מה צריך לעשות לפני שעוברים

princess2000

New member
מה צריך לעשות לפני שעוברים

אני ובעלי עוברים בקיץ לניו גרזי ורציתי לדעת כמה דברים יש לי רשיון נהיגה ישראלי בן-לאומי האם הוא תקף באמריקה? אני צריכה לעשות שם רשיון חדש? מה עם קופת חולים? קראתי שישראלים שעוזבים את הארץ וחוזרים צריכים לשלם המון כסף בסביבות 50000 שקל במשך שנתיים זה נכון? מה אני עוד צריכה לעשות לפני שאני עוזבת? אני צריכה ללכת למשרד הפנים, ביטוח לאומי? כמה זמן לפני שאני עוזבת? מה עם הצבא? אני צריכה להודיע להם? יש לי חשבון בבנק דיסקונט אני יכולה להשאיר אותו ולהישתמש בו בחו"ל או שעדיף לי להעביר את כל הכסף שלי לבנק בחו"ל? לי יש אזרחות אמריקאית (נולדתי שם) ויש לנו ראיון בקונסוליה ביוני יש לי ממה לדאוג או שאני כבר יכולה להזמין כרטיסי טיסה? תודה לכל מי שיוכל לעזור

טל ר

New member
מספר תשובות

הרישיון הבינלאומי שלך תקף גם בארה"ב, אולם רוב מדינות ארה"ב ידרשו ממך להוציא רישיון מקומי (כלומר לעבור טסט) במהלך השנה הראשונה. את יכולה להמשיך לשלם לקופת חולים כאשר את שם. אם לא תעשי זאת, כאשר תחזרה תהיי צריכה להחליט בין: א. להמתין תקופה של עד שנתיים לפני שתהיי זכאית לביטוח בריאות ממלכתי (תלוי כמה זמן לא היית בארץ). ב. לשלם כ-50,000 ש"ח בשנה הקודמת לבואך. את צריכה ללכת לביטוח לאומי על מנת לסגור את התיק הנוכחי ולפתוח תיק של עצמאי. אמרי להם שאת טסה לחו"ל לתקופה ארוכה - הם ידעו מה לעשות. במשרד הפנים עלייך לדאוג שכתובתך הרשומה (בארץ) תהיה במקום שיודעים מה לעשות עם הדואר שלך (בד"כ הורים). אם זה כבר המצב, אין מה לעשות שם. צבא - אם את עושה מילואים, רצוי שתודיעי ליחידתך. בנק - אינני יודע לגבי שרותיו של בנק דיסקונט בחו"ל, אולם הייתי ממליץ לפתוח חשבון בבנק מקומי. אם את יכולה תפתחי חשבון מוקדם ככל האפשר, ותעבירי את הכסף לפני שאתם באים (כך שיחכה לכם). אינני מכיר מספיק את הפרוצדורה לקבלת גרין-קארד לבני זוג כדי לומר לך אם אתם יכולים להזמין כרטיסי טיסה. בהצלחה, טל.

delight

New member
בקשר לרשיון נהיגה

רק רציתי לומר לך שבניו ג'רסי את צריכה לעבור את המבחן העיוני בנהיגה, כדי להוציא את רשיון הנהיגה של המדינה, שתשמש לך גם כתעודת זהות. את צריכה רק להראות את הרשיון הבנלאומי שלך ואת עושה את המבחן, שלא כל כך קשה ולא עולה הרבה כסף. אם את לא עוברת פעם ראשונה את יכולה לגשת שוב בלי לשלם עוד פעם (כך זה היה שנה שעברה כשגרתי שם) אם יש לך אזרחות אז את צריכה להוציא כרטיס social security . אני אישית גרתי שם על ויזה אז זה בטח לא אותו התהליך. חשבון בנק מאוד קל לפתוח שם. מקוה שעזרתי

טל ר

New member
SSN

כרטיס Social Security אמור להוציא כל מי שנמצא בארה"ב על ויזת עבודה, לא רק אזרחים.

doronf65

New member
מנהל
לגבי מילואים

כפי שטל אמר, הלכתי ליחידה לתומי על מנת להודיע להם שאני מתעופף מכאן ולחרוץ להם לשון
, אבל להפתעתי הם אמרו לי שאני לא צריך. מסתבר שהם מקבלים ממשטרת הגבולות on line מידע מתי יצאנו ונכנסנו בכל פעם שאנו עוברים את ביקורת הדרכונים. אם יוצא שלאחר שנה לא חזרנו, הם מעבירים אותנו אוטומטית ליחידת חו"ל וגורעים אותנו מהיחידה הנוכחית. הם בפירוש אמרו לי שלא הייתי צריך לבוא.

למעלה