מה צריך לדעת לפני שקונים הליכון?

• פותח הנושא zuzi
  • פורסם בתאריך

zuzi

New member
מה צריך לדעת לפני שקונים הליכון?

אני מעוניינת לקנות הליכון (מסלול ריצה). מה עלי לדעת לפני קניה כזו? איפה כדאי לקנות ומה בדבר הליכון יד שניה? לתשובה אודה

ilia

New member
האם אתה באמת רוצה לקנות?

רוב האנשים קונים מסלול ריצה בגלל שהם חושבים שאין להם זמן לחדר כשר ושזה בבית נוח נגיש ויותר זול וכו. הבעיה שאחרי חודש חודשיים אין יותר כוח לרוץ ובסוף זה עומד בפינה ללא שימוש. היתרון הגדול בחדר כושר זה מוטיבציה – אתה רואה אנשים ורוצה להגיע לרמה שלהם וזה מחזיק אותך שם כך שתחשוב מה כדי יותר.

הליכון

לגבי זה שבחדר כושר עדיף לרוץ מאשר על הליכון בבית, משום שהליכון ביתי ידוע בשל תקלות רבות שמופיעות בו עים הזמן. וכול תקלה קטנה הטכנאי לוקח ים של כסף ליפעמים יותר מימה שההליכון שווה.נוסף לכך המישטח הליכה של ההליכון הביתי יותר קצר וצר מאשר הליכון מסיבי וגדול של חדר כושר .אבל אים את מיתעקשת אז אני ממליץ על חברה אחת שהיא לפי דעתי בסדר גמור.ג"ים סרויז תיתקשרי לאריק הוא בעל החברה והם יתפלו בך טוב 053631916 בהצלחה

Scipio

New member
הליכון בבית

יש לי הליכון בבית ואני יכול למנות מספר יתרונות 1. אפשר לשים מול טלביזיה ולבחור איזה ערוץ שרוצים להחליף וכול. 2. מדי פעם אנשים יכולים לדבר איתך 3. הזמן הנגיש הוא תמיד 4. אפשר לקבוע את הטמפטורה בצורה נוחה (אני רץ מול מאורור - וואי
5. אין זמן תקורה OVERHEAD על להגיע למסלול וחזרה - ולכן המלצותי הם : 1. קני מסלול עם מסלול הליכה יחסית רחב וארוך (זה מאד חשוב) 2. אם אתה רוצה לעשות אימונים מתקדמים יותר אזי תבדוק את יכולת התכנות ו/או נגישות על ידי הקלדת ספרות ישירות. למכשיר שלי יש 10 אינטרבלים שוי זמן וזה לא הכי להיט כאשר אתה רוצה לתכנן מסלול עם אימוני אינטרבלים ולאו דווקא בעלי זמן שווה (ומספר רב של אינטרוליים) - שימוש בספרות מאפשר הכנסה מהירה ונוחה גם בזמן ריצה (ודי קשה להחזיק את המה שמו כשאתה רץ בקצב של 15 קמ"ש 3. לאימוני TEMPO (יעני ריצות ארוכות ומונוטוניות ) התכנות לא משנה 4. לא שווה להשקיע במד דופק (אלה בידיים ואפילו האל חוטיים) תקנה פשוט שעון (יותר זול ואתה יכול גם להשתמש בו במקומות אחרים) 5. תתחזק את המה שמו לפי הוראות היצרן יש לי את המסלול 5 חודשים. אני רץ בסביבות 4-5 פעמים בשבוע ואני מאד נהנה מזה שהוא בבית. רצתי גם בחדר כושר והיתרון היחיד שראיתי זה הבחורות שרואים
(יתרון אמיתי
כמו כן עוד יתרון / חסרון של חדר כושר הוא באמת הנטייה להתאמץ יותר זה חסרון כאשר יש לך תוכנית אימונים ואז אתה מתאמץ יותר מדי (כי יש איזה מכונת ריצה אנושית לידך בחדר כושר) ואז אתה יוצא מהתוכנית. לפעמים זה נחמד אבל לרוב תצמד לתוכנית.

zuzi

New member
תודה על האינפורמציה והעידוד

תודה. האם אתה יכול להמליץ לי על שם מסוים? (חברה מסויימת) לא הבנתי את הקטע עם ה"מה שמו". אולי כי אני אשה?

Scipio

New member
מה שמו ועוד

קודם כל הנחתי שאת גבר בגלל שקראתי הודעה (לא שלך) ושם היתה התיחסות עצמית גברית (אני לא זוכר בדיוק מה היה אבל אני זוכר שהיה) ודי התפלאתי כי בהתחלה כתבתי לך כאישה (כפי שאת כפי ששמתי לב כרגע ברגע שראיתי את ההודעה הראשונה שלך) בכל מקרה אני מצטער על הטעות בזיהוי המיני
לגבי המלצה למכשיר ספציפי אז ככה : לי יש את KEYS 850 שזה דגם יחסית פשוט (אין הכנסה דיגיטלית של המהירויות) אבל הוא די רחב וארוך. ואכן קשה להעשות אימוני אינטרבלים ופארטלקים מה שאני ממליץ לך זה ככה : 1. תבדקי את התכונות - על הנייר ותראי שהם מתאימות לך 2. בחנות שאת קונה תעשי את הבדיקות הבאות : א. תפעילי את המכשיר ותראי כמה הוא רועש - תעלי את המהירות עד הסוף וגם את הזווית ותראי איך הוא מגיב ב. תעלי על המכשיר ורוצי איזה דקה במהירויות שונות תרגישי איך המכשיר מגיב - יעני כמה הוא רועד, זז , מעלה עשן
וכיוצא בזה. על הנייר דגמי ה YORK היו משוכללים יותר מה KEYS אבל כאשר עליתי עליהם הם רעדו וזה לא היה להיט. בכל מקרה תנסי כמה מכשירים כדי לבדוק איך הם מגיבים ג. תסתכלי על הרוחב והאורך של המכשיר. מסלול דק מדי לא מאפשר ריצה נוחה. וקצר מדי הופך את הסגנון לגרוע (צעדים קצרים ונמרצים בררר 3. תחשבי באמת מה המטרה שלך / תקציב - הליכה / ריצה / אימונים מתקדמים ותחשבי באמת לטווח קצת יותר ארוך. אני קניתי המכשיר ב 7000 שקל וזה די בסדר אבל בראיה לאחור עוד איזה 1500-2000 שקל יכלו לקנות מכשיר שהיה יותר מתאים לסוגי האימונים שאני מעוניין (אינטרבלים / פארטלקים) 4. בהקשר להתמדה - זה באמת בעיה קשה אצל רוב האנשים. הפתרון זה לרוץ בעיקר מול תוכניות נחמדות (אני יכול להעביר בכיף ריצה מול סיינפלד) ולא להרגיש (שעמום ז"א). רוב האנשים יש בעיות התמדה אבל גם בחדר כושר יש בעיות כאלה בברכה אני

למעלה