מה קורה בבנגקוק?

gilb2006

New member
מה קורה בבנגקוק?

שלום,
אני מגיע בעוד יומיים לבנגקוק ל-3 ימים עם המשפחה והילדים.
מישהו יכול לעדכן מה קורה שם מבחינת ההפגנות.
האם העיר פתוחה ובטוחה? האם אפשר להגיע לשווקים ולאטרקציות אחרות?
תודה.

קרלטון

New member
זה משתנה כל יום

בזמן שיש הפגנות שלא לדבר על מהומות כדאי להימנע מלהגיע לאזורים האלה, ולפעמים מדובר ממש על מרכז העיר.

תצטרך להתעדכן בצורה שוטפת, אם קשה דרך אמצעי התקשורת התאילנדים שמדווחים באנגלית, אז במקומך הייתי מבקש מצוות המלון שיעזור לך בתכנון, ממש על בסיס יומי.

מה זה אומר מצב חרום ? מותר להיסתובב בחוץ

לקחת מונית . או שיש עוצר אין ניכנס ואין יוצא

קרלטון

New member
מצב חירום אומר שהממשלה מרחיבה סמכויותיה

כדי שתוכל לטפל באירועים בצורה נוקשה יותר אם יהיה בכך צורך.

כרגע אין עוצר או משהו כזה, עסקים ומקומות בילוי פתוחים כרגיל.

gilb2006

New member
עדכון מהאתר של משרד החוץ

בתאילנד מתקיימות הפגנות פוליטיות רבות משתתפים. ממשלת תאילנד הכריזה על מצב חרום בבנגקוק ובמספר מחוזות סמוכים שיהיה בתוקף החל מה- 22 לינואר 2014 למשך 60 יום. הדבר מקנה לממשלה סמכויות נרחבות לטיפול בסדר הציבורי.

מאז ה- 13 לינואר 2014 הוחרפו ההפגנות ונגרמים שיבושים חמורים לתנועה במרכז בנגקוק ואי-נוחות למבקרים. במהלך ההפגנות נרשמו אירועם אלימים שכללו השלכת מטעני חבלה ושימוש בנשק חם, אשר גרמו לאבדן חיי אדם ולנפגעים. חלק ממוקדי ההפגנות ממוקמים בסמוך למרכזי קניות פופלריים.

ישראלים בתאילנד מתבקשים להימנע מלהגיע לאיזורי הפגנות, אירועים בעלי אופי פוליטי, תהלוכות וריכוזי כוחות בטחון. הפגנות שלוות עלולות לגלוש לאלימות תוך זמן קצר. המצב הפוליטי רגיש ובלתי צפוי. יש לנהוג בעירנות ובמשנה זהירות, לפעול על פי הנחיות הרשויות המקומיות ולעקוב אחר דיווחי התקשורת.

T o m c o

Member
מנהל
זה לדעתי לא קשור לדובר את השפה או לא, לפעמים זה גם חוויה לראות את זה מבפנים, לדוגמה לפני ארבע שנים כמעט בסבב המהומות הקודם של החולצות האדומות, בזמן שטיילתי בבנגקוק, החלטנו לעשות סיבוב ב"איזור המהומות" (ליד מרכזי הקניות - פראגון, סנטרל ודיסקברי).
את הסיבוב סיימנו ללא פגע, ועם מספר תמונות שמזכירות את מצעדי האחד במאי.. (חג הפועלים).

גם אני הייתי שם אז

בחורצ'ק מעט הומור לא יזק . גם אם הייתי יודע את השפה לא הייתי מיתקרב

למעלה