מה קובע הגולש או הגלשן ???

מה קובע הגולש או הגלשן ???

סביר להניח שהתשובה ברורה. במסגרת העזרה לולנסי בהשוואה ובדיקת תוכנת הניקוד אני עורך ניקוד מקביל בתוכנה שלנו. לשם הבנת הכללים קראתי את תקנון ליגת הגלשנים לשנת 2007 ונדהמתי לגלות את הסעיף הנ"ל: השנה הוחלט לתת סיכוי שווה גם לטייסי הקינג פוסט אשר סובלים מנחיתות אווירודינמית ולנקדם לפי 120%. ובתנאי שסך כל הניקוד לא יעבור את ה-1000לדוגמה, אם גולש קינג פוסט קיבל במהלך תחרות 900 נקודות, יירשמו לטובתו 900*1.2=1080. 1000 =80 – 1080 ובנוסף הוחלט ש:מתחרה בין הגילאים 50 ל-60 יקבל 10% בונוס ובין 60 ל-70 יקבל 20% בונוס ובתנאי שסך כל הבונוסים לא יעלה על 20% שאלה: האם גלשן אדום מקבל יותר ניקוד מגלשן צהוב? הרי ישנם בעולם אין ספור משתמשי גלשן קינגפוסט אשר ינצחו פה כל ליגה בקפיצה על רגל אחת (וחלקם אפילו מעל גיל 60). האם באמת גלשן קינגפוסט נחות ב-20% מגלשן בלי ? מדוע לא לתת בונוס גם לפי גיל הגלשן ולא רק גיל הגולש? או 40% בונוס לגולשות ? התוכנות לא בנויות לשטות הזאת אשר ממעיטה בערכו של הגולש (שבמידה וינצח את הליגה בזכות הבונוס יכול להרגיש אידיוט מושלם). ומה יקרה בתחרויות בחו"ל תבקשו בונוס 20% בגלל השואה, 10% על לחימה בפלסטינאים, 5% על מלחמת לבנון השניה ? בקיצור - מי שרוצה את הבונוסים (המגוחכים) המגיעים לו על פי התקנון ( במסגרת העזרה לולנסי) - אנא שילחו לי הודעה הכוללת שם וסיבה (גיל או גלשן). איתי

איתי,אני שמח שיש דעה כמעט בכל נושא

אבל לא נראה לי חכם להביע דעה מבלי לדעת את מכלול השיקולים... ההחלטות שניתקבלו השנה נועדו לתת מענה לבעיה שחשיבותה גדולה יותר מאיזה שהיא "נורמה עולמית" ולכן כרגע בראש סדר העדיפויות שלנו זה להגדיל את מספר המתחרים.

הקלות בניקוד זאת אינה השיטה.

גיא ערב טוב וסחתיין על הזלזול. לא חשבתי לרגע שההקלות נוצרו מעודף מתחרים בעלי קינגפוסט או שגילם עולה על 60 או 70. את תחרויות מצנחי הרחיפה בארץ ובעולם מנצחים לא פעם דגמים ישנים מאוד של מצנחים. כאלה שהפרשי המהירות ויחס הגלישה שלהם הם יותר מ - 20% ביחס לדור הישן. השנה אפילו הובילה את אליפות העולם אישה עד הטסק האחרון. השיטה היא אוירה טובה, שיתוף ותגמול לכולם (בידע לא בכסף או פרסים). כמי שמארגן ודואג להצטרפות אנשים לליגות המצנחים כבר שנים יש לי עדיין קצת יותר נסיון ממך - תלמד לקבל ביקורת בונה זה לא מזיק. ההקלות שעשיתם זה בהחלט לא ספורטיבי ומזיק - לטעמי האישי. חגי זיו כתב פה פעם אחרי תחרות בספרד איך גולשים עם קינגפוסט נתנו לו בראש. אני לא זוכר שהם קיבלו 20% יותר בניקוד. לא נראה לי שגולשי הקינגפוסט בארץ יפסידו (בעתיד כי עוד לא היו ליגות תהשנה) את הליגה או הטסקים כתוצאה מסוג הגלשן, אך לאור חוקי הניקוד החדשים שלכם הם בהחלט יכולים לנצח את הליגה והטסקים השונים בגלל סוג הגלשן (יתרון של 20% עוד לפני פתיחת חלון). בהצלחה עם מזג האויר בהמשך. איתי

חגי

New member
אכן קיבלנו פניות מגולשים בלאומיים

ששוקלים להגיע לחלק מהליגות מתוך כוונה ברורה לקחת את הליגה היוקרתית הישראלית. בנוסף 3 חתיארים בני 63-69 הודיעו שאם ניתן להם ממוצע מנורמל הם יגיעו לחצי שנה כדי לנסות ולזכות בתואר הנכסף. אגב - L/D של קינגפוסט ישן עומד על 1/10 ושל טופלס חדש ותחרותי עומד על 1/16 ....הייתי אומר ש- 20% זו תוספת רזה למדי. חוצמזה - גם כשהיה לי ממש ממש משעמם - לא קראתי את תקנון הליגה של האגודה למצנחי ... אז מה עושה אותנו כל כך מיוחדים שאתה מתעניין כל כך? ואגב נוסף- מה שקובע זה הגלשן והגולש - LOS DOS . במיוחד כשטסים טסקים עם לגים עם רוח צד או אף חזקה. הפער בין גלשן מהיר ואיטי (גם בין טופלס למינר 2001 כמו שהיה לי ולמינר 2004 צפונה) הוא עצום. אתה מוזמן לנסות פעם.

לחגי.

כתבתי לגיא בזמן שכתבת לי. רוב תשובותי שם. לגבי העניין - אין לי עניין מיוחד בתקנון אך שמבקשים ממני עזרה אני משתדל לקרוא ולדייק בעבודתי. איך אני אמור לעשות ניקוד מבלי לקרוא את חוקי הניקוד ??? ההבדל בין הגלשנים לדבריך יכול להצדיק ליגה נפרדת לא המצאת שיטת ניקוד מיוחדת. אולי תיתן גם בונוס ניקוד לפי שנתון גלשן הטופלס ?

חגי

New member
שיטת הניקוד לא השתנתה

אחרי שיעשה ניקוד לפי הנוסחה הרגילה , יקבלו כל הזכאים בונוס בהתאם למה שהוחלט ותו לו. לגבי 5 המקומות הראשונים בסיכום שנתי- אני מוכן להמר שלא ימצא בהם אף לא משופץ אחד כך שמבחינה בינלאומית לא הפרנו מהותית שום סטנדרט ובנוסף אין בשיפוץ שהוחלט עליו משום פגיעה ביחסים ובניקוד של המתחרים "הרציניים". לגבי שנתון הטופלס - המסר היה שגם בין טופלסים יש הבדל גדול בביצועים ועל אחת כמה וכמה (למרות שלא הפכתי והפכתי בו)הפער גדל כשמשווים טופלס חדש בן שנה וקינג פוסט בן 7.

Giladno

New member
In principle, Itai, your arguments are

logical, However with the so few HG pilots in Israel. One cannot afford having a separate league to the different type of gliders You might wish to combine the two types of HG under same tasks and have them compete separately, announcing a champ, per category. Cheers Gilad

ג ל נ ט י

New member
החישוב שלי לא לוקח בחשבון "בונוסים"

אני משקיע בהקמת תוכנה לניקוד בינלאומי, מי שרוצה ליכתוב אקסל לפיצוי, ולחישוב ממוצע בהיעדר מתחרים שיעשה זאת על חשבון הזמן שלו

איתי, מה אכפת לך? תשחרר קצת.

יש כאלה החושבים אחרת ממך והדברים כבר נלעסו כאן עד דק. בפגישתנו הבאה אשכנע אותך, אם לא מילולית, אז באלימות, וכשאנחנו הולכים מכות, תזכור שלא רק שאני אטחן אותך, אלא שאקבל עוד נקודות בונוס על גיל...

shaison

New member
לא כוחות

מיקי בבפגשתכם הבא אני אבקר בארץ ובמידה ולא תבדיל בין שנינו אני חושב שיהייה לך קצת קשה מול שנייים
ולא בגלל הגיל........ סתם נקודה למחשבה בליגה הישראלית למצנחי רחיפה מתחרים אנשים עם מצנחים בעלי יחס גלשיה של 1:6 וחברה עם חופות תחרותיות שעושות 1:10 אין ספק שברוח צד או אף היתרון הוא ע צ ו ם אבל איך אמר לי פעם הכריש: מי שיש לו קונה ...... בהצלחה בליגה שי לנואל ניוזילנד

איתי שלום

זה זמן רב שאני קורא את ההערות וההארות שלך. מה שטוב שלכל דבר יש לך מה להוסיף. מן הסתם אתה עילוי וכל יודע. רק דבר אחד איני מסוגל להבין. מה בדיוק אתה מחפש בפורום שלנו ולמה כל כך איכפת לך מי כותב מה אצלנו. האם אין פעילות אצלכם בפורום? מצטער על הבורות בהקשר לפורום שלכם פשוט איני נכנס אליו ובטח שאיני מעלה על דעתי להעיר הערות למשתתפיו. אז אולי או שתפסיק או שתתחיל לגלוש בגלשנים וכך נהנה גם מהערות בונות ואולי גם מטייס טוב שלך עמירם

אהלן עמירם

יש לנו הרבה פורומים (יותר מידי לצערי) פעילים. כל אחד כותב באינטרנט איפה שמתחשק לו - כי זה אינטרנט. אם קראת את דברי לגבי הניקוד אתה אמור להבין למה אני כותב בנושא זה. שיהיה לי מספיק כסף לכל התחביבים שלי (גולף, מצנחי רחיפה, סנובורד, אופניים, גלישת רוח ועוד) אז אני מבטיח לך שאני אבוא גם לגלוש (מינימום על טופלס). איתי

למעלה