מה קורה במפלגת הליכוד?

עוד רכש מוצלח לקדימה ../images/Emo45.gif../images/Emo27.gif

חיים הנגבי ממקימי "מצפן" האיש שהיה צמוד לדרכו של אורי אבנרי , ושבראיון עימו לפני שנתיים בהארץ -הוא תמך בגלוי (במה שיוסי ביילין, אופיר פינס ויולי תמיר תומכים בו בינתיים במחשכים) ב"זכות השיבה" הפלסטינית לישראל הודיע שהוא תומך ומתגייס למען קדימה שרון. כי ,ואני מצטט " רק דרכו שרון יכול באמת לקדם את החזון הגדול שלי". אכן כן, מזרח תיכון חדש. קדימה

מה קורה במפלגת הליכוד?

איזו דרך מבשל לנו נתניהו ולאיזה כיוון נושבת הרוח האלקטורלית? האם זו תהיה מפלגה של שני ראשים (סילבן ונתניהו) אשר דרך כל ראש שונה משל השני? האם פייגלין יורחק ע"מ להביא את המפלגה לחתך גדול יותר של קולות? מהי דרכו של הליכוד הנוכחי? דעות ענייניות יתקבלו בברכה.

די להציף! משקיףציוני -

זה השירשור שלך.. אתה מוזמן להציף בו כמה שתרצה :) תודה.

mean girl 16

New member
נצל"ש: ציפי ליבני בארץ נהדרת!

אני מקווה שכולם ראו אתמול ארץ נהדרת ומי שפספס מוזמן לראות שידור חוזר ביום רביעי. אורנה בנאי מעתה מגלמת גם את ציפי ליבני בצורה מדהימה אם מותר לי לציין. אל תפספסו!

תומרס1

New member
ווי אורנה בנאי עושה אותה מדהים

זה לא היה מצחיק ברמה היסטרית, ארץ נהדרת נחלשו בזמן האחרון אבל הדמות החדשה של ציפי ליבני? ענק!!

mean girl 16

New member
יופי יניב!!!

מחבר לי הודעות בזמן שאני כותבת! עכשיו יש פה יותר מדי נושאים

mean girl 16

New member
וואו. זה אמור לפקוח את העיניים.

או שהמצפן היא גם מה שנקרא מפלגת מרכז? ובגלל שהתדיינו על זה כל כך הרבה היום, כל הטוענים על כך מוזמנים לתרץ לי פה. אם תוכלו, בבקשה.

mean girl 16

New member
הממ יש מצב

שפותחים שוב את האפשרות להתמודד עכשיו למפלגה(לא בטוח אבל זה על הפרק)- אני יודעת את זה כי נתניהו אמר את זה אתמול לאבא שלי. אני מניחה שזה על מנת לקדם מועמדים שווים ולדחוק את הפייגלין לשוליים.

לגבי מה שקורה בליכוד:

1. בחדשות נמסר כי בנימין נתניהו דחה את בחירת הרשימה של הליכוד ל -8 בינואר , על מנת להספיק להעביר במרכז את ההצעה שלפיה מי שהורשע בפלילים לא יוכל להתמודד בליכוד. בנוסף ,המרכז אמור לאשר את שיריונו של סילבן שלום למקום השני. ההערכה היא כי לפחות 11 חברי כנסת לא ייכנסו לכנסת הבאה ,ביניהם מדובר על גורולבסקי ,גבריאלי ,גמליאל ,דוד לוי ,ועוד חלק נכבד של חברי כנסת. 2. סילבן שלום מקים לו מחנה בתוך הליכוד ,וכנראה שאכן זו הולכת להיות מפלגה של 2 מחנות עיקריים: מחנה נתניהו מול מחנה סילבן שלום. לגבי פייגלין: לדעתי הוא אכן יורחק ולא יתמודד לכנסת ,אבל תהיה בעיה להרחיק מהליכוד את שאר חברי "מנהיגות יהודית" , ולכן נתניהו ינסה באמצעות סילוק פייגלין עצמו לשדר מסר שלפיו הליכוד אינו מלפגה ימנית קיצונית. 3. לגבי דרכו של הליכוד: עוזי לנדאו בעצמו אמר בריאיון כי הוא במצב מסוים ייסוג מיהודה ושומרון , הריאיון הזה אגב ישודר היום בערוץ 10 בשמונה וחצי בערב. אם זו אכן דרכו של הליכוד - הרי מדובר בצביעות ,שכן ראש הממשלה שרון הבהיר במפורש שאם יהיו נסיגות נוספות ,הן יהיו רק לאחר הסכם מלא עם הפלשתינים.

mean girl 16

New member
נראה לך?

לא יהיה הסכם מלא עם הפלסטינאים בגלל שאין עם מי לסכם, שרון יודע את זה טוב מאוד. וברור שהוא מתכנן להמשיך לסגת ממקומות כדי לקבוע גבולות ברורים וברור לכולם שזאת הדרך שלו פחות או יותר. ואני לא מאמינה שיהיו מחנה סילבן ומחנה ביבי, לא לפי איך שאני רואה את זה לפחות. קודם כל לסילבן אין חבר כנסת אחד שתומך בו(אולי פנינה, אה אה) ונראה לי מאוד ששניהם עובדים על לאחד את הקרעים כמה שיותר ובגלל זה בדיוק הוא שריין לו מקום 2 ברשימה.

את בהחלט לא זו שמבינה

תגידי ,את בכלל מאמינה לעצמך? בפריימריז האחרונים היתה לסילבן תמיכה רבה ,ובליכוד יש לו מעמד מכובד מאוד , וגם במרכז הליכוד כוחו חזק. ולגבי הסכם עם הפלשתינים: זה נכון ,כרגע אין עם מי לדבר ,ואם המצב יישאר כך , אז לא יהיו נסיגות נוספות ,וראש הממשלה שרון הבהיר זאת במפורש כמה פעמים. פנינה רוזנבלום היא כבר בעיה של הליכוד , וממש לא מעניין אותי אם היא תיכנס לכנסת או לא.

mean girl 16

New member
אם המצב נשאר כך

ואתה מאמין בזה(למרות שאני ממש לא). אז מה ההבדל בינו לבין הליכוד? אתה אומר לי שהליכוד הוא שמאלה מקדימה? חח גם אותי לא מעניינת פנינה רוזנבלום וזה לא מה שבאתי להעלות לדיון עכשיו
וסילבן חזק אכן אבל ממש לא נראה שהוא מתכנן להקים מחנה נפרד עכשיו בתוך הליכוד. גם אין שום סיבה שיעשה זאת.

קדימה היא ה"מצפן" החדש ../images/Emo45.gif../images/Emo27.gif

חיים הנגבי ממקימי "מצפן"(התנועה שהיתה משמאל לרק"ח ) האיש שהיה צמוד לדרכו של אורי אבנרי בעשורים האחרונים, ושבראיון עימו לפני שנתיים בהארץ -הוא תמך בגלוי (במה שיוסי ביילין, אופיר פינס ויולי תמיר תומכים בו בינתיים במחשכים) ב"זכות השיבה" הפלסטינית לישראל הודיע שהוא תומך ומתגייס למען קדימה שרון. כי ,ואני מצטט " רק דרכו שרון יכול באמת לקדם את החזון הגדול שלי". אכן כן, מזרח תיכון חדש. קדימה בכל הכח, לחתרנות השיבה !

בפריימריז האחרונים,

אי אפשר לדעת מי מבין המצביעים (ולא משנה לאיזה מועמד) באמת רוצה בטובת הליכוד. רבים ממתפקדי הליכוד עזבו אותה, למרות שהם עדיין רשומים כמתפקדים, ובאו להצביע. עמרי שרון ממשיך לבחוש במרכז. זה לא סוד. במקרה של שרון, נראה לי שהוא כבר הוכיח, שלא צריך לשים לב למה שהוא אומר, אלא למה שהוא עושה. ואם הוא פרש מהליכוד, כנראה שיש באמתחתו נסיגות חד צדדיות נוספות מישובים ביהודה ושומרון שכנראה לא ישארו בתחום ישראל לאחר הסכם קבע. לא צריך לפחד מלהכיר בזה. בשביל לא להמשיך בנסיגות חד צדדיות, הוא יכל להשאר בליכוד.

Shani276

New member
אנשים כמעט לא מכירים את פייגלין

(אם נדבר על הבוחר הממוצע) אז אם הוא ישאר או יצא - ספק אם זה מה שיחולל את השינוי הגדול.

למעלה