מה קורה לגוף כאשר מפסיקים להרים משקולות?

פסטרמה2

New member
מה קורה לגוף כאשר מפסיקים להרים משקולות?

אם יש אדם שהתאמן 3 שנים והגיע לתוצאות מכובדות מאוד נגיד ל80 קילו ומסת שריר מאוד מכובדת מה יקרה לאותו אדם ברגע שיפסיק להתאמן משקולות לחלוטין?
שמעתי על הרבה שאומרים שהם לא מתאמנים כי הם פוחדים שאחרי שהם יפסיקו הגוף שלהם יהפך ל"מידלדל" תהליך שדומה לירידה של שמנים במשקל בלי לאכול חלבון ובלי אימון משקולות עם דיאטת כאסח.

וואו, אתה כ"כ חופר, פסטרמה, אבל...

ראשית: תפסיק לספור קלוריות וכמה שניות מנוחה בין סטים.... סתם הצעה.
תתחיל לאכול אוכל טבעי ובריא ולא מעובד.

ולשאלתך, הגוף הוא אוסף רקמות מסתגלות. השאיפה שלו, כמו כל דבר בטבע, בחא מינימום מאמץ וחיסכון במשאבים. לכן, כשמפסיקים להתאמן והגוף מרגיש שאין צורך לתחזק מסה גדולה של שרירים, הוא יתחיל לפרק אותה.
שריר לא הופך לשומן.
יש להקפיד להוריד סצורה ניכרת את כמות האוכל שאוכלים.
אם תהיה דליל או לא, זה הכל תלוי במבנה שלך ובגנים שלך....

פסטרמה2

New member
כנס

ראשית זה לא הולך שאני לא סופר קלוריות ,ניסיתי עם זה שנה ויצא שאכלתי במאזן ניטרלי ולא הצלחתי לעלות מסת שריר,אם אני לא יהיה קשוח עם עצמי אני אהיה בבעיה!
שנית אין מצב על אוכל טבעי, ויתרתי על כל הירקות והפירות כי אני פאקינג מתפוצץ מהר. אני מנסה לדחוף המון חלב וופלות בשביל להגיע למאזן החיובי של 300-400+(אל תדאג אני מקפיד על 1.8 גרם חלבון לכל קילו גוף) ותאמין לי זה לא כזה כיף, אני כל היום עם גזים ,והיום בלילה לא הצלחתי להרדם בגלל ששתיתי המון חלב והיה לי כאבי בטן!

לגבי השריר תסביר לי משהו ... אני הפסקתי להתאמן חצי שנה אחרי שהתאמנתי 3 שנים. השיא שלי היה 9 במתח . ופתאום השבוע שחזרתי ירדתי ל2 מתח, מצד שני אני לא זוכר איזשהו שינוי קיצוני במסת שריר שלי בחצי שנה הזאת, כאילו ירדתי קילו אחד והגוף שלי נשאר זהה ויזואלית למה שהיה בשיא שלי.
אז איך יתכן שעשיתי רק 2 מתח? יכול להיות שמה שנפגע לי זה 90-80 אחוז המערכית העיצבית ו10% המסת שריר?

The Pinky P

New member
וואו...

אני מקווה שזו איזו שהיא בדיחה שאני לא מצליח להבין או משהו...

אבל אם לא...

אחי, אני לא מבין מה חשבת לעצמך שהתחלת לדחוף וופלים וחלב,
לאן חשבת שזה יקדם אותך חוץ מלבלאגן אחד שלם בגוף שלך?

איך לעזאזל ב - 3 שנים מגיעים ל - 9 מתח?
מה הקשר מערכת עצבית?

וואו אחי אתה חייב מישהו שידריך אותך כי זה נשמע פשוט הזוי.

פסטרמה2

New member
לא בדיחה

3 שנים אבל התאמנתי בדיחה .גם רק פעמיים בשבוע וגם אכלתי במאזן ניטרלי, ועבדתי בעיקר על פולי עליון והזנחתי את המתח, בגלל זה המספר המגוחך הזה, חוץ מזה איך אתה קובע שזה בדיחה אם בכלל לא ציינתי את המשקל גוף שלי?

"אחי, אני לא מבין מה חשבת לעצמך שהתחלת לדחוף וופלים וחלב,
לאן חשבת שזה יקדם אותך חוץ מלבלאגן אחד שלם בגוף שלך?"

לא מצליח.. ניסיתי לאכול אוכל מלא ניסיתי אורז ניסיתי פתיתים, אין.. אני שבע מהר לא מגיע ל2300 קלוריות בלי חלב שוקולד וג'אנק פוד.
ומי קבע שחלב זה רע??

The Pinky P

New member
אתה שוקל 65 בערך.

אתה נצמד כל כך לחישובי משקל וכמויות שזה לא כל כך בעייה לדעת.
בערך על גובה 175 ס''מ.

אני עוזב את עניין האימון שלך ומתייחס רק לתזונה כי בזה אני מבין קצת.

דבר ראשון, במאמר מוסגר לגמרי נגיד שגוף האדם הוא טבעוני במקורו, לא נכנס לזה, לא מביע דעה, רק מציין.
( ולא , אני לא מהמטיפים, אוכל הכל מהכל כולל נס קפה ברגעים אלו ממש )

הגוף שלנו מגיב לסוג האוכל שאנחנו אוכלים, בטווח הקצר ובטווח הארוך,
לירקות ופירות יתרונות רבים,
בגדול מדובר על הספקת ויטמנים, חומצות ,סיבים תזונתיים ועוד.

יש השפעה ישירה חיובית על מע' העיכול ועל תחושת השובע כתוצאה מאכילתם.

בירק יש בין 20-40 קלוריות ביחידה, בוא נגיד שאתה "צריך" לאכול כ - 5 ירקות ביום? מקסימוום 200 קלוריות שהם שווים בערכם הקלורי ל - 4 וופלים קטנים רגילים.

בפירות יש קצת יותר קלוריות אך מהם אוכלים מעט יותר.

חלב - למה אתה שותה כל כך הרבה? בחלב יש הרבה דברים טובים אבל שתייה בכמות גדולה יכולה לעשות שמות במע' העיכול, די סביר שזה המצב שלך.
אם זה בשביל החלבון - ב - 100 מ''ל חלב ( שזה חצי כוס חד פעמית) יש בין 50 ל - 60 קלוריות ובערך 3 גרם חלבון.
ככה שמבחינת צריכת לא שווה "לבזבז" את צריכת הקלוריות על חלב.
לשם השוואה על כ -150 קלוריות חלב אתה מקבל כ - 9 גרם חלבון, ב - 150 קלוריות חזה עוף אתה מקבל 30.

לא חוכמה להגיע לדרישה הקלורית בדרך שאתה מגיע אליה,
החוכמה היא לקבל כמה שיותר דברים טובים ומועילים בשבילך ולטובת האימונים שלך.

אני לא אומר לך ללכת לתזונאי או משהו כזה כי בדרך כלל הם לא מבינים יותר מדי ( אולי תזונאי ספורט)
אבל מה שכן - תתחיל קצת פחות להתעסק בחישובי rmr bmi bbc mma ןכל שאר ירקות
ותתחיל ללמוד קצת על תזונה נכונה ומועילה.

נ.ב - האזכור על החלב וטבעונות נאמר אך ורק בשביל ההקשר לבלאגן שהוא עלול לעשות בגוף.

פסטרמה2

New member
אה

בוא נסכם שבתקופת מסה לאדם שמתקשה לאכול כמוני מספיק חצי מלפפון ועגבנייה ועוד איזשהו פרי אחד ליום סבבה?
בתקופת החיטוב מסכים איתך לגמרי. זה הדבר הראשון שאני אחשוב עליו סיבים תזונתיים וויטמינים,אבל לעת עתה אני אמשיך לאכול המבורגרים,סטייקים ושוקולדים בשביל השומנים שלהם ובשביל להגיע לערך התזונתי של סוף היום,זה שאתה מסוגל לאכול 2300 קלוריות של חלבון רזה ירקות עגבניות וכל שאר הווג'ארס לא אומר שגם אני מסוגל לזה :)

וכן חלב הורג אותי . ניסיתי לשתות 4 כוסות כמו שראפיטו המליץ אבל כנראה זה מיועד לאנשים שלא רגישים ללקטוז. אני לצערי מאוד רגיש לזה.
אני אנסה לרדת לחצי כוס חלב עם קרונפלקס בבוקר. ועוד חצי כוס חלב עם השייק חלבון, ואם עדיין יהיה כאבי בטן אני אחפש חלב בלי לקטוז או שלא אשתה אותו בכלל(אם בכלל קיים כזה דבר)...

The Pinky P

New member
אני לא מדבר איתך על תקופת חיטוב או מסה.

הבעייה שלך הרבה יתר בסיסית,
בן אדם שניזון בצורה x ויש לו בעיות במערכת העיכול זה לא תקין בעליל ומסוכן.

אתה צריך קודם כל להגיע למצב שהגוף שלך לא נלחם יום יום במזון שאתה מכניס אליו.
שלא יכאב, שלא ירגיש רע, בלי שלשולים, בלי הקאות , בלי נפיחויות ובלי גזים ברמה מוגזמת.

כל אחד מאלה מעיד על פעילות לא תקינה של מע' העיכול ויכולה לעשות נזק.

אגב, זה גם יכול להיות תוצאה של אכילת בשר אדום בצור מוגזמת,

תקשיב לגוף שלך אחי, עזוב את האימונים בצד לרגע.

פסטרמה2

New member
יכול להיות זה מהאבקת חלבון?

שתיתי כוס חלב עם קורנפלקס ואני מרגיש סבבה בבטן. יכול להיות שהאבקת חלבון מורעלת?

פסטרמה2

New member
כבר שבוע שזה קורה לי

אני שותה תאבקת חלבון עם כוס חלב אני עם גזים כאבי בטן שלוש ארבע שעות, ואז אני הולך לשירותים ומשלשל את הנשמה.
השאלה האם זה נגמר כתוצאה מהחלב או מהאבקת חלבון?

The Pinky P

New member
אחי,אתה חייב אנשי מקצוע, הפורום סבבה והכל

אבל עם המצב שלך וחוסר ההבנה הבסיסי הוא לא הפתרון.

אתה חייב הדרכה.

פסטרמה2

New member
...

אני לא מתכוון לשלם כסף לתזונאי. אני פשוט יעשה מעקב אחרי התזונה שלי ואבדוק מה גורם לי לשילשולים.
זה או חלב או אבקת החלבון. עם משהו מהם הגוף שלי לא מסתדר.

רוב הזמן נח

Well-known member
ומה קורה לגוף שבכלל לא הרים משקל אף פעם?

התשובה: הוא במצב הרבה יותר גרוע ממי שהרים והפסיק.

The Pinky P

New member
לא בהכרח.

אפשר לראות את זה יפה מאוד על ספורטאים שפרשו -

היו רגילים לאכול כל חייהם כמויות גדולות של מזון, מה שהתאזן עם הוצאת האנרגיה הגדולה שלהם.

כשהפסיקו לעשות ספורט, הרגלי האכילה נשארו והגיעו למצב של הכנסת אנרגייה של ספורטאי והוצאת אנרגייה של בטטת קורסה,
מה שאומר השמנה מטורפת.

רוב הזמן נח

Well-known member
ואפשר לראות את זה על אנשים שמעולם לא התאמנו.

וגם אפשר לראות את זה על אנשים שמעולם לא התאמנו.
ופשוט היו רגילים לאכול יותר ממה שהם צרכים.

אז זה לא קשור לאימון.
ועוד יותר, אנשים שלא יודעים לאכול זה דבר אחד.
אבל אנשים שמתאמנים יודעים איך לאכול וצריכים להתאים את הדיאטה לשלבים שונים במהלך חיהם. אז לגביהם הבעיה צריכה להיות פחות חמורה.

למעלה