מה קורה כאשר...

Gilliana

New member
מה קורה כאשר...

רואים את "מטריקס" ב-5 בבוקר. קודם כל - רואים דברים שלא ממש נראו בעבר כמו למשל: שמתם לב עד כמה ההתעוררות מהמטריקס דומה ללידה? האדם צף בתוך נוזלים בתוך "כלי" 0אין לי מילה אחרת להגדיר את הדבר הזה) שמאד מזכיר רחם. הכבלים שמחברים אותו למטריקס ולמכונות - את חבל הטבור, וכל תהליך היציאה שלו מאותו מתקן (הזרימה בתעלה) מאד מזכירים את תהליך הלידה עצמו. שנית - עולות כל מני שאלות שלא עלו קודם והמעניינת שבכולן היא: אם בעצם "אין כף" וכל המציאות המטריקסית ניתנת לכיפוף והפרה - למה בכל זאת יש גבולות? למה אי אפשר למשל לעבור דרך קירות? למה צריך לרוץ ולתפוס תאוצה לפני קפיצה למרחק? במקרה של מורפיאוס וטריניטי למשל, למרות שהתודעה כבר מודעת לחלוטין לעניין הם עדיין מאד מוגבלים בעולם המוחשב. ועוד שאלה מעניינת: האם לא היה פשוט יותר להביא לידיעת כל בני האדם בעולם שהם בעצם לא חיים במציאות מאשר להילחם במחתרת? הרי כל אחד מהאנשים החופשיים, ולא רק ניו (אם כי הוא בעיקר) היו יכולים להוכיח לאנושות את טענותיהם באמצעות הפגנת כוחותיהם החריגים, אז למה ללכת "הפוך על הפוך"?

shikma r

New member
מממממ...

את הדמיון ללידה וכביכול לתקופת ההריון ראיתי מההתחלה,זה די בולט,אני חושבת,לא?! כנראה שלא :) אותה סצנה עם שינויים קטנים מופיעה בסרט "איילנד". הדמיון כל ך גדול שזה מחשיד.אבל זה לא קשור לעניינו. ואני חושבת שאם היו "משחררים" את כולם,זה היה יוצר היסטריה. את בטח זוכרת את התגובה של ניאו.זה לא שהוא קיבל את זה בקלות,אז לשחרר את כולם בלי הסברים ובלי שלבים,ייצור היסטריה שיגעון וכוכו' אני מניחה :)

Matrix76

New member
נכון גם אני חושב כך

הרי מורפיוס אמר "שאחרי גיל מסוים הם לא משחררים המוח לא מסוגל להבין" אני חושב שכל פעם שאני רואה את הסרט המדהים הזה אני לומד משהו מדהים מחדש

slallum

New member
האמת

נראה לי שמטריקסרים קוראים לזה באמת רחם..
ומורפיוס הסביר לניאו "רובם לא יהיו מוכנים להשתחרר בכלל".

Master Boo

New member
בקשר לשני ולשלישי

שימי לב בJump Program כמה תאוצה ניו תופס, ואיך מורפיוס עושה את זה. אני חשוב שהוא מסביר את זה גם בסרט, המוח לא יכול להשתחרר לחלוטין מהכבלים של המציאות. תחשבי על זה ככה- אם כולם היו יודעים שהם חיים במטריקס, אפילו אם כולם היו מוכנים להשתחרר, המכונות היו מפילות את הכל בשנייה ומרימות מטריקס חדש...

Gilliana

New member
אם כך, זה בעצם אומר ש...

מהיותו של ניו "האחד" - הוא היה מסוגל להשתחרר מהכבלים יותר מהאחרים אבל עדיין לא לחלוטין. האם אני צודקת? לגבי המכונות שהיו מפילות את המטריקס ומתחילות חדש - לא יודעת עד כמה זה היא אפקטיבי אלא אם כן הן היו מוחקות את זכרונם של בני האדם באותו תהליך.

Master Boo

New member
Entire crops were lost

אני מניח שהיו מגדלים אותנו מחדש
ניו עקרונית היה מסוגל להשתחרר לגמרי. אני מאמין שהדבר היחיד שעצר אותו היו יוצרי הסרט- תחשבי איזה משעמם אם הוא יכול היה לעשות הכל

miss mcmillan

New member
reminding me o' the good old days

מה שמעניין אותי, אם כבר- הוא האם יש למכונות יש פיקוח על "מחשבות" של הפונקציות במאטריקס(אני בהשראת 1984, איזה brrrrrrrr של ספר...) ואם לא- שזה מה שמשתמע כמובן בסרט- איך זה יכול להיות? איך יכול להתקיים תוכן שלא ניתן לקרוא בקוד?

Master Boo

New member
כי המחשבות הן בעצם משתנים חיצוניים

שכנראה מועברים למטריקס by value ולא by reference

Gray PaIadin

New member
אם הבנתי נכון,

מה שניו עושה ש(בני אדם)אחרים לא זה שיכתוב של המאטריקס. ז"א, שינוי של מידע, אז אולי הוא מוגבל כ"כ בגלל שהאינטליגנציה וכו' שלו, היכולת לעבד מידע, היא רק ברמה אנושית, שלא מספיקה כדי למצוא דרך לעשות דברים דרסטיים יותר
יכול להיות שעצירת קליעים קלה לו כי זה פשוט יחסית(לא יודע אם זה באמת פשוט יחסית) או כי החישובים הנחוצים קרו בצורה לא מודעת(אינטואיציה) בגלל הצורך המידי/החשיפה הרבה

Gilliana

New member
זה בהחלט רעיון מעניין!

כלומר (ואנחנו בעצם גם רואים את זה לאורך שלושת סרטי הסדרה) - בעקרון ניאו עוד יכול היה להתפתח ולעשות דברים יותר ויותר מורכבים...

0Pandemonium0

New member
זה העניין, שלא.

לפי מה שאומר הפלדין האפור, ניאו הוא עדיין, אחרי הכל, only human, ולכן הוא מוגבל ולא יכול להתפתח יותר. ככה לפחות אני הבנתי אותו.

miss mcmillan

New member
אבל יש להם קיבולת סופית

בסופו של דבר, בייחוד במשאבי חשיבה. יש דברים שאדם פשוט לא יכול לחשב.

למעלה