מה קודם - אירובי או כוח?

מה קודם - אירובי או כוח?

היי כולם.
אני מתאמנת מתחילה, נרשמתי לחדר כושר עכשיו. אני 1.56, שוקלת בערך 45. מעוניינת בחיטוב - דגש על בטן, ובבניית סיבולת לב-ריאה. מתכוונת להגיע לחדר כושר פעמיים-שלוש בשבוע.
אני יודעת שבד"כ עדיף להפריד אימוני כוח ושרירים מאימונים אירוביים, אבל אין לי אפשרות לעשות זאת עקב סדר יום עמוס.
מה עדיף אם ככה לעשות - קודם אירובי (חשבתי על 35-40 דקות בתור התחלה) ואז כוח, או להפך?

תודה רבה.

MidNight Flame

New member
קודם כל נתחיל מזה שאם מטרתך היא חיטוב

התזונה צריכה להתאים לכך.
לגבי השאלה הספציפית שלך - אני ממליץ להתחיל עם הכוח.

תגובה

לפני שנרשמתי לחד"כ קראתי הרבה על כל הנושא. הבנתי שחיטוב = הורדת אחוזי שומן + חיזוק השרירים למראה "מעוצב". אז למען הדיוק, אומר שאין לי שום צורך בחלק הראשון - הורדת אחוזי שומן כי אני רזה ואין לי שום רצון לרזות. מה שכן, חשוב לי "לעצב" את הגוף (מודעת לכך שהמונח שגוי מקצועית, אבל משתמשת בו כדי להסביר את המטרה) כך שאגיע לירכיים חטובות (להבדיל מסתם רזות), לבטן יותר מוצקה וכו'. בנוסף, הייתי שמחה לשפר את הכושר מבחינת סיבולת לב ריאה, אבל חוששת לרדת במשקל אז כרגע לא מתמקדת יותר מדי באירובי.

לעניין התזונה - לאור מה שקראתי, כשעה שעתיים לפני אימון אני אוכלת מנה יפה של פחמימות מורכבות.
אחרי האימון אני אוכלת פחמימה מורכבת כלשהי עם חלבון.
האם זה בסדר לדעתך?

פסטרמה2

New member
למה לא צורך פחמימה??

אני יכול להבין אם זה אחרי האימון
אבל למה לא לפני?
באיזה גלוקוז/סוכרים השרירים שלך ישתמשו בשביל אימון עצים?
אני מתאר לעצמי שאתה בונה על החלבונים אבל לא יודע כמה זה מספיק.

אם להיות קטנוני

רוב האנשים שמתעסקים בפחמימות חושבים על עמילנים למיניהם ועל סוכרים.
גם בירקות יש פחמימות, ולא מעט.

The Pinky P

New member
למה אנשים חושבים שאירובי זה מרזה?<

זה לא,באמת.

אם רצים מרתון אז מוציאים הרבה אנרגיה.

ריצה של 30-40 דקות זה בערך 300-400 קלוריות.

מה זה 300 קלוריות? חטיף אנרגיה + יוגורט....

יכול לעשות רק טוב.

בסופו של דבר

מה שמשנה הוא הגירעון הקלורי. כל עוד צורכים כמות מסויימת של חלבונים ושומנים (וכמובן ויטמנים ומינרלים) - זה לא משנה אם הגירעון הזה יבוא מפחות אוכל או מיותר אירובי.

lost green eyes

New member
את

מאוד מאוד רזה . אני לא נוטה להתערב אבל ..לא נראה לי שאת צריכה חיטוב כל כך .שמרי על עצמך ועל הבריאות שלך, זה קודם כל. 3-4 קילו ואת צונחת לתת משקל.

ובקשר לשאלתך ..
אני בעד מה שיותר נוח לך .
כשירדתי במשקל הדגש העיקר היה על אירובי ותזונה. ורק לאחר מכן משקולות . במידה והייתי עושה קודם משקולות ..לא היה נותר בי כוח לאירובי .אבל זה מאוד אינדיבידואלי ת'אחלס ..תראי מה טוב לך אישית ..והכי הכי חשוב - תקשיבי לגוף שלך .

תגובה

היי, אני יודעת שאני רזה ולא מעוניינת לרזות עוד...
באימון הקודם עשיתי חימום על ההליכון, כוח, ובסוף הליכה במהירות בינונית-גבוהה (6-7 קמ"ש). אני רק בהתחלה וחשוב לי לא להעמיס יותר מדי.
חושבת שאמשיך במתכונת הזו כדי להגיע עם כמה שיותר כוח לאנאירובי.

למעלה