מה צריך במזג אויר כזה,

סליפ

New member
מה צריך במזג אויר כזה,

חוץ מקדירה טעימה ומחממת? הנה אחת- תבשיל בשר עם שעועית/ גיל חובב מצרכים: חצי קילו שעועית לבנה מושרית לילה שלם (אפשר להשתמש בשעועית קפואה, ואז לא צריך להשרות) 2 קילו בשר לצלי חתוך לקוביות גדולות שמן זית 4 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לשמיניות 10 שיני שום קלופות וחצויות 1 קופסא קטנה רסק עגבניות 2 כוסות מרק עוף (אפשר להשתמש באבקת מרק) 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית גדושה כורכום מלח, פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: 1. מסננים את השעועית ממי ההשריה, שמים בסיר עם הרבה מים טריים ומבשלים ברתיחה לשעה, עד שהשעועית חצי רכה. (ואם משתמשים בשעועית קפואה- לוותר על השלב הזה) 2. בינתיים משחימים את קוביות הבשר בשמן בסיר גדול מכל הצדדים, מוציאים בכף מחוררת לקערה. 3. מזהיבים בשמן שנותר בסיר את הבצל. כשהוא זהוב מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד דקה. 4. מסננים את השעועית ממי הבישול ומוסיפים לסיר (אם השתמשתם בקפואה- הכניסו ישר לסיר). מוסיפים את יתר החומרים ומים חמים כך שהמוצקים יכוסו בנוזלים. מערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. 5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים. 6. מגישים חם.
 
ואני הכנתי מרק אפונה ולחם לבן

מרק אפונה לבקשת החוקי שלי הכנתי אתמול את המרק המדהים הזה (שיחד עם הלחם הלבן היה שילוב קטלני) מצרכים בצל אחד קצוץ 2 גבעולי סלרי קצוצים כמה שיני שום פרוסים כוס וחצי אפונה יבשה קצת אטריות דקות פלפל שחור מלח כמון בסיר לאדות את הירקות פרט לאפונה להוסיף את התבלינים ואת האפונה להוסיף מים עד לגובה 3/4 מהסיר להביא לרתיחה להוסיף את האטריות להעביר לאש נמוכה ולבשל על אש קטנה לפחות שעתיים בתאבון
 
לחם לבן בסיסי

לחם לבן זוכרים שפעם כשהיינו קטנים (לפחות הדור שלי) היינו הולכים למכולת השכונתית (היה פעם משהו כזה) וקונים לחם לבן או שחור, תלוי מה אמא בקשה, והריח של הלחם הטרי שגע אותנו בדרכנו הביתה, לפעמים לא התאפקנו ובצענו אותו עוד קודם שהגענו הביתה. אז ללחם הזה אני מתגעגעת , ואתמול קר ואני הגעתי הביתה מוקדם (16:00 נחשב מוקדם) ולבקשת החוקי הכנתי מרק אפונה יבשה אז חשבתי שהכי נכון שיהיה קצת ריח של לחם בבית והכנתי בצק מ- 7 כוסות קמח כף שמרים יבשים 1/4 כוס שמן זית כפית מלח 3 כפות סוכר כוס וחצי מים חמימים ללוש היטב (אני כמובן משתמשת במיקסר החתיך שלי) לבצק ולהתפיח, אחרי הכפלת הנפח להוציא אויר לחלק ל-2 וליצור ככרות, להתפיח שוב אחרי כשעה לפזר מעט קמח מעל הככרות לחתוך בסכין חדה פסים לאורך הלחם וזו התוצאה
 
למעלה