מה פירוש של סימן בבורדה?

osnatna

New member
מה פירוש של סימן בבורדה?

יש לי גיזרה ברוסית עם סימן של רגלית של מכונת התפירה ומחט, מה זה אומר?

osnatna

New member
הכוונה לעשות רק תפר?

יש בגזרה קו ועליו את הסימון הנ"ל. השאלה היא שוב, רק לעשות תפר בלי חיבור בין הגזרות?

תפר עליון

כפי שאמרת, תפר בלי חיבור בין חלקים בדרך כלל זה כדי לסמן את המסילה של הגומי או תיפור עליון, כיס עליון

lirola

New member
זה אומר

שאת צריכה להוסיף בגיזרה תפרים לכיס, לגזור אותו, לגהץ פנימה את השוליים של הכיס (בחלק העליון שלו ובצדדים ובחלק התחתון ופשוט לתפור לחולצה בתפר עליון -כלומר מעל הכיס, כאשר הכיס מונח על החולצה ומחובר בסיכות או על ידי הכלבה. זה נקרא topstitching.אם בכל מקרה אחר אפשר לתפור מעל סיכות מבלי להוציא אותן מהבגד, כשעושים topstiching רצוי להוציא את הסיכות משום שאחרת יהיו לך תזוזות לא יפות של התפר. (לפחות לי זה קורה...) הקפידי שהחוט יהיה בדיוק בצבע של הבגד אם את לא מאוד מדוייקת בתפירה משום שרואים כל טעות ב-topstitching בהצלחה

lirola

New member
נשמע לי כאילו מדובר בtopstitching

הכוונה תפירה על צד ימין של הבד. לפעמים זה כדי לעשות תפר שיש בו צורך טכני-כפי שמחברים חגורה למכנס ועושים טופסטיצ'ינג על צד ימין כך שהיא תיתפר מבפנים. ולפעמים מדובר בתפר שהוא ליופי. איזו בורדה יש לך? ואיזה דגם? אנסה לבדוק בבית ואראה מה הכוונה.

רות מלר

New member
חי ליד חולצה גברית עם כיס

בהרבה חולצות גבריות תראי תפר בולט חיצוני- שתפור כשולים לכפל הבד של הכיס הסימון כפי שאמרו לך כאן במילים שונות הוא- תפירת תפר עליון

למעלה