מה קובע התקן הישראלי

kelly12222

New member
מה קובע התקן הישראלי

יש לי בעיות קשות עם החשמלאי בדירה החדשה שאני קונה . אני רוצה לדעת איזה מכשיר חשמלי מחויב לפי התקן במעגל ניפרד כדי שהבית יעבור בדיקה של חברת החשמל .מה נהוג בדרך כלל לעשות, למי נותנים מעגל ניפרד ולמי לא ? פשוט החשמלאי הזה גנב גדול ואני לא מאמינה לו .עם כל בעלי המקצוע הסתדרתי רק עם המניאק הזה אני אוכלת לוקשים . אני לא רוצה לחסור אני רוצה עשתו את הכי טוב שאפשר רק אין לי אמון בו תודה מראש

מאגר

New member
התקן הישראלי לא קובע.

הקובע בנושא הוא חוק החשמל ולא התקן הישראלי חוק החשמל אומר: "תקנות החשמל (מעגלים סופיים הניזונים ממתח עד 1000V),התשמ"ה 1948 " להלן החוק ככתבו וכלשונו. בסעיף 10 לחוק "מספר מעגלים סופיים במתקן ביתי" (א)מתקן ביתי יותקן מעגל סופי אחד לפחות לכל שני חדרים או לכל 40 מ"ר של ריצפה, או חלק מהם, הכל לפי המחייב מספר מעגלים רב יותר :חדרי שרותים ומעברים אינם כלולים בחישוב החדרים,אולם שטח יכלל בחישוב שטח הריצפה: מטבח יחשב לחדר. (ב) במתקן בדירת מגורים יותקנו שני מעגליםלפחות לזינת נקודות מאור ובתי תקע, (ג) על אף האמור בתקנת משנה (א) מותר שבחדרי לימוד של מוסד חינוכי יותקן מעגל סופי אחד לשני חדרי לימוד ללא הגבלת שטח הריצפה. (ד) המעגלים המיועדים לזינת דוד לחימום מים בעל בידוד טרמי,דוד שמש,מכונת כביסה, מכונת יבוש,מדיח כלים,תנור בישול,תנור אוגר חום או מזגן לא יכללו במספר המזערי של מעגלים סופיים. 11. "מספר נקודות מאור ובתי תקע במתקן ביתי" (א)בכל מתקן ביתי יותקנו נקודת מאור אחת לפחות ושני בתי תקע בכל חדר,או בכל שטח ריצפה של 40 מ"ר או חלק מהם,הכל לפי המחייב מספר נקודות מאור ובתי תקע רב יותר:זינת נקודת המאור תחלק בין שני מעגלים סופיים לפחות:בין בתי התקע באותו החדר יימצאו שניים לפחות אשר המרחק בינהם לאורך הקירות עולה על שני מטרים. (ב)בכל מטבח יותקנו נקודות מאור כנידרש בתקנהת משנה (א) ובנוסף יותקנו שלשה בתי תקע לפחות: אחד מבתי התקע המיועד לתנור בישול או אפיה יוזן ממעגל סופי מיוחד, ומוליכי מעגל זה יהיו בחתך של 2.5 ממ"ר לפחות: מותר שבמקום תקע זה יותקן לתנור חיבור קבוע עם מפסק. (ג)בתי התקע הניזונים מאותו מעגל סופי במתקן ביתי ימוקמו בלא מאשר שני חדרים או 40 מ"ר שטח ריצפה ללא הגבלת מספרם. (ד)מותקן בבית מגורים ברז מים המיועד לפי סוגו ומיקומו למכונת כביסה יותקן במקום מתאים בקירבתו בית תקע לזרם נקוב של 16 אמפר הניזון על ידי מעגל סופי המיועד רק לו:מוליכי הזינה לבית תקע זה יהיו החתך של 2.5 ממ"ר. (ה)מותר שמעגל סופי מיוחד לבתי תקע בלבד יזין בתי-תקע ללא הגבלת מספר החדרים או שטח הריצפה בהם הם מותקנים בתנאי שהם מתוכננים, כייעוד קבוע לזינת מכשירים שהעומס הכללי שלהם אינו גדול מהעומס הנקוב של המעגל, כגון מאווררים מקומיים ליזוג אויר מרכזי או לחימום על ידי קונבקטורים,מעגל זה לא יכלל במספר מזעריהנדרש של מעגלים סופיים. (ו) אין מניעה להתקין בחדר אחד נקודת מאור הניזונות ממעגלים סופיים שונים. (ז) בכל מרפסת ששטחה עולה על 2 מ"ר יהיו לפחות נקודת מאור אחת ובית תקע אחד.

רשר

Well-known member
מנהל
דורון רשם את התקן המינמלי

לצורך מעבר בדיקה של ח"ח. לך מותר ואפילו רצוי לדרוש יותר כדי שיהיו לך חיים נוחים יותר . רן

מאגר

New member
לרן לא רשמתי את התקן כי אין כזה

אני כתבתי את החוק ככתבו וכלשונו, שניתן לפרושים שונים ומשונים ותאמין לי שאני כבר שמעתי פרושים כאלה בבתי המשפט, ואיש לא יכול היה לסתור אותם גם לא אנשי משרד התעמ"ש, כך שזה לא המינימינלי אלה זה מה שיש יאין בילתו. אולי אינך יודע אבל תקן החשמל מדבר רק על אביזרי הדלקה לא על צורת התקנתם מדבר על איזה מתח אתה צריך לקבל מספק החשמל שלך ואינו מדבר על כמה שקעים כמה קוים ובאיזה צורת חלוקה, על זה מדבר רק חוק החשמל ואכן עומד להתשנות בימים אלה והרבה מאוד סעיפים והגדרות חדשות עובד על זה כרגע ואמן לי מכיר את זה יותר ממה שאתה מסוגל בכלל לחשוב.אז אם יש לך חוק אחר אשמח לראות אותו ומי חתום עליו אני בכל אופן לא מכיר חוק אחר.

רז חשמל

New member
נקודות בבית חדש

נכון מה שנכתב בכל השרשור הזה אך ממה שאת מתארת יש בעית תקשורת בינך לבין החשמלאי שעובד דרך הקבלן.ראשית מה שציטט מאגר זה חוק החשמל והוא כמובן (כמו שנאמר) המינימום הדרוש. בנוסף לכך שהחשמלאי צריך לעמוד בחוק החשמל, הקבלן צריך לעמוד במה שסוכם בינך לבינו - חוזה קניה. סביר ששם יש התייחסות לנקודות חשמל. מכיוון שאת אומרת שעם כל בעלי המקצוע את מסתדרת ורק עם החשמלאי לא - אני מאמין שהדרך הטובה ביותר היא להפסיק להתדיין עם החשמלאי ולדבר על הכל רק עם הקבלן. אם משהו לא ברור אני מוכן שתיפני אליי במסר ואני אדבר איתו בטלפון.

מאגר

New member
לפי הכתב בחוק ולדעת מפרשיו

לפי הכתב בחוק ולדעת מפרשיו. בסעיף 10 תת סעיף ד כל המכשירים כמו דוד מים,מכונת כביסה מיבש כביסה מדיח כלים תנור בישול אוגר חום מזגן לא יכללו במספר הקוים המזערי הווה אומר יש להכין עבורם ולכל אחד בניפרד קו זינה ישיר בעל נתיך מתאים להספקו של המכשיר ומחויטם שקוטרם לא יקטן מ2.5 ממ"ר. את המריבות שלך אם הקבלן חשמל תעבירי למריבות עם קבלן הבנין והמתכנן שלו ע"פ החוק ומה שניחתם בינכם בחוזה. סוף מעשה במחשבה תחילה

למעלה