מה קורא לצד השמאלי של המפה?

צביקה5311

Well-known member
ממשלת הימין, הייתי מצפה שיקראו לזה "ממשלת ישראל". כלומר, השלטון בהגדרה לא "סופר" כמחצית מהציבור.
אין לי טענות לממשלה. הסתדרו להם הכוכבים והם יאחזו אחד בשני עד סוף הקדנציה.
יש לי המון טענות לצד שלנו.
גנץ, לפיד, ליברמן ויאיר גולן.
בכוחכם להוציא את ההמונים לרחובות. ההסתדרות יכולה להכריז על "סכסוך עבודה" מדומה.
צריך להבעיר את הרחובות, להשבית את המדינה כדי שהממשלה תבין שיש פה חצי מהחברה שהיא חייבת "לספור"
תתעוררו, זה אופוזיציה דמיקולו. תלמדו ממה שביבי עשה כשהיה שם לא מזמן. מה זה "האימפוטנציה" הזאת?
טלי גוטליב מצהירה בלי בושה שאנחנו יכולים "רק לחלום" על וועדת חקירה ממלכתית. רק הצבא אשם.
קרעי מודיע חגיגית ש "אם רק נרצה" נשנה את אופיה של המדינה. והאופוזיציה "מנמנמת".
להבעיר את המדינה.
אם אפשר לקדם חוקים הזויים בזמן מלחמה, אפשר גם להכריז על מרד.
לידיעת גנץ, לפיד, ליברמן ויאיר גולן.
יש לי תחושה שגם הערבים יצטרפו

הפרבולה1

Well-known member
ממשלת הימין, הייתי מצפה שיקראו לזה "ממשלת ישראל". כלומר, השלטון בהגדרה לא "סופר" כמחצית מהציבור.
צריך להבעיר את הרחובות, להשבית את המדינה כדי שהממשלה תבין שיש פה חצי מהחברה שהיא חייבת "לספור"
לפי חלוקת המנדטים זה לא חצי מהציבור באופוזיציה אלה כ 42% ( 46 מנדטים באופוזציה מתוך 110 חכי"ם , שגם בין ה 46 האלו יש ימניים כמו מפלגתו של ליברמן ) , נכון שזה נקבע לפני ה 7 באוקטובר אבל אין להניח שזה ישתנה לטובת השמאל אלה להיפך כי ארועי ה 7 באוקטובר הוכיחו עוד יותר שאידיאולוגית השמאל של "שטחים תמורת" שגויה ומסוכנת. יש יותר תמיכה בהתשיבות ביו"ש ואפילו ברצועת עזה מאשר לפני ה 7 באוקטובר.

תתעוררו, זה אופוזיציה דמיקולו. תלמדו ממה שביבי עשה כשהיה שם לא מזמן. מה זה "האימפוטנציה" הזאת?
טלי גוטליב מצהירה בלי בושה שאנחנו יכולים "רק לחלום" על וועדת חקירה ממלכתית. רק הצבא אשם.
טלי גוטליב טועה וצודקת
היא טועה כי לא רק הצבא אשם גם הדרג המדיני אשם כולל ביבי וגם הרשות השופטת.
היא צודקת שאין מקום לוועדת חקירה ממשלתית כי וועדה כזאת היא בראשות שופט וגם הרשות השופטת יש לה חלק במחדל, אז לא הגיוני ששופטים יחקרו את עצמם.

להבעיר את המדינה.
לדעתי הערבים לא יצטרפו , הרפורמה המשפטית ממש לא מענינית אותם הם אפילו יותר נגד מר"ץ העבודה לפיד גנץ מאשר נגד הציונות הדתית. הם בכלל בעד האויב בעזה.

אגב גם הרבה שהיו נגד הרפורמה המשפטית בזמנו , כעת שינו את דעתם אחרי שנוכחנו לדעת שגם להחלטות הרשות השופטת היה חלק במחדל של ה 7 באוקטובר.

נערך לאחרונה ב:

DANIAVNI

Well-known member
להבעיר את המדינה.
זה נכון
אין מנהיג ראוי לגוש השמאל מרכז
אתה יכול לאמר על נתניהו הרבה דברים גרועים אבל הוא מנהיג הוא מענטש ( מנהיגות שלילית זו גם מנהיגות )
אבל בשמאל מרכז
אין מנהיגים כריזמטיים
גנץ ויאיר גולן אחלה בני אדם אבל לא קורצו מהחומר שמנהיגים עשויים ממנו .
לפיד בעייה הפוכה
יש לו איזשהי כריזמה אבל הוא ריק לחלוטין .
ליברמן אילו לא היה בעל מבטא רוסי כבר היה מנהיג .

הלוואי שאחמד טיבי היה משלנו .
לטעמי, אם לשים בצד את זה שהוא שונא ישראל
הוא האדם הכי מתאים להנהגה ..

הפרבולה1

Well-known member
זה נכון
אין מנהיג ראוי לגוש השמאל מרכז
אתה יכול לאמר על נתניהו הרבה דברים גרועים אבל הוא מנהיג הוא מענטש ( מנהיגות שלילית זו גם מנהיגות )
אבל בשמאל מרכז
אין מנהיגים כריזמטיים
גנץ ויאיר גולן אחלה בני אדם אבל לא קורצו מהחומר שמנהיגים עשויים ממנו .
לפיד בעייה הפוכה
יש לו איזשהי כריזמה אבל הוא ריק לחלוטין .
ליברמן אילו לא היה בעל מבטא רוסי כבר היה מנהיג .

הלוואי שאחמד טיבי היה משלנו .
לטעמי, אם לשים בצד את זה שהוא שונא ישראל
הוא האדם הכי מתאים להנהגה ..
זה לא קשור רק לאישיות של מנהיגי השמאל אלה לאידיאולוגיה השמאלנית שלהם. אין הרבה קונים לרעיונות שלהם כמו למשל לתת לאבו מאזן שישמור עלינו מפני הטרור בעזה ב"יום שאחרי". אין הרבה קונים לרעיון של להקים עוד מדינה ערבית בין הים לירדן ולעקור 830000 יהודים ולצופף את היהודים עוד יותר בין הים לכביש 6 עם פחות שטחים פתוחים .

נערך לאחרונה ב:

DANIAVNI

Well-known member
זה לא קשור רק לאישיות של מנהיגי השמאל אלה לאידיאולוגיה השמאלנית שלהם. אין הרבה קונים לרעיונות שלהם כמו למשל לתת לאבו מאזן שישמור עלינו מפני הטרור בעזה ב"יום שאחרי". אין הרבה קונים לרעיון של להקים עוד מדינה ערבית בין הים לירדן ולעקור 830000 יהודים ולצופף את היהודים עוד יותר בין הים לכביש 6 עם פחות שטחים פתוחים .
ביום שבו עולם פחות ידידותי לישראל יכפה עליך את זכות השיבה ו/או יכריז עליך כמדינת אפרטהייד
אתה וחבריך תתחננו לפיתרון של שתי מדינות לשני עמים .

הפרבולה1

Well-known member
ביום שבו עולם פחות ידידותי לישראל יכפה עליך את זכות השיבה ו/או יכריז עליך כמדינת אפרטהייד
אתה וחבריך תתחננו לפיתרון של שתי מדינות לשני עמים .
אף אחד לא יכריח אותנו להתאבד .

אגב הערבים מעולם לא הסכימו לפתרון 2 מדינות ל 2 העמים .

DANIAVNI

Well-known member
אגב הערבים מעולם לא הסכימו לפתרון 2 מדינות ל 2 העמים .
ומיום ליום כדאי להם פחות פיתרון שתי המדינות
אנחנו בדרך להיות מוכרזים כמדינת אפרטהייד
ואז בוודאי שלא יסכימו לפיתרון שתי המדינות
הסיכוי היחידי שיש לנו הוא הקמת מדינה פלסטינאית אתמול .

הפרבולה1

Well-known member
ומיום ליום כדאי להם פחות פיתרון שתי המדינות
אנחנו בדרך להיות מוכרזים כמדינת אפרטהייד
ואז בוודאי שלא יסכימו לפיתרון שתי המדינות
הסיכוי היחידי שיש לנו הוא הקמת מדינה פלסטינאית אתמול .
מעולם לא היה סיכוי להקמת מדינה פלסטינית לא אתמול ולא שלשום.
לא ברור לי איך אפשר לתמוך בעוד מדינה ערבית בין הים לירדן צמוד לכביש 6 אחרי מה שקרה בעזה .

צביקה5311

Well-known member
בזה הימין תמיד הצטיין, לומר מה לא!
תגידו מה כן, תעלו רעיון חלופי.מי ישלוט בעזה ביום שאחרי. אנחנו מממנים את החמאס ביד אחת וביד השניה נלחמים בו? יותר ישראבלוף מזה?
אני בעד מה שבן גביר מציע, הגירה מרצון.
אם נשכנע את העולם שזה טוב, לכו על זה
הרעיון של בן גביר, לעשות מה טוב לימין ושעולם "יקפוץ לנו", אחלה פנטזיה, לא מעשית

הפרבולה1

Well-known member
בזה הימין תמיד הצטיין, לומר מה לא!
תגידו מה כן, תעלו רעיון חלופי.מי ישלוט בעזה ביום שאחרי. אנחנו מממנים את החמאס ביד אחת וביד השניה נלחמים בו? יותר ישראבלוף מזה?
רעיון חילופי למשל : צה"ל ישלוט בעזה + אולי התישבות יהודית בצפון הרצועה.
אני בעד מה שבן גביר מציע, הגירה מרצון.
אם נשכנע את העולם שזה טוב, לכו על זה
הרעיון של בן גביר, לעשות מה טוב לימין ושעולם "יקפוץ לנו", אחלה פנטזיה, לא מעשית
הרעיון שלכם שאיזה "גורם פלסטיני" ישלוט ברצועה עוד יותר בעייתי , מי ילך לגור בעוטף עזה כש 2 מליון ערבים עויינים נמצאים מעבר לגדר וחוזרים לשיגרת טיפטופי הרקטות , בלוני תבערה, צעדות השיבה .... ( עוטף עזה זה עד רמת השרון לפחות )

אגב צעד חלקי ראשון בנושא טרנספר של ערביי עזה כבר נעשה מכורח הנסיבות - אין לערביי עזה לאן לחזור בצפון הרצועה , הכל כמעט נחרב , ומה שלא כנראה יחרב גם בקרוב .

נסיך.333

Well-known member
להבעיר את המדינה.
וגם להוציא מהצבא את הדתיים, את המסורתיים ואנשי הימין, מי ישאר לך בדיוק בצבא?
8200 שפישלו וממשיכים לפשל? חלק קטן מסיירת מטכ"ל? רוב השייטת יהוו בחוץ גם, שלא לדבר על גולני, שיריון וכו'..
וכמובן הקצונה בדרגות הביניים (שעוצרים אותם מלתקדם)

צביקה5311

Well-known member
וגם להוציא מהצבא את הדתיים, את המסורתיים ואנשי הימין, מי ישאר לך בדיוק בצבא?
8200 שפישלו וממשיכים לפשל? חלק קטן מסיירת מטכ"ל? רוב השייטת יהוו בחוץ גם, שלא לדבר על גולני, שיריון וכו'..
וכמובן הקצונה בדרגות הביניים (שעוצרים אותם מלתקדם)
לא ירחק היום ששמאלנים ומרכז יחששו לדבר שמא יבולע להם?

ביטניקט

Active member
להבעיר את המדינה.
אם לא סיפרו לך הימין ניצח בבחירות. זה שהשמאל לא מוכן לקבל את התוצאות הדמוקרטיות בקלפי אלא אם כן הוא מנצח בבחירות ורק אז זה נחשב דמוקרטי מבחינתו זה כבר סיפור אחר.

Harrington

Well-known member
מנהל
האישים הללו היו מתים שהיה "בכוחם" "להוציא את ההמונים לרחובות" :). אין להם את הכוח הזה. אפילו לא משהו קרוב לכך.

הכרזת שביתה של ההסתדרות אגב, בנסיבות שאתה מציע, איננה חוקית.
גוטליב לא אמרה בשום שלב ש"רק הצבא אשם". התנגדות לוועדת חקירה ממלכתית מלמדת על משהו אחר לחלוטין למקרה שאינך מכיר (או שאתה סתם מבקש להטעות בדמגוגיה זולה, אינני יודע).
אם זה המרד שאתה חפץ בו, דבריך מלמדים עליך פי כמה משהם מלמדים הן על הקואליציה והן על האופוזיציה. למקרה שתהית, זה לא שיעור מי יודע מה חיובי.

lemner40

Well-known member
גנץ מטומטם, 2 הדברים היחידים שעשה עד היום בפוליטיקה
היה להציל את נתניהו, פעמיים.
לפיד עצלן ויהיר, הוא מאוהב בעצמו, וחושב שמגיע לו, אז הוא לא מתאמץ
והוא גם לא הכי חכם.

הדבר היחיד הטוב שאפשר להגיד על 2 המטומטמים זה שהם מתכוונים לטוב
אבל כשהיריב שלך הוא השטן
אתה צריך כלים יותר טובים מטמטום אופטימי

למעלה