מה צריך לסכם עם קבלן

מה צריך לסכם עם קבלן../images/Emo35.gif

אילו נקודות להעלות
אשמח אם תפרטו. יש לנו היום פגישה עם קבלן....
מה היום
או-טו-טו.........
....... (טוב שאני נזכרת בזמן
)

fireman

New member
ביקשת עכשיו לסכם לך את כל

האנציקלופדיה העברית לתוך דף אחד. לא חסר על מה לדבר איתו החל מהחומרים מהם יהיה בנוי השלד, דרך המחיצות ועד לסוג הברזים והידיות בדלתות ועד לסוג המרצפות בגינה ודרך סוג המטבח ויצרן המשטחים.... ויש עוד המווווווווווווון דברים באמצע בכל מקרה, אף פעם לא סוגרים עם ההצעה הראשונה שיש לכם ביד. קחו את ההצעה שלו ואת המפרט שלו (אל תוותרו על מפרט מלא של כל מה שהוא נותן\לא נותן) ולהשוות את זה עם מפרטים אחרים וכמובן שאפשר להציג את זה כאן בפורום ולחברי הפורום בטוח שיהיה על מה להעיר. בהצלחה!

ענתש

New member
מהתקופה הקצרה שעבדתי כמזכירה

של קבלן (כן כן... עזבתי את ההיי טק לטובת קריירה של עקרת בית בעיקר לאיזה חצי שנה ואז התחרטתי וחזרתי. אבל היה סבבה לעבוד עד 12 בצהרים כל יום איזו תקופה) - הוא מקבל ממך תוכניות, שומע ממך בגדול מה את רוצה לבנות והולך לתת לך הצעת מחיר מפורטת. ההצעה כוללת את כל מה שהוא חושב שצריך וחייבת להיות מפורטת ברמת חדרים וחומרים - למשל, אם את מביאה חומרים לבנים אז תחת "מקלחת הורים" צריך להיות כתוב את כל העבודות שיש לעשות (איטום, ריצוף, "אינטרפוץ 4 דרך" מה שזה לא יהיה ... כמה פעמים הקלדתי את זה בהצעות מחיר והתפקעתי מצחוק... וכו') וצריך להיות כתוב "חיפויי הקיר יסופקו ע"י המזמין" או "הריצוף יסופק ע"י המזמין מסוג קרמיקה בגודל 45X45" וכו' כי יש הבדל בתמחור העבודה לפי גדול הריצופים למשל... אם סגרת איתו שהוא מביא הכל אז הוא צריך לכתוב גם את החומרים - "קרמיקה תוצרת ישראל בגודל 30X30 בעלות 50 ש"ח למ"ר או שווה ערך" וליד זה כמות ומחיר. זה המחיר שאת יכולה להזדכות עליו אם בפועל כשתגיעי לשלב הזה תגידי לקבלן "לא צריך, קניתי קרמיקה" או שתוכלי להחליף בשווה ערך אם תרצי משהו אחר. כמו שאמרתי, זה צריך להיות מפורט ממש לפי חדרים ובכל חדר סוג העבודות הנדרש. כמובן שלפני הכל יש חלק של "בניית שלד" ואחר כך את הגמר לפי חדרים... ההצעה, אם היא של קבלן עד מפתח, צריכה לכלול ה-כ-ל כולל ה-כ-ל. בהצלחה.

../images/Emo140.gif../images/Emo51.gifלכם, אתמול ישבנו,

דברנו, התחלנו לרשום, ואז הגענו למסקנה שעדיף לעבוד כמו שהאיש הפשוט הציע: מפקח בניה ועובדים שונים לכל תחום. זה לא יגרום לנו יותר מידי כאב- ראש, כיוון שבמקרה שלנו- מפקח הבניה הוא זה שיביא לנו, בכל פעם, הצעות מחיר לכל בעל מקצוע, אנחנו נאשר- והוא יביא אותם ויעבוד איתם. הבנו ממנו שזה יוזיל את הבניה מאוד, וזה הכי מתאים ל"כמעט אין תקציב" שלנו......
זה כנראה יקח יותר זמן מאשר בנייה עם קבלן, אבל אנחנו פועלים לפי היכולת.....
יש הצעות לשיפור
הערות
הארות
הבהרות
רעיונות

שאלה לגבי מפקח הבניה

מה הוא למעשה עושה? כמה אחריות יש לו כלפיכם? זא, אם הוא מביא הצעות מחיר מקבלני משנה, האם הוא גם אחראי על טיב העבודה שלהם, על שמירה על לוח זמנים?

ענתש

New member
זה תלוי בחוזה שלו איתך.

אבל כשלוקחים מפקח הוא יכול להיות רק מפקח שמגיע לאתר ומפקח על העבודה וטיבה והוא יכול להיות מנהל פרוייקט שגם מוציא מכרזים, מקבל הצעות מחיר (אתם אלו שחותמים מול בעלי המקצוע אבל הוא מרכז את הפעילות) וגם מפקח עליהם ומתאם אותם ומוודא את טיב העבודה. זה כמובן עולה יותר ממפקח מהסוג הראשון, ועדיין לא מגיע לעלות הרווח הקבלני. מצד שני זה יותר קשה ל"יזם" (שזה את) ויותר כאב ראש. וגם צריך להזהר לבחור מישהו מאד אמין כי בתחום הזה יש "שטח אפור" של כאלו שלוקחים כסף ממי שמציע הצעות מחיר בתמורה להטיית ה"מכרז" וגם כאלו שעושים עסק עם בעלי המקצוע להרוויח עליכם ולהתחלק ברווח וכו'.

האפשרות השנייה שענתש העלתה

הוא אחראי על הכל. מה שאומר שרוב "כאב הראש" חל עליו. לי אין את הידע לבדוק מי מבין בעלי המקצוע הוא יותר טוב. לו- יש נסיון.

../images/Emo13.gif../images/Emo51.gifאבל לא קיבלתי.....

בזמן האחרון
זולל הרבה מסרים. גם כאלה שאני שולחת, וגם כאלה שנשלחים אלי.....

צביקA

New member
דיברתי אם אחד כזה ולא הבנתי...

עד היום בחנתי 3 קבלני מפתח הציעו לי לדבר עם מפקח (שחשבתי שיפק על הקבלן...) אמר שמה שהוא עושה זה להביא את בעלי המקצוע ולפקח עליהם כשההתקשרות היא שלי מולם לא ממש הבנתי במה זה כל כך שונה מקבלן מפתח הרי בסוף צריך לסמוך על מישהוא (שבשתי הסיטואציות יכול "לעבוד" אליך) הכי הגיוני (אך יקר!) זה גם וגם לדעתי - ואז יש סיכוי לאוביקטיביות אבל אין לי כסף לזה

ענתש

New member
בכסף.

קבלן לוקח רווח קבלני כולל (משהו כמו 30%) ומפקח מקבל ממך משכורת. ההבדל יכול להיות עשרות אלפי שקלים.

fireman

New member
נושא שלא נגעתם בו כלל בכל מה שנוגע

למפקחים למיניהם. גם ביניהם יש כל מיני קומבינות עם אנשי מקצוע כאשר גם בהצעות המחיר שהם מביאים הם מגלמים איזשהו רווח נוסף שמעבר להצעת המחיר האורגינלית והמשכורת שהוא במילא מקבל. ("אני מביא לך לקוח - אני רוצה להרוויח מזה משהו") אני לא הייתי מפקיד את הבאת הצעות המחיר בידיו של מפקח הבניה אלא מביא אותן בעצמי. לו הייתי משאיר את הריצות אחרי אנשי המקצוע שאני בחרתי וקיבלתי מהם הצעות מחיר באופן אישי וכמובן את הפיקוח על העבודה שלהם.

בינא

Member
לא כל המפקחים עושים קומבינות

הנכם מוזמנים לבקר באתר "בית", להכנס לפרק 9 - הסכמים, לרדת לתחתית הפרק וללחוץ על קישור להסכם הליווי בו תוכלו לקרוא מה מלווה בניה מקצועי, שעושה גם ניהול-בצוע וגם פקוח טיב בניה, נותן. www.bayit-il.co.il מלווה כזה אינו מקבל שקל אחד מאף קבלן, אפילו אם הוא מביא אותם, כי הלקוח משלם לקבלן ישירות וגם למפקח ואם יש צורך, המפקח צריך להיות מסוגל להפסיק לקבלן משה עבודה ולהחליפו. ברגע שהוא יקבל שלמונים מקבלן המשנה, הוא מאבד מיכולתו לשלוט בו או בטיב עבודתו ובודאי שאינו יכול להחליפו. הלקוח יכול לגלות קומבינה כזו מהר מאוד והמפקח ימצא את עצמו בלי העבודה. נכון - יש תמיד "תפוחים רקובים", אבל לעשות מזה הכללה - לא יהיה נכון.

fireman

New member
אני כתבתי "כולם"? שאתה טוען

שאני מכליל? אני כתבתי שגם את זה יש.

למעלה