מה קורה לחרדים? אינם למדים מנסיונם?

שמלת תחרה1

Well-known member
הרי אשדוד אדומה, נאמר בתורה נשמרתם לנפשותיכם.
גם לתורה אינם נשמעים?!

קבצים מצורפים

• FB_IMG_1601913876831.jpg
    FB_IMG_1601913876831.jpg
    KB 139.8 · צפיות: 2

אבי בן 1231

Well-known member
גם לתורה אינם נשמעים?!
האדמו"ר ציווה על חסידיו ללוות אותו עד לגיהנום והם נשמעים לו, אינשאללה בעזרת האל שיפלו בינהם רבבות נפטרים בימים הקרובים.
גם לתורה אינם נשמעים?!
האדמו"ר ציווה על חסידיו ללוותו עד לגיהנום והם מקיימים את הוראתו, אינשאללה שיתפגרו רבבות חסידים וחסידות בימים הקרובים ואולי תבואו גאולה לציון נקייה מחסידים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אינשאללה שיתפגרו רבבות חסידים וחסידות בימים הקרובים ואולי תבואו גאולה לציון נקייה מחסידים.
תפילה שרק כלב מנוזל חולה כלבת (ועוד) ורפה שכל אנטישמי היה מוציא מפיו.
או אדם שהוא חולה נפש (צריך גם ללמד זכות ולציין את האפשרות הזאת).

תפילה שרק כלב מנוזל חולה כלבת (ועוד) ורפה שכל אנטישמי היה מוציא מפיו.
או אדם שהוא חולה נפש (צריך גם ללמד זכות ולציין את האפשרות הזאת).
רק בבקשה לכבד אנשים עם מחלות נפשיות.
לא כולם מקללים! גם חולי נפש יש בינהם אנשים טובים ומוסריים! שתדעו.

התשובה שלי היא:
פיקוח נפש זה פירוש של חרידים עם עצמם, הם כנראה לא מאמינים בקורונה וירוס ושהוא קיים אלא מאמינים בבורא עולם בלבד.
ושבורא עולם יצר את הקורונה וירוס (ולא מעבדות או טבע) ולכן רק בורא עולם יכול לשמור עליהם ולכן הם הצטופפו כ5000 איש היו לפי החדשות שחברות שלי שלחו לי.

בקשר לממשלת ישראל
כש\אם הקורונה תגמר, לדעתי תהיה ירידה מאסיבית מישראל, כל המוחות הטובים יברחו מפה, המשכילים וגם אנשים עם עבודות כפייים יברחו לקנדה או אוסטרליה או ניוזילנד או כל מדינה שתקבל אותם, פשוט כי נמאס להם מפוליטיקה וחרידים בישראל.
בעוד כ20 שנה פלוס בממשלה יש מצב שיהיה ראש הממשלה חרדי, ואז אכלנו אותה כולנו,
גם ככה אין הפרדה בין דת למדינה, וכופים עלינו אכילת כשר עם מיליון טונות של מלח בתוך בשר הכשר...
וגם כל החנויות סגורות בשבת,
וגם אי שמירת הנחיות משרד הבריאות בזמן מגיפה עולמית מסכנת חיים,
זה באמת בעייתי.

ואני מעדיפה כמה שפחות לראות חדשות ולטמון את הראש שלי בחול, כמו בת יענה, כי לא יכולה כרגע לרדת מישראל,
וגם המצב בחו''ל לא משהו בלשון המעטה בגלל קורונה,
אגב כיום זהו עידן נפלא לבחון איזה מדינות באמת דואגות לאזרחים שלהם -ובכך לשקול צעדים להגירה, למי שיכול לרדת מישראל...
למשל כמה מדינות באירופה התמודדות יפה עם הקורונה וירוס ודאגו היטב כספית לאזרחים.

תחשבו על כל מה שכתבתי, אלו דברים עמוקים מאוד.
בריאות לכולנו אמן.

שמלת תחרה1

Well-known member
התשובה שלי היא:
פיקוח נפש זה פירוש של חרידים עם עצמם, הם כנראה לא מאמינים בקורונה וירוס ושהוא קיים אלא מאמינים בבורא עולם בלבד.
ושבורא עולם יצר את הקורונה וירוס (ולא מעבדות או טבע) ולכן רק בורא עולם יכול לשמור עליהם ולכן הם הצטופפו כ5000 איש היו לפי החדשות שחברות שלי שלחו לי.

בקשר לממשלת ישראל
כש\אם הקורונה תגמר, לדעתי תהיה ירידה מאסיבית מישראל, כל המוחות הטובים יברחו מפה, המשכילים וגם אנשים עם עבודות כפייים יברחו לקנדה או אוסטרליה או ניוזילנד או כל מדינה שתקבל אותם, פשוט כי נמאס להם מפוליטיקה וחרידים בישראל.
בעוד כ20 שנה פלוס בממשלה יש מצב שיהיה ראש הממשלה חרדי, ואז אכלנו אותה כולנו,
גם ככה אין הפרדה בין דת למדינה, וכופים עלינו אכילת כשר עם מיליון טונות של מלח בתוך בשר הכשר...
וגם כל החנויות סגורות בשבת,
וגם אי שמירת הנחיות משרד הבריאות בזמן מגיפה עולמית מסכנת חיים,
זה באמת בעייתי.

ואני מעדיפה כמה שפחות לראות חדשות ולטמון את הראש שלי בחול, כמו בת יענה, כי לא יכולה כרגע לרדת מישראל,
וגם המצב בחו''ל לא משהו בלשון המעטה בגלל קורונה,
אגב כיום זהו עידן נפלא לבחון איזה מדינות באמת דואגות לאזרחים שלהם -ובכך לשקול צעדים להגירה, למי שיכול לרדת מישראל...
למשל כמה מדינות באירופה התמודדות יפה עם הקורונה וירוס ודאגו היטב כספית לאזרחים.

תחשבו על כל מה שכתבתי, אלו דברים עמוקים מאוד.
בריאות לכולנו אמן.
חדשה בתפוז?

משתפרת1

Well-known member
גם לתורה אינם נשמעים?!
הרגע משודר ראיון עם חרדי ממאה שערים, לא מהאזורים הקשים ביותר (תולדות אהרון). המרואיין אומר "אנחנו לא מקבלים את חוקי המדינה". "מדינה בתוך מדינה". באשדוד יש קהילה חרדית גדולה, אני חושבת שבדרך כלל היא פחות קיצונית מאשר מאה שערים. אבל כשמדובר באדמו"ר, המנהיג הרוחני של הקהילה, סערת הרגשות גוברת על ההגיון הקר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הרגע משודר ראיון עם חרדי ממאה שערים, לא מהאזורים הקשים ביותר (תולדות אהרון). המרואיין אומר "אנחנו לא מקבלים את חוקי המדינה". "מדינה בתוך מדינה". באשדוד יש קהילה חרדית גדולה, אני חושבת שבדרך כלל היא פחות קיצונית מאשר מאה שערים. אבל כשמדובר באדמו"ר, המנהיג הרוחני של הקהילה, סערת הרגשות גוברת על ההגיון הקר.
הבעיה שהחרידים קיבלו אישור ל60 איש שיגיעו להלוויה, כנראה שאסור היה לתת להם בכלל אישור, אלא שיגיעו רק המשפחה הגרעינית. מי שיסבול ממעשי החסידים הם שאר התושבים.

Harrington

Well-known member
מנהל
הבעיה שהחרידים קיבלו אישור ל60 איש שיגיעו להלוויה, כנראה שאסור היה לתת להם בכלל אישור, אלא שיגיעו רק המשפחה הגרעינית. מי שיסבול ממעשי החסידים הם שאר התושבים.
קיבלו אישור לכ300-350. המשפחה ניסתה לעמוד בסיכום. אף פנתה לחסידים ולמלווים לעמוד בכללים. אלה לא נענו. כאמור קודם, במצב של אבא (רוחני) הרגשות לעתים יגברו על השכל הישר ואף על הכבוד למשפחת האדמו"ר עצמו. זה מתסכל, אבל זה טבעו של אדם.

ועם כל זאת ולמרות שזה לא תקין וכו', את ההתרעמות שאני שומע מאז ליל אמש על ההלוויה הזאת טרם זכיתי לשמוע (מרוב המתרעמים) על ההפגנה שהייתה ערב לפני כן בתל אביב. זה בדיוק, אבל בדיוק אותו דבר מבחינת מגבלות הקורונה וכו'. היה literally דוחה לשמוע אמש את אנשי התשקורת מדברים על 'מראות אסורים' (זאת הגרסה המאוד עדינה לדבריהם, ברחה לי המילה הספציפית), בעוד שעל ההפגנות בתל אביב הם התרעמו בעיקר על התנהלות המשטרה שם ולא על המפגינים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
קיבלו אישור לכ300-350. המשפחה ניסתה לעמוד בסיכום. אף פנתה לחסידים ולמלווים לעמוד בכללים. אלה לא נענו. כאמור קודם, במצב של אבא (רוחני) הרגשות לעתים יגברו על השכל הישר ואף על הכבוד למשפחת האדמו"ר עצמו. זה מתסכל, אבל זה טבעו של אדם.

ועם כל זאת ולמרות שזה לא תקין וכו', את ההתרעמות שאני שומע מאז ליל אמש על ההלוויה הזאת טרם זכיתי לשמוע (מרוב המתרעמים) על ההפגנה שהייתה ערב לפני כן בתל אביב. זה בדיוק, אבל בדיוק אותו דבר מבחינת מגבלות הקורונה וכו'. היה literally דוחה לשמוע אמש את אנשי התשקורת מדברים על 'מראות אסורים' (זאת הגרסה המאוד עדינה לדבריהם, ברחה לי המילה הספציפית), בעוד שעל ההפגנות בתל אביב הם התרעמו בעיקר על התנהלות המשטרה שם ולא על המפגינים.
אם הייתה הפגנה בתל אביב זה מצדיק את התקהלות החרדים? היום כבר איני יכולה להכנס לבית של אחי למרות שעד שלשלום האישור שיש לי להגיע אליו היה בסדר. נאלצתי להפעיל בני משפחה כדי שיגיעו לקופת חולים וידאגו להעביר תרופות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם הייתה הפגנה בתל אביב זה מצדיק את התקהלות החרדים? היום כבר איני יכולה להכנס לבית של אחי למרות שעד שלשלום האישור שיש לי להגיע אליו היה בסדר. נאלצתי להפעיל בני משפחה כדי שיגיעו לקופת חולים וידאגו להעביר תרופות.
לא, זה לא מצדיק. ובכל זאת זה מקומם שמדברים, שוב, כרגיל, רק על החרדים ומתעלמים לחלוטין ממצבים זהים לחלוטין מכל בחינה אפידימיולוגית כאשר הם מתרחשים במגזר הכללי.

אגב ה'לא מצדיק' הוא מבחינת 'ונשמרתם' וכו'. מבחינת הישמעות לחוקי המדינה והגבלות הקורונה? מצדיק לחלוטין.

SupermanZW

Well-known member
עצם העובדה שההנחיות משבשות לך את החיים ואישורים שהיו לך נשללו ממך מעידה על כך שהבעיה היא בהנחיות ובצורך באישורים, הרי במקום להקל עלייך מקשים עלייך. אין על מה לבוא בטענות לחרדים, כשמקשים עליהם הם מוחים בצדק וגם לך יש זכות למחות מאותן סיבות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבא של 100.000 אלף? בחייאת הרינגטון. גם לחילונים נפטרים הורים, והם מבקשים עם כול הכאב שלהם, לשמור על בריאות המנחמים.
כן, אבא של 100,000 (אם כי לא ברור לי מהיכן המספר הזה, שאין לו שום קשר מיוחד לכלום). זה בדיוק מהות האדמו"ר.
לגמרי מסכים עם המשך דברייך. אבל כאמור, רגשות בהחלט יכולות לסתור הגיון (כולל הישמעות להוראות) במצבים כאלה. זה יכול לקרות גם אצל בן חילוני בהלוויית אביו ל"ע, בדיוק כמו שזה יכול לקרות כאן. מציאות.

למעלה