מה קונים למי שיש לו הכל?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
מה קונים למי שיש לו הכל?

שווקים, אין שאלה, הדבר שהכי מדליק אותי ביקום :) אני גרה בבית קטנטן, ועם זאת אני מהסוג האוגר, יש לי מזווה מלא במזון עד השנה הבאה, חומרי יצירה לכל יצירה שאעלה בדעתי, יש לי אפילו מבחר אינסופי של ברגים, מותרות ומקדחים אם רק אחליט לשפץ משהו. יש לי ערימות בגדים שאת רובם אני לא לובשת (מכירים את זה שבעצם כל הזמן לובשים את אותם פריטים ישנים ואהובים?) ולא הגעתי לקרוא את כל הספרים שיש לי פה, אז בטח שאין לי מקום לחדשים (שלא להזכיר שעשיתי מנוי לשני ספרים בספריה שליד הבית). אז מה בעיה שלי? שזה הורס לי את חדוות ההסתובבות, הגילוי, תחושת ה"מציאה". היה לי חודש נינוח עם המון זמן פנוי ומזג אויר נפלא, פעם הייתי מנצלת זמן כזה להסתובב, עכשיו כשאני חושבת על זה שאני אמצא איזו חולצה נפלאה ב10 ש"ח ואקנה אותה (ואתקע עם השאלה איפה לעזאזל אני דוחפת אותה) או אוותר על המציאה (איך???) אני ממש מתבאסת. יש למישהו מושג על מה אני מדברת? זה הזוי מידי? בואנה, אם מישהו מחפש חברה להסתובבות, חיפוש, פתרונות זולים באיזור גוש דן, אני פה, אם לא לקנות לעצמי, לפחות שיהיה למען מישהו אחר :) תצילו נפש בישראל ותבוא עליכם הברכה :)

לעשות "ניקוי מדפים" וסדר ואז תגלי כמה מקום יש

אם המזווה מלא אז להתחיל לבשל ולאכול ממה שיש ולא לקנות עוד. אוכל כידוע מתקלקל בסופו של דבר (גם לקופסאות שימורים יש תאריך תפוגה) או שמזיקים למינהם באים לטעום ממנו.... בגדים וספרים - מה שלא ללבשת כבר שתי עונות סביר להניח שלא תלבשי יותר אז לארוז בשקית ולתת לחברים/משפחה או לתרום כנ"ל לגבי הספרים, אם יש ספרים שאת יודעת שכבר לא תחזרי לקרוא אותם אפשר לתרום לסיפרייה/בי"ח חומרי יצירה, ברגים וכו' - סדר, סדר, סדר. כשהכל מסודר ומאורגן אז גם אפשר לראות מה יש בבית ולהמנע מקניות כפולות

dify

New member
הבית מסודר מהקצה לקצה

זה מה שעשיתי כל החודש במקום לצאת לקניות
בדיוק בגלל זה אני יודעת שאני לא צריכה כלום, עברתי יסודי על כל פינה ופינה, מיינתי, סידרתי, זרקתי, מסרתי לתרומה, רשמתי על כל קופסא מה יש בה. אין לי ספק שהכל מסודר. הבית קטן, הצרכים שלי לא מאד גדולים, אני באמת לא צריכה יותר ממה שיש פה. לא יתכן מצב כזה? לכן אני יודעת שלא משנה מה אקנה, זה מיותר. ולגבי המזון- אני בכלל לא מסכימה, תמיד יש לי מאגרים, נדיר מאד שאני זורקת משהו, בתאריך תפוגה של 3 שנים, אני מתישהו תמיד אגיע לכל קופסאת שימורים שבארון (כשאני קונה חדשים אני מכניסה אותם לחלק העמוק כמובן). אנחנו אוכלות רק בבית את כל הארוחות שלנו, מבשלות המון, כך שבהחלט יש שימוש בכל, גם אם לוקח לי שנתיים להשתמש בכל קופסאות השימורים, הפסטות, האורז וכד' שבארון. כך שאני לא דואגת. נ.ב. יש לי אבקות כביסה שקניתי לפני כמה שנים טובות בגלל שהיה מבצע שמקבלים מפזר ריח חשמלי (הטבה של 40 שח על קניית אבקת כביסה ב20 שח), עד היום אני משתמשת באבקות כביסה ההן, הן במצב תקין ביותר, כדאי לקנות במבצעים, אם מאחסנים אח"כ בבית כמו שצריך.

minkosh

New member
עלמה חביבה:

אם את מהסוג האוגר הפתרון בשבילך הוא - תתחילי להשתמש. מזון לשנה? קדימה ארוחת שחיתות לך ולחבר'ה. חומרי יצירה? או שתתחילי ליצור או שתתחילי לתת, ואם בלתת עסקינן אני אשמח :). בהצלחה.

dify

New member
לאגור זה מעולה!

בדיוק בגלל שאני אוגרת אני לא צריכה לצאת ברגע האחרון לקנות יקר ליד הבית. בדיוק ככה יכלתי לא לבזבז אפילו שקל אחד כל החודש האחרון, תמיד יש לי בבית. למה שארצה להפסיק את ההרגל הכל כך יעיל וחסכוני הזה??

הגם את באוגרות?

אז ככה: אני מציעה לך לבוא אלי עם המזווה שלך (אין לי מושג איך תשנעי את זה , אבל לא חשוב...) ועם ימבה קופסאות אחסון מפלסטיק ונכנס שתינו למטבח הקטן והמעאפן שלי {בית שכור- רחמנא לצנונית, עם הרבה חדרים, אבל מטבח קטן , סלון ענק (מי צריך סלון גדול? הכי חשוב המטבח, לא?)ולא נוח, אבל לא חשוב } ונרביץ בישלולים , נצחק ונהנה מעצם העשייה ואז תחזרי לביתך עם שלל מאכלים במיכלי פלזטיק. מה את אומרת ? אה... בנוגע לחומרי היצירה, יש לי כמה חברות שלוקות בתסמונת בתיה עוזיאל ותשמחנה להעביר כמה שעות בחברתך ושוב- תקחי לך את היצירות ותחלקי לכל חברותיך, חבריך, דודותיך וסבתותיך... אחלה פתרון, לא? המממ... בקשר לספרים- את יכולה להעבירם אלי, אבל "בלי חירוטין על כל הימים".... ספר שנכבש לא יוחזר, את יודעת.... עכשיו, לשאלתך : מה הבעיה שלך... אז זהו, שזוהי בכלל לא רק הבעיה שלך. לעניות דעתי כל אחד לוקה באותה הבעיה, אבל חוץ מאחותי הגדולה. הינשופה הזאת בכל פעם שהיא מגיעה אלי הביתה היא מתחילה לצרוח עלי בקולי קולות שמחניק אצלי בבית (נשבעת לך שלא, יש לי אחלה בית ואחלה אווירה טובה), אוי ואבוי מה יקרה לי עם כל האגירות האלו שלי, כי ע"פ חוקי הפאנג שואי חובה להעיף דברים בבית, כדי להכניס אנרגיות חדשות ונקיות לבית. אז אחרי שפעם העיפה לי 3/4 בית, כשלא הייתי בבית, אני כבר לא משאירה אותה לבד.... בקיצור- את לא לבד מותק ! אנחנו אוהבים אותך דיפי !!!!

dify

New member
רק שתדעי

שאת השעה האחרונה אני מבלה בתכנוני לוגיסטיקה, על הצעות כאלו לא מוותרים, המזווה שלי כבר אורז את עצמו לקראת המסע (את גרה באיזור ירושלים, לא?) נגיע, גם אם נצטרך לעלות את כל דרך בורמה ברגל
אגב, אף אחד בעולם לא יעיף לי שום דבר! אני אוהבת לסדר, ותמיד אני זו שמסדרת, אם מישהו רוצה לחיות בין קירות רייקים- שיהנה, אני אוהבת לפתוח את הארונות ולדעת שכל דבר שאני צריכה יהיה שם. וחוץ מזה זה כבר ידוע ומקובל על כולם, בזמן מלחמה מגיעים אלי, רק לי יש מספיק קופסאות שימורים לכולם

ב ו ע ו ת

New member
גם אני אוגרת

קונה מכל דבר שניים-שלושה פריטים, שלא יחסר. כנ"ל לגבי בגדים. מנהלות, יש לי רעיון. אולי נפתח פה שוק קח-תן שבועי שבו כל אחת/ד מאיתנו ת/יציע את מרכולתו בחיני חינם או בהחלפה או במחיר סימלי? אה?!

בוקר טוב אישה יפה ואהובה מאוד !!!!

רעיון פצצה !!!!! האמת היא שאתמול דיברתי עם חברה (מלכי) והיא אמרה לי שיש לה מלא מוצרים שברצונה להיפטר מהם. חשבנו על גארז' סייל, כמו שעושים בהצלחה רבה בארה"ב, אבל אז עברנו לשוק קח-תן, כי היא גרה בפיזדיולוך בערך... אז כן, אני חושבת שהרעיון ענק. תני לי לשוחח עם המנהלת ולמצוא את הדרך הנכונה לעשות זאת וקחי לעצמך את הקרדיט על רעיון גאוני : שוק קח-תן וירטואלי ראשון ! כפרה עליך, אמרתי לך כבר הבוקר?

אני לא אוגרת. כלומר לא עבורי. אבל ביום שבת

ירדתי למחסן שלנו לחפש משהו עבור הבת שלי וראיתי שם דברים שבאמת כדאי להעביר ולמסור ולתרום ולפנק אחרים. (מי שרוצה עגלת בובת ישיבה - יש, עגלת בובה ל2 - יש וכו...) ואני אוהבת שיטוטים והזדמנויות ומציאות ויודעת מה למצוא איפה - כלומר יודעת לנבור ולחפש. אני קונה משהו חדש - ומוציאה משהו אחר. ולפעמים לוקחת ארגז, ממלאה בכל טוב ומעבירה לחברות/שכנות/אחותי וכו....

בוקר טוב ליידי דרמה ../images/Emo24.gif

אני חושבת שעצם הנתינה עושה ממש טוב לנשמה שבבנוכו שלנו. אני כן אוגרת וקשה לי להיפרד ממוצרים מסויימים, אבל פעם באף פעם (בדרך כלל זה קורה כשאני לא מוצאת עוד מקומות אחסון) אז אני חוטפת "התקף העפה" פסיכוטי למדי ומכניסה מכל הבא ליד לשקיות פח ענקיות כאלו של העירייה והופל'ה שולחת את הבעל עם כמה נאגלות למחסן התרומות של טסה (אישה מדהימה שפתחה ביישוב שלנו מחסן ענקי לנזקקים). אבל זה עדיין עצוב שאני לא עושה את זה באופן תדיר יותר ומחכה ל"אטרף" הבא... מה שכן קורה הרבה שחברה באה לקפה , רואה משהו יפה ומספיק שתגיד :"יא...איזה יופי" וכבר זה ניתן לה במתנה, אז אצלי זה בגדר "גם וגם" ... גם קמצנות מחד וגם נתינה מאידך (אבל רק לאלו שאני באמת אוהבת... מגעילה שכמותי...).

יש דברים שאני לא אמסור לעולם כמו

נעלים ראשונות של הילדים שלי אבל הנה אוטוטו אני מוסרת את מיטת התינוק שלהם לאחי ולתינוקו העתידי, אחותי אוהבת "לעשות אצלי קניות" אני אומרת מה בא לי למסור - והיא בודקת אם מתאים לה. אמא שלנו אגרנית כפייתית עד כדי מחלה לדעתי - גם דברים שהיא מוצאת ברחוב, יש לה אוספים שונים שהיא מטפחת והבית שלה עמוס וצפוף - רק היא ואוספיה השונים.

dify

New member
אנחנו משאירות שקיות

פתוחות ברחוב, ולפעמים אני ממש אוהבת לעבור במקרה ליד ולראות שאנשים כבר פתחו, חיטטו ולקחו דברים, או לראות מישהו מוצא שם משהו בלי שהוא יודע שזה שלי :) זה לא פתרון אידיאלי אבל זה נוח (כי לזכור להביא את זה איתי לשוק קח-קח שיש פעם בחודש במקום שקשה לי להגיע אליו, זה יותר מסובך לי). אני מצידי מהסוג שאוהב למצוא ריהוט בחוץ ולסחוב אותו איתי הביתה, לשפץ ולהעמיד לשימוש :) יש לי כוננית מהממת ששיפצנו ככה, ושולחן לסלון בשלבי עשייה, ועוד כל מיני כאלה, שכל פעם מחדש אני בהלם כמה הם משתלבים לי נהדר בבית :) אגב, מסכימה איתך, סלון גדול זה בזבוז, חדרים קטנים ומטבח גדול, השילוב האולטימטיבי :)

את יכולה לקנות אותי ../images/Emo8.gif

אני עוסקת בסידור וארגון בתים ומשרדים. תתפלאי כמה מקום יהיה לך אח"כ לדברים חדשים שתקני

ככה?!

בכזו פשטות בלי לספר איזו מדהימה את??? אני יכולה לספר מנסיון אישי שלי ששרון לא סתם מסדרת ומארגנת בתים. היא מגיעה אלי, כל תקופה, עוזרת לי להפטר מהרבה זבל שאני אוגרת, נותנת המון טיפים מועילים. מאבחנת מצויין בעיות (למשל, אצלי, היא ישר אבחנה (ואני אפילו לא שמתי לב לזה) שהבעיה היא שקיות הניילון. אני אוגרת דברים בשקיות ולא מפרקת, אז הבית תמיד נראה מבולגן) ועוזרת לפתור בעיות. מומלצת בחום רב!

dify

New member
קצת מפתיעה אותי התגובה

מה שאת בעצם אומרת, זה ששווה לי לקנות אותך, כדי שתזרקי דברים שעד לפני רגע חשבתי שהם נחוצים, כדי שיהיה לי מקום לקנות עוד דברים, שבטח עוד חצי שנה תבואי ותגידי לי לזרוק כי הם לא נחוצים??? לא זכור לי שמה שכתבתי זה שהבעיה שלי היא מקום ואין לי איפה להכניס דברים שאני צריכה, אז למה שאזרוק דברים שיש לי כדי להכניס דברים אחרים?? אני כתבתי שיש לי כל מה שאני צריכה בבית ומבחינתי כל קנייה נוספת תהיה אקסטרא מיותרת. אז שאני אזרוק/אאחסן טוב יותר את מה שיש לי כדי שיהיה לי מקום לדברים מיותרים? זו בעצם ההצעה?? ממש מוזר שהתגובה פה היא כל כך צרכנית, שברור שאין בן אדם שמרוצה ממה שיש לו, אז אם אני מרגישה ככה בטח יש לי בעיה שצריך לפתור. ממש מוזר.

תשמעי

קודם כל - ממש לא היתה לי שום כוונה לפגוע או לעצבן, ואם עשיתי משהו משניהם - סליחה
את דווקא נקראית לי אחת שכן מרוצה ממה שיש לה. אני לא חושבת שצריך לזרוק דברים נחוצים. אני חושבת שאפשר לתת דברים שאינם נחוצים. ההצעה שלי נכתבה בקריצה, כי ההודעה שלך קפצה מולי. אני בטוחה שאת יכולה לעשות בעצמך את המיון של הדברים (בדיוק כפי שכתבת על הבגדים שאינך לובשת).

kdr

New member
אם יש לך דברי מזון

תזמיני את אבי ביטר, נראה לי שתוך כמה ימים הכל נעלם

dify

New member
מה שמפתיע אותי זה שאת לא היית היחידה

שהגיבה ככה! זה בדיוק מה שהגיב/ה כדור גלידה וגם קצת מינקוש. אני לא התלוננתי שאין לי מקום, שאין לי מה לעשות עם הדברים שאני אוגרת וכד'. איך זה שהפתרון של אנשים זה "תשתמשי/תזרקי כדי שיהיה לך סיבה לקנות חדש"? הלא הכותרת שלי היתה - יש לי כל מה שאני רוצה- אני לא רוצה דברים נוספים. בעצם כל מה שאמרתי שאנחנו כל כך רגילים לצרוך, שאין לי סיבה להסתובב ברחובות אם זה לא בשביל לקנות משהו, ואם אני כבר לא קונה בשבילי, אז אני אשמח לעזור לאחרים לקנות דברים שהם מחפשים זמין וזול. זו היתה הצעה ולא קריאה לעזרה. אבל העובדה שאיכשהו כולם מציעים לי לזרוק/להשתמש/לאחסן כדי שיהיה לי מקום לצרוך עוד- בכנות, מ-א-ד מפתיעה אותי. ממש ממש מוזרה. גורמת לי לתהות על הרגלי הצריכה שלנו, ומי לעזאזל קבע שתמיד צריך לצרוך? האם זה לא נורמלי להרגיש שאתה ממש מרוצה ממה שיש לך ולא זקוק ליותר מזה?

זה הרושם שעלה מתוך דברייך

מהדברים שלך עלה שאת מצרה על כך שאין לך סיבות לקנות דברים חדשים ושההסתובבות והקניות חסרות לך והתגובות שקיבלת מתייחסות לנקודה הזו שהעלת. את כתבת שאין לך מקום לספרים חדשים ושאם תרכשי חולצה חדשה "אתקע עם השאלה איפה לעזאזל אני דוחפת אותה" וכן, זה נכון שלא כל הזמן צריך לצרוך ולקנות אבל אם זה כל כך חסר לך אז למה לא להשתמש במה שכבר יש לך על מנת שתהיה לך סיבה לרכוש דברים חדשים ?

למעלה