מה צריך לבדוק לפני שחותמים על קניית מטבח?

krina

New member
מה צריך לבדוק לפני שחותמים על קניית מטבח?

מצאנו כבר חברה עם הצעת מחיר טובה וכעת אנחנו עומדים בפני החוזה. טרם ראיתי אותו אך הבטחות יש להם בצרורות.
מלבד זמני אספקה, מה עוד חייבים לדעת?

תודה מראש

puptits

New member
שמצבם טוב והם לא לפני פשיטה

ולא לשלם כלום מלבד מקדמה סבירה
הכוונה שעם התקדמות האספקה וההרכבה כך ייפרעו התשלומים
קשה? כך תגנו על עצמכם.

ולגגל עליהם בגוגל
ת'חדשו

syakter

New member
כיצד להיזהר...

לשם הגילוי הנאות אני גם קניתי השבוע מטבח חדש.
ראשית אמליץ לך לפנות לגוף גדול,מוכר ובעל מוניטין (לא שזה מבטיח משהו, אבל זה בוודאי עדיף על איזה חאפר).
שנית, לבדוק טוב טוב את תוכניות המטבח והמידות, והתאמתם של מוצרי החשמל למידות המטבח (מומלץ להעביר לעיון בעל מקצוע שאינו עובד של חברת המטבחים)
כמו כן יש לוודא שבתוכניות במטבח יש פירוט מדוייק של כל האלמנטים אותם מקבלים (כמות מגירות/ חלוקה פנימית/ צירים/ תאורה אם יש וכו'...)
באשר לעניין פשיטת הרגל שהוזכרה, הייתי ממליץ לא לשלם עבור המבטח בטרם מסירתו (למעט מקדמה בשווי של עד 10% משווי העיסקה), כך תבטיחי את כספיכם במידה של פשיטת רגל (למעט אותה מקדמה).
כמו כן הייתי ממליץ לבדוק טוב את נושא האחריות.

בהצלחה

ספוקי

New member
ערבות בנקאית (אם אני לא מתבלבל בשם)

לאחר מקרי הקריסה האחרונים של רשתות רהיטים ומטבחים, החברות הגדולות מציעות ערבות בנקאית.
כלומר רק אחרי שהמטבח מורכב, את חותמת למתקין על מסמך והכסף משתחרר לטובת החברה.

yossi alef

New member
כולם מוכנים לתת ערבות בנקאית

מציעים, אבל זה עולה עוד סכום לא שולי בכלל (החל מ-1000 ש"ח ותלוי בסכום)

אני גם הזמנתי מטבח לאחרונה ובמקום ערבות בנקאית בניתי לעצמי סוג של ביטוח. נתתי מקדמה של 20% ואת ה-80% האחרים אני משלם בפועל רק מתאריך האספקה.

זה לא מושלם ואני מסכן חלק מהמקדמה (במקרה שלי מדובר גם בקניית דירה אז הקבלן מכסה אותי עד למטבח סטנדרט באותה חברה).

אני מקווה שהחברה לא תקרוס אבל אם זה יקרה אני אבטל את התשלומים באשראי ואצא בנזק קטן.

בקניית מטבח כדאי מאד:

1. לתכנן אותו ולא ע"י מעצב/ת "מטעם" היצרן. יש כאן ניגוד אינטרסים.
2. המעצב/אדריכל כבר ינחה אתכם לדוגמא: באיזה פירזול להשתמש. איכות הפירזול היא לב ליבו של המטבח.

נומלה

New member
רצוי לראות דוגמא מותקנת בבית אחר

זה המקום הכי טוב לגלות אם הדלתות ישרות, שום דבר לא חורק ולקבל מושג על איך הם בשטח.

המלצתי, לפני שחותמים להתייעץ עם חברים/ מכרים

אגב, מי החברה איתה אתם עומדים לחתום?

krina

New member
פרפקטו מטבחים.

יש לנו קרובת משפחה שעשתה איתם וממליצה בחום.
מלבד זאת, לא מצאנו המלצות או דיס המלצות ברשת ומחוץ לה.
עד כה, ההתנהלות והמחיר שלהם התאימו לנו יחסית לכל שאר החברות שבדקנו.

מבינה מאוד ללבך!

אנחנו גם עמדנו במצב זה ממש לפני זמן קצר ובסוף בחרנו בחברה שסייעה לנו בכל הרבדים העיצובים, מאוד מרוצים...בחרנו במטבחי דקל.

בכל אופן שיהיה בהצלחה. ולכל דבר נוסף אשמח לעזור.

krina

New member
האמת?

תיכננו שהם יעשו לנו את כל העיצוב והשיפוץ, אבל בסוף יצא שהמחירים שלהם לכל השאר מלבד המטבח היו משמעותית גבוהים יותר אז נלך על כמה ספקים.

krina

New member
תיכננו לקנות הכל ביחד...

מאותה חברה. אבל בגלל המחירים יצא שבסוף ארונות נקנה במקום אחד, חשמאלי אחר, ארון אמבטיה בחברה נוספת וכן הלאה.
בחישוב הכללי יצא לנו זול בכמה אלפי שקלים...

למעלה