מה פרק הזמן בחצי בישול או טיגון על מנת...

yair98Jolson

New member
מה פרק הזמן בחצי בישול או טיגון על מנת...

מה פרק הזמן בחצי בישול או טיגון על מנת... שתולעים זעירות שלא נראות כמעט במזון צמחי ימותו- והמזון ישאר טוב מספיק- שכן חייבים לאכול תמיד גם מזון טרי קראתי על התולעים האלה זה באתר "באופן טבעי". אבל צריך תמונות ועוד הסבר כדי ללמוד איך נראה ירק טוב. ואיך לבדוק אותו וכך לגבי יתר המזון הצמחי. יאיר ז'ולסון Jolson Yair
 
היות וזה פורום בעיקר לצמחונים

הייתי שואלת שאלה אחרת: מה לעשות עם ירקות שבהם נמצאו תולעים וכו', איך להיפטר מהם בלי להרוג אותן. הרי כל העניין בצמחונות הוא כי אנחנו לא רוצים להרוג. האמת, אין לי ממש תשובה לזה אבל אם למישהו כאן יש רעיון גם אני אשמח לדעת.
 

yair98Jolson

New member
הבעיה היא שקשה להוריד אותם באופן מעשי

http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?איך_מנקים_מחרקים_ירקות_עליים_אורגניים מדובר שם גם על ירקות לא אורגניות ! שם יש תולעים סכנה לתולעים קשות להסרה עוד יותר אולי- ואת זה צריך לברר כי תולעים עוברות משדה לשדה. באתר יש מספר שיטות אך הם לא מספקות. וגם אין תמונות להדגמה ושמעתי גם על תולעים בצמח עצמו בפנים - אבל אולי זו שטות. תולעים שלא נראות בקלות. ואני צמחוני (חלב ושאין בררה ביצים). ושאני יכול אני טבעוני ושאין בררה ממש אוכל דגים (ללא ראש עור( פרט לסרדין קטן) ועצמות שהם חלקים לא בריאים שמכילים את הזהומים של הדגים למל מתכות ) או כבד עוף אורגני . או אוכל בשרי. כמו שהיו טבעונים לפני שהיו כדור B12 בעבר.
 

yair98Jolson

New member
לגבי תולעים אחרות -במעים יש גם פיתרון צמחוני

http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?תולעים_במעיים ואשמח להתיחסות אליו ועוד שיטות ולגבי אוכל מתולעים מסוגים שונים וחידקים ונגיפים יש שטותמסרתיות שצריכות התיחסות - למשל חלב מורתח מזמן המתאים עם שום מוכן טוב ומאיכות טובה מטפל גם בתולעי מעיים מסוימות לגבי מזון לא טבעוני יש שיטות לחלב ולביצים במתכונים מסרותים שיזכרתי בפורום התואם צמחונות וטבעונות לקבלת תשובות ם מפי לא מומחים אבל עם ידע מעשי. )\( לוס חמינדוס ( ביצים בחמין בתחתית הסיר מתכון בולגרי) - זום ( יוגורט עם בצל ירוק מורתח 10 דקות- מתכון תימני) חלב מורתח- או חלב ורתח עם שום כתוש אחרי הבישול בתוך הכוס עם החלב הרותח נמזג עליו) וניסיון של יש צורך עכשיו בהרתחת מים - כי למשל ירקות במים מורתחים מחזיקים שבוע בלי להרכב בתוך המקרר ( מכוסות בשקית נילון ובתוך כוס זכוכית שמחטאים קודם במים רותחים לפני לפני ששמים בה את המים המורתחים הקרים כבר) אלא עם הירקות הרוסות לגמרי. ובחוץ - מחוץ למקרר יש את העצה המקורית מעת אודטה בעיתון לגבי סיפנים כחולים . ואני צריך לחפש אותו כרגע יאיר זולסון
 
הה?

לא בכל ירק ישנן תולעים.. אני לדוג' לא צורכת כרובית טריה כי יש בה חשש גבוה לתולעים..אבל אפשר לקנות מחממות מיוחדות שמגדלים את הירקות לא על האדמה עצמה ואז אין כמעט חשש לתולעים..:) (אגב, בתאנים ששם אני תמיד חוששת מכך שאוכל בטעות תולעת אני פשוט פותחת את התאנה ומסתכלת האם יש משהו שזז שם בפנים
) אני הייתי משרה את הירק במים לרבע שעה ואז יש סיכוי גדול יותר שתבחין אם יש תולעים או אין
 
למעלה