם. קשר כזה מחייב השפעה הדדית ומעורבות רגשית, רצוי על בסיס רצון חופשי. קשר קרמתי הוא לרוב עם בני משפחה (הורים, אחים) חבר קרוב, בן זוג, או כל מי שפוגשים במשך החיים שיש לו תרומה אמיתית להתפתחות האישיות. נהג אוטובוס שאת/ה משלמ/ת לו אינו קשר קרמתי. גם חבר לעבודה שאתה שותה איתו קפה ומחליף איתו ניירות במשך עשרים שנה אינו בהכרח קשר קרמתי. האינסטלטור שמחליף לך ברז בבית אינו קשר קרמתי ואפילו הרופא שעושה לך מעקף בלב (שלא נדע) אינו קשר קרמתי. אם את שוכבת עם הבן של הרופא יש מצב שכן.

snoopytush

New member
אז בתיאוריה יכל להיוצר קשר קרמתי

עם כל אחד לא? הרי כל אחד יכול להפוך לחבר / ידיד מבחינת פוטנציאל....

כן ולא.

מבחינת הפוטנציאל, עם הרבה אנשים יש פוטנציאל להיווצרות קשר קרוב, אולם בפועל רק עם מעטים אנחנו יוצרים קשר כזה. יש לנו חופש בחירה בעניין, וגם לצד השני. יחד עם זאת, כאשר מדובר בקשר שבאמת חשוב שיתפתח לקירבה רבה, תהיה משיכה הדדית מאוד חזקה שתוביל לכך, אולם זה עדיין לא מבטל את חופש הבחירה.

יש עבר ויש הווה...

קשר קרמתי הוא קשר שמתקיים בהווה ויש לו חזקה וחלק בגלגולי עבר זוגיות שנקבעה מראש...מה שהדתיים קוראים "בשייבה" הוא קשר זוגי קרמתי, לעיתים מעל מפגש חוזר..כלומר הרבה חיים...

חני 61

New member
קארמה פרושה = פעולה

אנו יוצרים חשבון בנק קארמטי של תוצאות חיוביות ושליליות .שאותם נצטרך לשלם יש פעולה = תוצאה הקארמה מתבצעת ב3 הבטים קארמה בשלה = קארמה שנובעת מהעבר וכעת אנו חובים אותה קארמה גרעינית = אותה אנו יוצרים ברגע זה ממש והיא עתידה לגדול ולהתפתח בעתיד קארמה מתפתחת וצומחת = אנו נחווה בעתיד מגיעה מפעולת העבר שלנו שאנו משנים את התודעה שלנו הקארמה בעתיד תהיה טובה יותר היות ואנו מודעים לכך ..

gady18

New member
קרמה זה תאוריה הודית

קרמה זה תאוריה הודית שמנסה להסביר למה יש אנשים רעים שחיים טוב ואנשים ישרים שסובלים. לפי התאוריה בחיים אתה מנהל מעין חשבון בנק של דברים טובים ורעים, אחרי שאתה מת אתה מתגלגל מחדש כשצורת הגלגול שלך ומה תהיה נקבעת לפי היחס בין הדברים הטובים והרעים נוסף לכל אם יש לך בעיות בחיים האלה כגון אסונות או מחלות זה בגלל קרמה שלילית בגילגול הקודם. לפי התאוריה הבודהיסטים אם יש לך חשבון מספיק נקי אתה מפסיק להגלגל ומגיע לנירונה התאוריה הזאת מבחינה לוגית פותרת המון בעיות פילוסופיות ומיתרת את הצורך בגן עדן וגהנום אם זה נכון זה כבר שאלה אחרת.

חני 61

New member
לנירונה קוראים סופר קארמה ../images/Emo20.gif

בסופר קארמה אנשים הגיעו למצב שאין להם מה לתקן הם יותר לא מתגלגלים הגיעו לטופ . לפי הבודהיסטים רבים רוצים להגיע לשלב הזה של הנירוונה ומתרגלים אותה בתרגלים שונים .

חני למדתי המון שנים בודהיזם

אחד הדברים הראשונים שלמדתי הוא שיש המון סוגים של בודהיזם שרחוקים זה מזה מרחק מזרח ממערב ואי אפשר להגיד "בבודהיזם אומרים" אין ספרות קודש בודהיסטית המקובלת על כולם, אין "כנסיה" בודהיסטית שאומרת מה אומרים, יש המון סוגים והמון צורות של בודהיזם, והמון צורות מחשבה בודהיסטיות, לאיזה סוג את מתייחסת כאן? ומאחר וברוב אמרות הכנף האלה שאת מוסיפה תחת "בבודהיזם אומרים" לא נתקלתי מעולם או נתקלתי במקומות אחרים והפוכים לגמרי, אני תוהה היכן למדת וכמה זמן? הייתי שמח ללמוד גם

חני 61

New member
בבודהיזים טיבטי

ממש לא למדתי רק מ קריאה בספרים למדתי הילינג אני מאסטר בריקי ומאסטר ברייקי קונדליאני טארות ועוד כמה כוונונים שונים שקבלתי וזהו

סתם עצה

יש המון יופי וחכמה בבודהיזם וכמובן גם בגירסא הטייבטית שלו, אבל יש הרבה יותר עומק ממה שמופיע בתקציר התרגום לעברית מתוך האנגלית לספר המתים הטבטי, בטח לתרגום המאוד מגמתי משנות השישים שכנראה קראת. כמובן רק אם זה מעניין אותך. זה הרבה יותר קשה מכל מיני טכניקות "לריפוי" אבל שווה את המאמץ. אגב, בתורתו המקורית של הבודהא, כמעט ולא מדברים על נירוונה, זה שם זה חלק מהתורה, אבל זה לא איזה פרס שמנצח את כל הפרסים כמו סוג של "גן עדן" שמחכה למי שהיה ילד טוב, אגב, התורה הבודהיסטית השמרנית, כלל לא מדברת על קארמה טובה או קארמה רעה, או על טוב ורע בכלל, הגישה לפיה קארמה היא "פעולה" נשמעת דווקא כמו תרגום רע במיוחד לתפישות עולם הינדיות ולא בודהיסטיות

חני 61

New member
נכון

זה מה שרשמתי שקארמה = פעולה . התורה הבודהיסטית השמרנית האם היא עוד קיימת ? האם עוד יש כאלה המאמינים בה ? ונכון יש הרבה יופי וחכמה בבודהיזים בודהא = אין = איש כלומר הוא האין והיש שזה ממש מצא חן בעניי . אגב איפה למדת ? כמה זמן ? אני חושבת שהמתנה הכי יפה לאדם זה לימוד הריקי כמובן למי שמתאים לכך .שזה ריפוי מאנרגיה האונברסלית מהיקום . אגב איפה למדת ? כמה זמן למדת ?

בודאי

"בודהיזם", כתנועה התחיל בסביות המאה ה 6 לפנה"ס, עם מורה בשם גאוטאמה שקייה מוני סידהרתא בודהא (השם בודהא ניתן לו בדיעבד, שקייה מוני, פרושו החכם משבט ה"מוני") ותלמידיו כתבו ולימדו את תורתו, אחרי מותו. מה שאני קורא לו "בודהיזם מסורתי" או הנהיאנה (המרכבה הקטנה) או טרהואדה (תורת הזקנים) הייתה התורה הבודהיסטית המרכזית במשך מאות שנים ושאר הכיתות, ברובן, התפצלו ממנה. גם כיום, יש קרוב למאה מיליון מתרגלים (או מאמינים, אין ממש ביטוי נכון בשפות מערביות לתאר את מי שעוסק בזה) טארה ואדים, אולם מאחר והתורה הבודהיסטית המסורתית, נטולה כמעט לגמרי קיצורי דרך של אמונה ואלים (או קיצורי דרך כלשהם) ומדברת על הארה של יחידי סגולה (אם בכלל) המסוגלים להתמיד בה בלבד, מעטים מאוד במערב עוסקים בתורה זו והיא נפוצה במדינות בהם היא חלק מהמסורת הפילוסופית המקומית. לגבי האין ויש, מצב הבודי (המואר) הוא מצב בו האני (ה"איש" שנדמה לנו שהוא אנחנו) הופך לאין הוא לא האין והיש או אין והאיש אלא, "אין איש" (אני בסנסקריט: "אטמאן" מצב הבודי הוא מצב ה"אין אני" או אנאטמן), אגב, בבודהיזם המסורתי, הבודהא הוא מצב לא אדם. לגבי דהרמה, יש דהרמה בודהיסטית, יש דהרמה ג'יינסטית ויש דהרמה הינדית, זה לא אותו דבר וזה מונח כל כך קשה להבנה שהדרך היחידה לצמצם אותו להודעה בפורום תצריך זילזול עמוק באינטלגנציה של כולם. כאשר שואלים מאסטר זן מהי הדרך האמיתית להארה, הוא ישתוק בדרך כלל, אם הוא יענה משהו הוא יגיד "תתחיל ללכת"... כל פרושי המילים האלה מסנסקרית והדיון התיאורתי ביש ואין, אני ולא אני, הוא מטופש, צריך ללכת בדרך, לא לתאר אותה..

hamamin

New member
דרך הטיפשות היא דרך האור

לחזור ולהיות טיפש זו הארה. [סתם,אהבתי לקרא אותך מחתרת התבונה הניסתרת] חג חירות ושיחרור שמח.

למעלה