מה קורה כשכל הרכוש רשום על שם הבעל

• פותח הנושא tar8
  • פורסם בתאריך

tar8

New member
מה קורה כשכל הרכוש רשום על שם הבעל

יש לי שאלה משפטית חשובה אני ובעלי יחד כבר 15 שנה, מתוכם נשואים 8 שנים. כל הרכוש שצברנו במהלך חיינו המשותפים , כולל הקמת עסק עם שותפים, רשום על שמו. השאלה שלי מורכבת ממספר שאלות קטנות: 1. מה קורה במקרה של גירושין? 2. האם הוא לא יכול לשנות בעלות על שם מישהו אחר ( למשל, בן משפחה שלו) ואז לא אוכל לתבוע שום דבר? 3. ומה קורה , אם נניח, בגדתי בו ונתפסתי, האם יכולים לפגוע בי מבחינת הקניין? אנא אנו לי בהקדם תודה

יא

New member
יחסי ממון

שלום רב, לאור האמור, תץשובתי תהייה יותר כללית, לידיעת כלל חברי הפורום. כעקרון, בני זוג נשואים שלא חתמו על הסכם ממון טרם נישואיהם וצברו רכוש במהלך הנישואין, הינם בעלים בחלקים שווים של הרכוש שנצבר. ואולם, אכן קיים חשש כי בעל "יבריח". חשש אמיתי נוסף הינו לעניין הכרעת הדין לאור בגידתך. לפיכך, בהנחה שאת מעוניינת לסיים את קשר הנישואין, נראה כי יפה שעה אחת קודם. נראה כי טוב תעשי אם תגישי לבית המשפט המחוזי תביעה בענייני הרוכש, בעוד שבבית הדין הרבני תתברר רק שאלת הגירושין. שכן, בית המשפט המחוזי, עת יחלק את הרכוש לא יתן דעתו לשאלה האם בגדת בבעלך אם לאו. ובמסגרת התביעה תפעלי לשם קבלת צווי מניעה ו/או עיקול, לשם מניעת הברחת הנכסים. מכל מקום, לדעתי עלייך לפנות לאלתר לעו"ד לשם קבלת ייעוץ ואולי אף נקיטת הליכים, ואולם עלייך להקפיד לפנות לעו"ד אשר המתמחה בגירושין. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

למעלה