מה קובע את עוצמת הקריסטל?הגודל,האיכות,הרגשה?

ZOROW

New member
מה קובע את עוצמת הקריסטל?הגודל,האיכות,הרגשה?

שלום רב היום בבוקר קניתי תליון קריסובריל קטנה במיוחד (בגודל של 5 מ"מ אורך ו-3 מ"מ רוחב) לאמיתו של עניין (איפה שהוא בתודעה קשה לי לקבל שאבן בגודל כזה מסוגלת לתת את כל הסגולות המיוחדות של קריסובריל שלשמם קניתי אותה.) הסיבה שקניתי את האבן הזאת היא שהיא מאוד איכותית ביחס לאחרות שהיו לבחירה (פס חד וזוהר ואבן יחסית שקופה). בגדול, בד"כ אני נוהג לענוד קריסטלים גדולים יותר. שאלתי היא עקרונית. מה קובע את עוצמת ויעילות הקריסטל? גודלה? איכותה? ההרגשה בעקבות הענידה? או אולי הכל ?? בברכה

../images/Emo22.gifגם אני שואלת את עצמי את אותה שאלה

אני מאמינה שאנו לומדים דרך חוויות ולכן אשתף בחוויה שהיתה לי עם אגת בלו לייס בזמן לימודי הקריסטלים. למדנו על אגת בלו לייס, והוזמנו לעשות מדיטציה עם הקריסטל. לקחתי חלוק של אגת בלו לייס די צנוע בגודלו , והוא ישר עשה לי כאב ראש נוראי באיזור העין השלישית. לשאר בנות הקבוצה הוא לא עשה שום דבר שכזה. רק כשהחלפתי לאגת קטנטנה, יכולתי לשאת את הנוכחות שלה והמציטציה איתה היתה מדהימה עם תובנות על הקריסטל. כיום אני כבר הולכת עם אגת בלו לייס גדולות ויפות , ואין לי את התופעות האלה, ואני מצליחה להנות ולהפיק מהאגת בלו לייס את כל היופי והייתרונות שבה. ולמה בעצם כל הסיפור הזה, אולי כדי לשקף שזה מאוד אישי, כל אחד מגיב אחרת לגודל של קריסטל - לא רק לסוג הקריסטל אלה גם בשלבי החיים השונים שלנו, ולפעמים בשעות אחרות ביום. ולדעתי התשובה כל התשובות נכונות תלוי למי, מתי , איך ... אני חושבת שבאותה נקודת זמן שבחרת את הקריסובריל היא היתה נכונה למה שאתה צריך וליכולת ההכלה שלך את האיכויות של הקריסטל.
אני מזמינה אתכם לכתוב על חוויות עם קריסטלים - האם קרה לכם פעם שקריסטל קטנטנן עשה איתכם עבודה ענקית? או שהאיכות קבעה את הטיב של הפעילות?

בנוסף למה שנאמר לגבי הגודל והאיכות

ענת יקירה , ברכותי על ניהול הפורום שיהיה בהצלחה - מקווה לתנועה יפה והרחבת צוהר הידע על הקריסטלים וכיצד אנו יכולים להעזר בהם למשתתפי הפורום. מבקשת להוסיף בענין הגודל האיכות וכדומה - כי מבחינה גימולוגית למשל בהיבט הכימי - כל הקריסטלים השיכים לאותה משפחה - למשל קוורץ - יהיו כולם SIO2 וכן יהיו בעלי אותו מבנה פיזי (פנימי - הארגון של המולקולות) זהה - כלומר בעלי אותן תכונות גימולוגיות(לרבות משקל סיגולי , קשיות ודברים כגון אלו) ובהקשר זה גם בעלי אותו מנעד של תדר אנרגטי. אולם יש משמעות לעיתים לסוג המחצב, נדירותו, יופי האבנים (ויופי זה ענין מאד אישי כמובן), איכות השיוף או הליטוש - למשל קבושון לעומת חיתוח ליטוש פאוסט עם מבנים גיאומטירים שמביאים מסר אחר ונוסף אל האבן. הקריסובריל אבן יחסית נדירה (הירקרקה) לא הקוורץ קריסובריל שהיא שכיחה יותר - וכן אכן מיוחסות לה תוכונות עוצמתיות רבות (עו במקורות שלנו) - ומעבר לתחושה היפה שציינת - כן יש משמעות לגודל - אבל לקריסובריל מאחר והיא כה מתומצתת - הקטנטנה - אכן עובדת איתנו יפהפה - תהנה ממנה - ונשמח לשמוע את החוויה או השינוי. תמיד צריך לזכור מעל כל אלו שגם יש כאן ענין של מטהפיזיקה - כלומר מה שאתה מרגיש עם האבן - זה הנכון לך. כלוממר מה שכתבת - הכל נכלל ונלקח בחשבון. לרבות משך הזמן שאנו עונדים אבן מסויימת - לעיתי לתת לה גם לנוח ושהגוף ידע לבדו את המנעד הדרוש. כמובן שיש גם משמעות אם האבן היא גולמית או שויפה לחלוק נחל, כמו גם באופן כללי הגודל של חלוקי הנחל מצויין לנו היות ותדר מגיע עד גבולות טווח ההילה (הגופים העדינים / האורה)שלנו. אבל אם נבחר אבן למרחב מסוים או חדר כמובן שנתענין באבן גדולה יותר. אז שוב בהצלחה, מקווה שהתשובה לא הייתה ארוכה מידי. ריקי חן יהונתן קסם הקריסטלים - יותר מאבני חן

ZOROW

New member
תודה רבה על התשובות היפות... ריקי יקרה, יש לי

תודה רבה על התשובות ריקי יקרה יש לי שאלה שעולה מעצם התשובה שכתבת לי ציינת אבן שנקראת "קוורץ קריסובריל" לעומת "קריסובריל" עד כמה שאני מבין/יודע יש או אבן שהיא או קוורץ או קריסובריל. (לא יכול להיות שילוב של שניהם) האם אני טועה או צודק? מכל מקום האבן שאני קניתי היא קריסובריל והיא לא ירקרק, האם ייתכן שקריסובריל לא תהיה ירקרקה? (בעקבות התשובה שלך, איבדתי קצת את הביטחון שיש לי קריסובריל אמיתית) שוב, תודה על היחס בברכה

קריסובריל

אכן התשובה של ריקי מאלפת ומלאה בפרטים . אני פחות מכירה את הקריסובריל, אבל מצרפת קישור מהאתר של מיכל ויסברלג.

אבחון במה שיש לך ביד

הקריסובריל היא אבן שיש בה תופעה של עין החתול אותה קרן שציינת בפניתך הראשונה - והיא ירקרקה, חומה, אדמדמה, צהובה, דבש. יש גם קוורץ עין החתול שמופיעה בצבעים שונים ומשמשת כתואם/תחליף לקריסובריל כי יש בה את אותה תופעה גמולוגית של הקרן - כאילו שפותחים פנס לחתול בחושך - כך נראת העין שלו. תלוי אצל מי קנית - אם קנית במקום אמין - אני מאמינה שאמרו לך את האמת - דרך נוספת לזהות היא לצלם לאתר, וגם תלוי בעלות ששולמה הקריסובריל יקרה מאד מאד. לא לדאוג אין ענין של אבן אמיתית - היא אמיתית בוודאות היא רק יכולה להיות אחרת - ובכל מקרה אנחנו מאמינים שאיזה אבנים שצריכות להגיע אלינו - מגיעות. אז תהנה ממנה באהבה. ריקי חן יהונתן קסם הקריסטלים - יותר מאבני חן

למעלה