מה צריך במזג אויר כזה,
חוץ מקדירה טעימה ומחממת? הנה אחת- תבשיל בשר עם שעועית/ גיל חובב מצרכים: חצי קילו שעועית לבנה מושרית לילה שלם (אפשר להשתמש בשעועית קפואה, ואז לא צריך להשרות) 2 קילו בשר לצלי חתוך לקוביות גדולות שמן זית 4 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לשמיניות 10 שיני שום קלופות וחצויות 1 קופסא קטנה רסק עגבניות 2 כוסות מרק עוף (אפשר להשתמש באבקת מרק) 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית גדושה כורכום מלח, פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: 1. מסננים את השעועית ממי ההשריה, שמים בסיר עם הרבה מים טריים ומבשלים ברתיחה לשעה, עד שהשעועית חצי רכה. (ואם משתמשים בשעועית קפואה- לוותר על השלב הזה) 2. בינתיים משחימים את קוביות הבשר בשמן בסיר גדול מכל הצדדים, מוציאים בכף מחוררת לקערה. 3. מזהיבים בשמן שנותר בסיר את הבצל. כשהוא זהוב מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד דקה. 4. מסננים את השעועית ממי הבישול ומוסיפים לסיר (אם השתמשתם בקפואה- הכניסו ישר לסיר). מוסיפים את יתר החומרים ומים חמים כך שהמוצקים יכוסו בנוזלים. מערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. 5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים. 6. מגישים חם.
חוץ מקדירה טעימה ומחממת? הנה אחת- תבשיל בשר עם שעועית/ גיל חובב מצרכים: חצי קילו שעועית לבנה מושרית לילה שלם (אפשר להשתמש בשעועית קפואה, ואז לא צריך להשרות) 2 קילו בשר לצלי חתוך לקוביות גדולות שמן זית 4 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לשמיניות 10 שיני שום קלופות וחצויות 1 קופסא קטנה רסק עגבניות 2 כוסות מרק עוף (אפשר להשתמש באבקת מרק) 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית גדושה כורכום מלח, פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: 1. מסננים את השעועית ממי ההשריה, שמים בסיר עם הרבה מים טריים ומבשלים ברתיחה לשעה, עד שהשעועית חצי רכה. (ואם משתמשים בשעועית קפואה- לוותר על השלב הזה) 2. בינתיים משחימים את קוביות הבשר בשמן בסיר גדול מכל הצדדים, מוציאים בכף מחוררת לקערה. 3. מזהיבים בשמן שנותר בסיר את הבצל. כשהוא זהוב מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד דקה. 4. מסננים את השעועית ממי הבישול ומוסיפים לסיר (אם השתמשתם בקפואה- הכניסו ישר לסיר). מוסיפים את יתר החומרים ומים חמים כך שהמוצקים יכוסו בנוזלים. מערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. 5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים. 6. מגישים חם.