מה קורה אחרי..

דני301

New member
מה קורה אחרי..

ידידה שלי בשבוע 28 ואתמול גילו שאין דופק לעובר ומהלילה היא בחדר לידה. ויש לי כמה שאלות- מה עושים עם העובר שמיילדים? האם קוברים? האם לידת עובר מת היא קשה יותר פיזית מלידה רגילה ובריאה? (שמעתי על זה שבמקרים כאלה לא נותנים במכוון אפידורל). כמה זמן אחרי דבר כזה אפשר שוב לנסות להכנס להריון? תודה לכם.

סגול1

New member
משתתפת בצערכם

זה מאד קשה, מאד כואב, וההליך הפיסי הוא החלק הקל שבעניין. בתשובה לשאלותיך, אם אתם מעונינים בכך ניתן לקבור את העובר, בדרך כלל מבקשים בבית החולים לקחת את העובר לנתיחה על מנת לנסות לגלות למה זה קרה. כמובן שאם אכן לוקחים את העובר לנתיחה לא נותרת גופה שאפשר לקבור אז נסו לחשוב מה יותר חשוב לכם, יש אנשים שמעדיפים לא לדעת את הסיבות ומעדיפים לקבור על מנת שיישאר משהו סמלי ומוחשי מהאבדן. לידת עובר מת היא לא קשה יותר מלידת עובר חי מההיבט הגופני (נהפוך הוא, היא קלה יותר כי בדרך כלל העובר קטן יותר ובייחוד בשלב שבו אתם נמצאים) ההיבט הנפשי... זה כבר סיפור אחר. לגבי אפידורל, במקרה הפרטי שלי, גם קיבלתי פטידין (חומר מטשטש שגורם להירדמות במהלך השלב הראשון של הלידה) וגם קיבלתי אפידורל כך שהסבל הגופני היה מזערי. לאחר מכן יש להמתין עד קבלת המחזור הראשון על מנת לוודא שהגוף חוזר לתפקוד רגיל ולאחר מכן אפשר לנסות להרות שוב. שיעבור קל

תמי ס

New member
סגול 1 = תמי ס

נכנסתי ממחשב אחר וכתבתי את ההודעה למעלה בטעות תחת שם אחר.

תשובה

קודם כל, צר לי. העובר עצמו, מומלץ לראותו על מנת להיפרד. בעקרון, לפי ההלכה היהודית, אין כאן תהליך רגיל של אבל כלומר קבורה ושבעה, והקבורה נעשית ללא נוכחות המשפחה. אם הם רוצים, יש לבקש להיות שותפים. כפי שתמי כתבה, בדר"כ מבקשים לעשות לעובר נתיחה על מנת לגלות את סיבת המוות. לגבי הלידה עצמה, אם היא קלה יותר, הרי שמאחר שהעובר אכן קטן יותר הלידה פיזית קלה יותר, אם כי לפעמים הלידה קשה יותר מאחר והתינוק לא דוחף את עצמו ולא עוזר בלידה. מעדיפים לא לתת אפידורל כי זה מעקב את הלידה אבל אפשר לבקש. אני מציעה שתפנה את ידידתך לפורום הזה. לשאלות נוספות אתה מוזמן לפנות. יעל

לדני...../images/Emo140.gif

לדני היקר, מצטער לשמוע על האבדן. לגבי שאלותיך, מצטרף למה שנאמר לפני ומוסיף כי החלק הנפשי קשה מאד להתמודדות. לכן, ממליץ לידידתך לפנות לפורום כשתשוב הביתה מבית החולים, ואנו כאן מעין קבוצת תמיכה חמה וירטואלית, ננסה לסייע לה להתמודד עם האבדן. ממני, תמיד איתנו

קטיה 007

New member
משתתפת בצערה

כל שנותר לי לומר לה הוא שאני כואבת את כאבה ולבקש ממך שתהיי שם בשבילה קטיה

inventor

New member
כן לאפידורל

כשאני שכבתי ביולדות (הריון מחוץ לרחם) יילדו את אחת הנשים עם בעיה ממש במיטה לידי אך אחרת יילדו עם אפידורל

למעלה