מה קורה בחופש הגדול?

בישוליה

New member
מה קורה בחופש הגדול?

כן אני כבר חושבת על החופש הגדול. כי הצהרון שקיבל את בתי(אחרי מלחמות)רמז לי רמז עבה שלבתי יהיה מאוד קשה בקיטנה משום שהיא עיוורת. מפני שיהיו במועדונית הזו קרוב ל 100 ילדים ואז היא ממש תסבול. אני לא מבינה למה כל פעם מחדש אני צריכה למצוא סידור ולהלחם עליו. ועוד כשנשים לא עובדות מסתכלים עליהן בעין עקומה..... אבל איך אפשר לעבוד אם כל הזמן תוקעים מסמרים בגלגלים. אז עכשיו אני מחפשת משהי שתהייה אתה ביולי אוגוסט. על יולי בלבד דרשו ממני 3500 ש"ח.שוד לאור יום כמובן שויתרתי. מה אתם עושים במצב כזה. אלה שיש להם ילד לקוי ראייה/עיוור בבית? אשמח לעצות.

liav83

New member
לדעתי

ואני לא הורה.. את צריכה לקחת אוויר ולהבין שיש לך ילדה עיוורת ואין הדבר אומר שאת צריכה להתייחס לרמזים העבים. תרמזי באופן עבה בחזרה שזאת ילדה ככל הילדים שמגיע לה להנות ככל הילדים ומותר לה לא להיות תלויה במטפלת כזאת או אחרת אבל עדיין צריכה עזרה ואז הדברים יראו אחרת. כשאני הייתי בגן שלחו אותי עם מכתב להורים שלא יודעים איך להסתדר איתי וההורים שלי דיברו עם הגננת והמשכנו כרגיל כיוון שהיא פשוט לא ידעה איך עוזרים. זאת לא הייתה אשמתה אלא חוסר המודעות שלה. בקיצור אין פיתרון קסם. התלונות לא יעזרו בהרבה פרט לעקשנות שלך כאמא. אז תמשיכי להיות מעורבת בחיים שלה כמה שיותר ובהצלחה!

rnisser

New member
סיוע בקייטנות

הי בישוליה, הבת שלי כבר יחסית גדולה אבל ניצבנו ואנו ניצבים בפני אותה בעיה. קודם כל הבעיה אמיתית. קייטנה נמשכת שבועיים עד שלושה. אין זמן ללימוד השטח ולימוד שיטות העבודה כך שהילד צריך סיוע. עד היום אנו משלמים סכומים נוספים תמורת ליווי בטיולים, בקייטנות וכדומה. לא מזמן ניצבנו בפני אותה בעיה כשסתיו נסעה לפולין במסגרת תנועת הנוער העובד והלומד. כתבנו מכתב לשרת החינוך והם הסכימו לממן את הסייעת. האם יש קייטנות "עירוניות" באיזוריך? פנינו למחלקת החינוך והם מימנו את הסייעת לקייטנה. אותו דבר לגבי המתנ:"סים. מה לגבי תנועות הנוער? בנוער העובד והלומד מצמידים לסתיו סייעת שהיא בת תנועה ללא תוספת תשלום. מה לגבי שירות לאומי מהאיזור? יש קייטנות במסגרת התגי"ל? מאיזה איזור את בארץ? מה גיל הילדה? בסופו של דבר מדובר על עלות סייעת, במידה ואתם מוכנים לשלם כסף ניתן אולי למצוא ילדה גדולה שתלווה את הילדה בקייטנה. לפעמים הקייטנה בעצמה מוצאת את הילדה (עוד מדריך) והתוספת שלנו הייתה בסביבות עוד 600 ש"ח. בכיתה י' יש פקויקט מחוייבות אישית. יתכן וניתן לפנות לבית הספר הקרוב ולברר לגבי ילד שזה יהיה הפרויקט שלו. אותו דבר לגבי פר"ח.

בישוליה

New member
MISSER

שלום לך והמון תודה יש קייטנה במתנ"ס שבתי נמצאת שם במסגרת צהרון. בתי נמצאת בתגיל בגורדון בתל אביב,היא בת שמונה. אני אנסה אצלנו בחינוך לבדוק איך אפשר להצמיד לה סייעת. ושוב תודה.

rnisser

New member
החברה למתנ"סים

מחלקת החינוך זה רעיון טוב ואם לא הולך אז ראש העיר. החברה למתנ"סים עצמה היא גם רעיון טוב. זהו ארגון גדול וגם למנהל המתנ"ס יש "בוס" מעליו שאפשר לפנות. העיתונות היא גם אפשרות, אבל הייתי מנסה את זה אחרון. בגיל הזה מדובר בסופו של דבר על ילדים יא-יב שמהווים ראשי קבוצה. לא צריכה להיות בעיה להצמיד לקבוצה של ביתך עוד מדריך בגיל זה. הכי חשוב לא לוותר! בהצלחה, ספרי איך נגמר.

שני משפטים:

1. בישוליה - נשמח לשמוע ממך כשתמצאי פתרון, ואני לא אומר אם אלא כאשר, על מנת שאחרים יוכלו להעזר בנסיון שלך בעתיד. 2. תודה לשניכם - כל יום אני לומד משהו חדש כאן. היום למדתי גם על הבעיה וגם על פתרונות אפשריים.

vered73

New member
שלום בישוליה

אני אם לילד נכה 100% עם קשיים אחרים, לא לקות ראיה (יש משהו אבל כרגע לא ניתן לטפל בשל המצב הקוגניטיבי). אוכל לספר לך מנסיוני כמה דרכי פעולה: ראשית כל - הרמז העבה, מלמד על כך שביום יום הצוות מתקשה לטפל בילדה, וכל שכן תחת התפרעויות קיץ של מאה זאטוטים. (במיוחד בגילאי ביה"ס היסודי). כאם, הייתי קובעת פגישה עם מנהלת הצהרון ובשיחה אישית פתוחה וברורה, בודקת מה הקשיים הצפויים על מנת ללמוד את ההתיחסות של הסביבה לבת. מדוע הם מתקשים או סבורים שיתקשו למלא את צרכיה בניגוד לשנת הלימודים. לרמוז רמיזות באופן דו צדדי לא מקדם דבר. בודאי שלא את תועלת הילדה. יתכן, וזו רק תאוריה, שיש קשיים שהתביישו להעלות במהלך השנה, והם חוששים מהעצמתם. זוהי הזדמנות פז לבדוק את הדברים ולראות כיצד ניתן להקל את המצב. שנית - לגבי המחיר - זה המחיר הנפוץ לקייטנות בימינו, לא? לגבי עצמי - בעבר נהגתי להזמין בנות בסוף התיכון בכדי להעביר איתן את חופשת הקיץ כשהילדים היו קטנים. גם כאשר נולד הילד בעל הליקוי, נהגתי באותו אופן. זה גם יותר זול, גם יחס אישי, ואופציות לא פחות טובות. היא עדיין יכולה בחצי השכר להגיע איתה לבריכה, לטייל איתה בעיר, לשבת ולדבר איתה, לשחק בשיער, לדבר על תחביבים, לעסוק ביצירה, וכל הדברים שבנות עושות בגיל הזה (אין לי מושג, יש לי רק בנים, ואני רחוקה מהגיל של בתך קרוב לשלושים שנה). אני יכולה לספר לך מהתחום של הנכות של בני (שלא משנה מה היא) שהורים בגילאים צעירים מתאגדים יחד, ובכל שבוע מתכנסים בבית אחד מספר מצומצם של ילדים עם אותה הלקות כך שלמעשה את מאבדת רק יום אחד בשבוע או יום אחד בשבועיים, מבחינת העבודה. תלוי מה גודלה של הקבוצה וזמינותם של ההורים האחרים. אגב, מנסיון אישי - סייעות עולות הון כסף!!!! את שלי אני מקבלת כסומכת מהעיריה רק ל26 שעות בחודש. ומי כמונו יודעות כמה אנו זקוקות למספר שכזה בשבוע... כרגע יש לי חדשה כי התחלפו לי באמצע השנה, ואני סוחטת את יכולותיה עד תום. (וגם מוסיפה לשכרה הזעום בלית ברירה). אבל, ניתן לפנות לקרנות לסיוע: קרן מלכי: קרן אשר הוקמה לזכרה של נערה שנרצחה בפיגוע. הקרן מצויה לעיתים בקשיים אך עוזרת לילדים במימון דברים ספציפים. שווה לבדוק איתם. ווראייטי: על פי מבחן הכנסות. משלמים תמיד חודשיים אחרי, אבל הכסף מגיע כמו שעון. שאלת מדוע עליך למצוא כל הזמן סידור ולהלחם עליו. אחרי ששלחו את אחד האבות לכלא אחרי הפסקת עבודתן של הסייעות הטיפוליות/רפואיות במסגרות הלימוד בבוקר - למי לדעתך עלינו להפנות אצבע מאשימה? (...) אין מה לעשות. צריך להסתכל על המצב הקיים והנתון: חיינו כהורים לילדים עם מוגבלויות אינם קלים כאלו של אחרים בתחומים רבים ומגוונים ולעולם לא יהיו כאלו. תמיד תדאגי יותר לעתיד, תמיד תתמודדי עם קשיים שלילדים "רגילים" אין. תצטרכי להתמודד גם עם העובדה שהיא עצמה חווה את הקשיים. לכן, אני ממליצה בחום להתיעץ גם בפורום 741, שאכן מתוארים שם מצבים שלא קלים לקרוא אותם, אבל הפורום מורכב מהורים מדהימים, חמים, ועם נסיון עשיר ביותר של התמודדות במצבים מעין אלו. שווה לקרוא, לשאול, ולהיתמך שם. ונסיון רב, כבר ציינתי? אם תמצאי פתרון ספרי ושתפי כאן. ניתרם כולנו.
ורד

vered73

New member
נ.ב. ואם כל זה לא יעזור

אולי כדאי שתגיע לכאן, תתפרצי לבמה, ובטוח ימצאו לך פתרון. אחרי הכל - החברה למתנסים...

בישוליה

New member
ורד שלום

תודה לך על התייחסותך. בקשר לעצתך,נערות אמנם יותר זול מסכימה אתך,אבל עדיין לא מצאתי משהי. הנערות שאני מכירה די נמנעות כי הן לא יודעות איך ומה לעשות,לא מאשימה אותן ומאוד מבינה מאיזה מקום זה בא. אני שלחתי מכתב לעיריית בת ים כי הצהרון שייך לה. כולי תקווה שהמכתב יעזור. כל הקושי בהתמודדות עם בתי היא בעובדה שלפעמים היא לבד. ז"א ישנם דברים שהן לא עושות אתה,כמו לדוגמא ישנו חוג של מדע ובגלל חוסר הראייה בתי אינה יכולה להשתתף ומאוד משעמם אותה אז לפעמים היא מציקה. אף אחד לא יכול לשבת לידה באותו רגע כי אין מספיק כח אדם. כל רצוני שבתי תהייה בקייטנה היא החשיפה לחברה.אני מאוד רוצה שהיא תהייה חשופה לחברה שיהיו לה חוויות. תודה המידע של הפורום אשמח להצטרף. ובהחלט אני אעדכן. תודה מראש

בת כמה הילדה?

במרכז הישראלי לכלבי נחיה יש בקיץ קייטנה (קטנה) של ילדים עיוורים עם ילדים רואים. חוויה מאוד מיוחדת. לא יודע אם מתאים לה ואם היא בגיל המתאים, אבל אם כן זה בינגו.

בישוליה

New member
הילדה בת 8

נשמע מעולה,חוויה שיכולה להיות מאוד כיפית. אני באמת אבדוק לאיזה גילאים מדובר תודה

למעלה