מה קורה אם אני הופך בין הפאזה לאפס

יובלי121

New member
מה קורה אם אני הופך בין הפאזה לאפס

מה קורה אם אני הופך בין הפאזה לאפס בחיבור חד-פאזי ?

יובלי121

New member
חידוד השאלה

כאשר אני לוקח מקופסת ביקורת ורןצה לעשות עוד נקודת חשמל מה שקרה זה שאני לא ידעתי להבחין מה האפס ומה הפאזה (כל הטסטרים שלי שבקו פתאום) וחיברתי שקע חדש ללא אבחנה בין האפס לפאזה. מקווה שהבנתם תודה, יובל.

רז חשמל

New member
תשובה

ראשית זאת עבודה לחשמלאי !!!! השקע יעבוד אבל ע"פ התקן הפאזה צריכה להיות בצד ימין והאפס בצד שמאל.

wil

New member
ומה התקן לשקע "מזגן"?

השקע עם ה-3 פינים העגולים העבים... כשההארקה למעלה.

asher40

New member
שקע מזגן חד פאזי -תגובה

חבר נכבד , השקע הנ"ל קרוי "שקע בריטי" הזנתו היא עם מוליכים תואמים למאמ"ת 20*1 A וחתכם 4*3 ממ"ר. יש לציין כי ברור מאליו כי התקנתו של שקע זה או אחר הינה ע"י חשמלאי מוסמך בלבד!!! אשר.

wil

New member
השאלה היתה לגבי מיקום הפאזה והאפס.

אני בסה"כ רוצה לוודא שהשקעים בדירתי מחווטים כמו שצריך. יש לי 2 שקעים כאלו במרפסת עבור מכונת כביסה ומייבש... (מוזנים דווקא מחצי אוטומט של 16A, אבל זו לא הנקודה)

Rשף

New member
ובכל זאת- מה החשיבות ?

פרט למעקב נוח אחרי חוטים האם יש חשיבות 'חשמלית' למיקום הפאזה ?

wil

New member
חשיבות בטיחותית

נניח, כשאתה מחליף נורה, והמפסק שלה כבוי, אין פאזה בבית הנורה. אם בטעות הוחלפו החוטים בלוח הראשי, תהיה פאזה בבית הנורה גם כאשר המפסק כבוי.

זה תלוי

בנורה באמת זה לא בטוח ולא נעים אם החוטים מוחלפים. בשקע קיר תלוי במכשיר. למרבית המכשירים אלו שבאים עם תקע שני פינים ממש לא משנה הרי אפשר לתקוע את התקע "הפוך". בכל מקרה עדיף שיהיה מחויט נכון ולא הפוך.

TCE

New member
שלום שלום -תשובה

היום רוב מכשרי החשמל עובדים עם מעגל יישור כך שלא חשוב הסדר בכלליות, היישור מסדר את אספקת המתח ובונה אותו לפי דרישת צרכן שקבע היצרן.. ישנם מעגלים שיהיה חשוב לפעמים הסדר כמו למשל מגברי שמע ומכשירי הקרנה

למעלה