מה צריכת דלק ממוצעת של 150 סמ"ק

© DrorZi

New member
מה צריכת דלק ממוצעת של 150 סמ"ק ../images/Emo35.gif

ה EURO הזה, נראה שהוא נוסע לנצח על הכמה טיפות דלק שהמיכל שלו מכיל. אני רגיל למלא עשרות ליטרים ולגמור אותם בקצב של 1:9 גג אני יודע שזו שאלה כללית "כמה ק"מ לליטר עושה טוסטוס 150" (בדיוק כמו בפורום רכב
) אבל בכל זאת אם היו שואלים אותי היום על משפחתומטית 1600 תשובה די טובה היתה 1:10 בממוצע. אז מי יכול להגיד לי כמה יעשה היורו בערך
דרור זי.

only4love

New member
לי יש הרואיזם 150

צורך דלק בכמות של 1:28 (לפי מה שאני בדקתי) אני מאמין שהוא יכל לצרוך אפילו יותר פשוט לא חיכיתי להגיע לטיפה האחרונה של הדלק

© DrorZi

New member
1:25 אני קונה ../images/Emo70.gif

היתי בטוח שזה יעמוד על גג 1:20 שיקולי הדלק בכלל לא נכללו ברכישה (נשבר הז*ן מלחכות לירוק הרביעי כדי לעבור) ובכל מקרה הנחתי שתהיה ירידה גם בסעיף הזה אבל להגיע לשליש צריכה זה לא חשבתי שיגיע היום עכשיו יש לי אתגר, אני הולך לראות כמה דלק בערך אני הולך לחסוך תיאורתית בשנה הקרובה ולבדוק מה החיסכון הכספי שיצא מזה
(אני אחזור עם התשובות)
דרור זי.

ההירואיזם שלי היה עושה 1:36

כשהיה חדש. עם הזמן (אחרי 25,000 ק"מ), הוא ירד ל1:33 בערך. כמובן שזה הושג כמובן בנסיעה רגועה ושפויה.

harabecw

New member
~30-35 לליטר עם 250

למרות שזה מנוע שהונדה זיינו לו את הצורה כדי שייסע כמה שיותר לליטר. אני מנחש שרוב ה-150 יעשו 1:20-25. גם אני התפלאתי בהתחלה. האסטרו 4.3 ליטר שלנו עושה 1:6. 1200 שקל בחודש על דלק

only4love

New member
אין לי מושג

כמה זה בליטרים אני מדבר בכסף ויוצא לי למלא 25 ש"ח 4 פעמים בשבוע = 100 ש"ח בשבוע = 400 ש"ח בחודש לעומת 230 ש"ח לשבוע בפונטו שהיתה לי וזה עוד אחרי שעשיתי חישוב של כל נסיעה ונסיעה כל חודש 1000 ש"ח ויותר על דלק! חסכתי יותר מחצי ושלא נדבר על טיפולים 450 ש"ח בהרואיזם טיפול 8000 הכי גדול שיש כולל החלפת רצועה ורפידות אחוריות וזה עוד הוצאות גדולות אני עושה המון ק"מ עכשיו שאני לא חוסך ועושה חישוב של נסיעות עם הקטנוע מתי שבא לי אני פשוט עולה עליו ונוסע בתוך חודשיים וחצי עשיתי איתו 5000 ק"מ לא להאמין עד כמה המכונה הזאת זולה לאחזקה מומלץ בחום!

© DrorZi

New member
להלן החישובים שעשיתי

לקחתי 16K ק"מ שעשו המכוניות שלנו השנה. החלטתי שהיורו יעשה חצי מהן, ז"א 8000. המכוניות נוסעות 1:9 ההנחה ביורו - 1:25 חסכון 570 ליטר דלק בשנה. אם עושים חישוב של האוטו הכי זול, היורו שותה 95 החיפושית 96, זה כבר חיסכון של 2500 ש"ח בשנה. החיפושית לא עשתה בשנה האחרונה 8000 ק"מ (היא עשתה 2500) ז"א החיסכון הוא 95 של היורו מול 98 של הקליאו ופה כבר זה יוצא חסכון של 3000 ש"ח. אז נכון שרק הביטוח חובה ליורו עולה 4000 ש"ח ועוד 700 לצד ג, ז"א בתאוריה כרגע הפסדתי 1700 ש"ח כדי לחסוך פקקים. אבל אני מניח שאם נחשיב הוצאות טיפולים חלקים מתבלים וירידת ערך על כל ק"מ נסיעה יורו מול קליאו נגיע לשיוויון לפחות. בקיצור אנחנו כנראה לא מפסידים אפילו שקל בזה שאנחנו מחזיקים את היורו בנוסף לקליאו למרות שעכשיו כאילו יש שני כלי רכב לדאוג להם (החיפושית אספנות
תנו לה לנוח בשקט
) וכל זה בכלל בגלל שנמאס לנו מהפקקים....
דרור זי.

™asper©

New member
דרור...

קח בחשבון שעכשיו אתה עדין בהרצה ולכן צריכת הדלק טובה משמעותית לעומת צריכת הדלק בגז פתוח. הראנר שלי עשה בהרצה 1 ל-30+ ועכשיו הוא עושה 1 ל-22. חכה לסוף ההרצה ואז תעשה חישובים. גם אני עשיתי חישוב כמה אני חוסך בזה שאני על הראנר במקום ה-205GTI, יצא חי חיסכון ענק של משהו כמו 800-1000 ש"ח בחודש (שיקלול של הכל).

© DrorZi

New member
יש פה טיפה הבדל

א. שאלתי כי אני יודע שיש הבדלים אחרי שהמנוע מתחיל להסתדר על עצמו. ב. 1:25 לפי כל התשובות זה לא יהיה רחוק מהמציאות ג. החסכון שלך לא מפליא אותי, אבל המקרים שלנו שונים כי אנחנו הוספנו את היורו על הקליאו ולא מכרנו אותה ולכן למראית עין הינו אמורים להפסיד על אחזקת שני כלי רכב אבל כנראה שנצא ממש באותן עלויות שנתיות, מפתיע טיפה לדעתי.
דרור זי.

למעלה