מה קורה בינתיים? מחכים לגרין קארד.

JustLearning

New member
מה קורה בינתיים? מחכים לגרין קארד.

אני ואישתי והילד נמצאים כרגע בארה"ב על ויזת סטודנט (אני F1 הם F2). בני מנישואין קודמים קיבל לאחרונה אזרחות וחשבנו לבקש גרין קארד. (אישתי הנוכחית הייתה נשואה לי כשבני כבר היה מעל 21).
הבנתי שאם אבקש שינוי סטטוס למעמד תושב קבע (I-845), אשתי והילד יאבדו את מעמד הסטודנט ולא יוכלו להישאר בארה"ב (כי הם תלויים בי כמחזיק ויזת סטודנט עיקרי). חשבנו לשנות את ויזת הסטודנט של אישתי - שהיא תהיה בעלת F1 (שלי עומדת לפוג בנובמבר, כשהטענה שלה שהיא החלה ללמוד על ויזת F2 ורוצה לסיים את הלימודים - זה נכון, לא שיקרי) ואז אני והבן נהיה בעלי F2, ואז אוכל להגיש בקשה לגרין קארד והם יוכלו להיות פה עד שאקבל.
השאלה היא - ברגע שאני מקבל, ורוצה לבקש אותם - האם הטופס I-845 שהיא ממלאה מבטל את ויזת הסטודנט לאישתי? או שהיא יכולה להמשיך ללמוד בזמן שהיא מחכה לגרין קארד (הבנתי שזה זמן של כשנתיים עד שמתפנה תור).
עוד שאלה שלא הבנו - אם אני מגיש I-130 עבורם, אנחנו מגישים מייד- 845- I או שצריך לחכות שיגיע המספר שלהם בתור ורק אז אפשר למלא את הטופס הזה?
אם יש עצות אחרות נשמח לשמוע, באופן כללי אנחנו רוצים להישאר יחד ולא להיות מאולצים לחזור לארץ בזמן שמחכים. (אנחנו כבר תקופה ארוכה פה עם ויזת תייר ואחר כך ויזת סטודנט מתמשכת, הכל לפי החוק).

John the Savage

New member
כמה הערות

קודם כל, תיקון קל: מספר הטופס זה I485 ולא I845
ונכון, ברגע שיאשרו את הגרין קארד שלך, הסטטוס של הנתמכים שלך (כלומר ה-F2) יתבטל.
לגבי מעבר של אישתך ל-F1: זה אפשרי. אבל שים לב ש-F2 יכולים ללמוד אך ורק part time, ו-F1 חייבים ללמוד full time. וכמובן שזה לא אוטומטי אלא כרוך באישור, ויכול לקחת בין חצי שנה לשנה עד שהתהליך מסתיים ומקבלים את האישור. שים לב גם שויזה F1 לא נועדה להגירה, כך שצריך להיזהר לא להסתבך אם מבקשים שינוי סטטוס ל-F1 בזמן שיש תוכניות קונקרטיות להגירה.

ועניין אחרון, לגבי סדר הזמנים:
קודם כל, שולחים את ה-I130 שהבן האזרח ממלא עבורך, בצירוף I485. אתה צריך לחכות עד שתקבל את הגרין קארד עצמו בשביל השלב הבא, מה שכיום יכול לקחת כשנה. ברגע שאתה מקבל את הגרין קארד, אתה יכול למלא עבור אישתך והילדים I130. שים לב שבקטגוריה של אישה וילדים של תושב קבע, צריך לחכות בתור בין שנה ולשנה וחצי מהרגע שבו מגישים את ה-I130 עבורם ועד שניתן יהיה להגיש את ה-I485.

עד הרגע בו במגישים את ה-I485 עבור אישתך והילדים, הם יכולים להישאר בארה"ב על סמך ה-F1 של אישתך (בהנחה שתהליך השינוי ל-F1 יעבור חלק). הגשת I130 עבורם לא ישנה את זה. ברגע שמגישים את ה-I485, הם יכולים להישאר גם על סמך זה ה-I485 שלהם בטיפול.

ולסיום, מכיוון שיש כאן כל מיני תהליכים שצריכים לרוץ וצריך להיזהר לא ליפול למלכודות שעלולות לסבך אתכם (ראה את עניין הכוונה המוקדמת כתוצאה מבקשת שינוי מ-F2 ל-F1), הייתי ממליץ לך להעזר בעו"ד לענייני הגירה.

JustLearning

New member
תודה רבה.

כן, התבלבלתי במספר הטופס, צודק, תודה.
מקווה שהכל אכן יעבור חלק.
אנחנו צריכים גם תוכנית ב' למקרה שויזת הסטודנט משום מה לא תעבור. (אגב מניסיון, זמן ההמתנה לתשובה ל- F1 יכול לקחת תשעה חודשים, ובזמן הזה אנחנו במעמד של מחכים, נכון? הבן שלי עדיין יכול ללמוד עם הויזה F2? גיל יסודי. בזמן ההמתנה אני יכול להפסיק ללמוד/לסיים את לימודי?).
אם אכן לא קיבלנו אישור לויזת סטודנט, האם זה אומר שאשתי והילד צריכים לחכות בארץ את כל זמן התהליך שלי, האם אני מחוייב להיות בארה''ב בזמן הזה? זה נשמע לא הגיוני שעלינו להיפרד למשך שנה וחצי כדי לממש את הזכות הזו. מה התסריט האפשרי למקרה שרעיון הויזה לא עובד?
תודה מראש על התשובות.

JustLearning

New member
עוד כמה שאלות...

אנחנו צריכים גם תוכנית ב' למקרה שויזת הסטודנט משום מה לא תעבור. (אגב מניסיון, זמן ההמתנה לתשובה ל- F1 יכול לקחת תשעה חודשים, ובזמן הזה אנחנו במעמד של מחכים, נכון? הבן שלי עדיין יכול ללמוד עם הויזה F2? גיל יסודי. בזמן ההמתנה אני יכול להפסיק ללמוד/לסיים את לימודי?).
אם אכן לא קיבלנו אישור לויזת סטודנט, האם זה אומר שאשתי והילד צריכים לחכות בארץ את כל זמן התהליך שלי, האם אני מחוייב להיות בארה''ב בזמן הזה? זה נשמע לא הגיוני שעלינו להיפרד למשך שנה וחצי כדי לממש את הזכות הזו. מה התסריט האפשרי למקרה שרעיון הויזה לא עובד?
תודה מראש על התשובות.

John the Savage

New member
עוד תשובות

קודם כל, בזמן שמבקשים ויזה עבור אישתך, אכן נמצאים במעמד של מחכים. הילדים יכולים להמשיך ללמוד על F2 בזמן הזה. שים לב שאישתך והילדים יכולים עדיין להיות נתמכים שלך כל גם לאחר שהגשת את ה-I485 עבור עצמך, כל עוד לא אישרו לך את הגרין קארד. אבל ברגע שמאשרים לך את הגרין קארד הם כבר לא יכולים להיות נתמכים שלך. עקרונית, ניתן אולי להריץ את תהליך שינוי הסטטוס שלה ואת בקשת הגרין קארד שלך במקביל, אבל כאמור החשש שלי הוא האפשרות שהידיעה שאתה נמצא בתהליך בקשה לגרין קארד עלולה לפגוע בתהליך שינוי הסטטוט שלה.

לא עולה בדעתי כרגע תוכנית ב' עבור אישתך והילדים. אישתך תצטרך בכל מקרה להשיג ויזה בכוחות עצמה (בין אם F1 או ויזה אחרת) בכדי להשאר בארה"ב עד שתוכל להתחיל בתהליך שינוי סטטוס. ואגב, עוד בשורה לא מעודדת זה שאם אישתך והילדים חוזרים לארץ הם יצטרכו לחכות לא שנה וחצי אלא לפחות שנתיים. וזה משום שבתהליך מהארץ צריך לחכות עד שהתהליך כולו יסתיים ואין שלב של הגשת I485 שקורה קודם. עקרונית, הם יכולים גם להוציא ויזת תייר ולהגיע כמבקרים בינתיים, אבל בהתחשב בשהות הארוכה שלכם בארה"ב עד עכשיו אני חושש שיש סיכוי גבוה שידחו את ויזת התייר.

בגלל זה אני ממליץ לעשות לפחות את החלק של שינוי הסטטוס ל-F1 עם עו"ד רציני בתחום, בשביל למזער את הסיכוי שהבקשה לא תתקבל.

למעלה