מה קורה לי

מתנחמת

New member
מה קורה לי

שלום לכם אני צופה מהצד כבר זמן מה , והיום החלטתי לשתף אתכם בלבטיי , אני חיה במסגרת חיים משותפים עם בן זוגי מזה שנה ,אנו מכירים שנה וחצי , אחד מילדיי פשוט מתפוצץ מזה והתרחק מהבית מדובר בקטין ,ואני מוצאת עצמי נלחמת בשתי חזיתות אך לא עוד בחודשיים האחרונות התחלתי להתנדנד עם רצוני והרבה התלבטויות עלו במוחי ,בן זוגי מודה להם כי כמעט כל שבוע ביקשתי להפסיק את המרוץ הזה , אנו די דומים בדברים מסוימים אך שונים העקרונות ובבסיסי מחשבה , עד לפני שבועיים רבנו והשלמנו פעם אני פעם הוא ופתאום משהוא שהוא עשה ואמר הפיל אותי לגמרי השתגעתי התגובתו והשקפתו פשוט קרסתי ומאז אני שם , הוא קולט יודע לא מנסה , אומר שהוא סובל אומר שלא ישפיל עצמו בחיזורים מיותרים יושב בצד ומחכה שאני אצא מבועתי וזה לא קורה. כבר לא אכפת לי שהוא מחפש דרך אחרת להעביר את הזמן עם זה טלויזיה או סתם ללכת לישון מוקדם כמו היום למשל ,אשמח לקבל עצות , רק אל תגידו לי שאני יעשה משהוא בנידון כי התרוקנתי לגמרי והכי מצחיק לי זה שילדי צדקו ראו הכל ונלחמו כדי שגם אני אראה אך אני הלכתי עיוורת אין לי בעיה להודות בטעות אך ניתקעתי אנא זירקו לי רעיון

מה זה משנה?

סיבוב שני, בלי תעודה. האם זה פחות כואב, אוהבים אחרת? אין חותמת אז אפשר לעשות דברים אסורים? מה הקטע? היכן המוסר, העקרונות, המחויבויות הזוגיות האהבה מה חסר לכן? כתובה וחופה?

מתולתלת

New member
חשנה וחצי

עובדה הם רק חיים יחד ולא נשואים הבן שלה עזב את הבית בגלל החבר לא הבעל יש כאן הרבה עקרונות מחויבות ועוד הרבה לפי דעתי ברוך הבא

ברונטית

New member
אני לא מבינה דבר אחד -

איפה נתקעת??? את עצמך אומרת שאת מבינה שעשית טעות ואין לך בעיה להודות בה, את עצמך אומרת שילדייך - שלא היו מסונוורים מבן זוגך - הבחינו בדברים שאת לא ראית, את עצמך מתארת את השיגרה שבחייכם - כאילו הייתם נשואים כבר 10 שנים (ואתם חיים יחד רק שנה...) את מספרת על מצוקתו של ילדך המתרחק מהבית, ואם הבנתי נכון - אתם חיים חיים משותפים, משמע - אינכם נשואים, אז תאמרי לי - היכן הבעיה??? היכן את תקועה??? את זקוקה לרעיון? האם אינך רואה לבד מה הצעד הבא אותו עלייך לעשות? אישית - קשה לי לומר לך מה עליך לעשות - בסופו של דבר - אלו חייך וחיי ילדייך...

מתנחמת

New member
אני מרגישה באויר את הקץ אך...

אני מרגישה באויר שהינה הוא בה הקץ, הוא עומד לי על קצה הלשון ואני אומרת אותו רבות אך זה לא מתממש משהוא תמיד עוצר, כמו בדיקת גבולות והתרחקות וחזרה למוטב כשזה מגיע, ושוב חוזר חלילה הריבים לא נפסקים אנחנו מחפשים אחד את השני על כל חצי משפט , אני קולטת את הסוף אך הוא זועק ממנו ואחר כך מתרכך ועוד שעה קלה וחוזר חלילה ,אני לא מבינה כמו לופ

ברונטית

New member
משום מה נראה לי

שהזוגיות שלך עומדת על כרעי תרנגולת, ולא רק שאת מרגישה את זה - את בפירוש יודעת את זה... ואולי יש אלמנטים נוספים שלא העזת לומר אותם "בקול רם", כמו למשל - הפחד מהפרידה? הפחד מלחיות שוב לבד?? האם את באה חשבון עם עצמך אם את אוהבת אותו עדיין, או שרק היית מאוהבת בו? אני פשוט מנסה להבין מה מערער את החלטותייך, כי הרי ברור שזה לא שהוא מתחרט, או שהוא משלים איתך אחרי מריבה... זה משהו הרבה יותר עמוק... ואולי אני טועה???

מתנחמת

New member
נכון את צודקת

בוקר טוב דבר ראשון הבקר נכנסתי לראות את תגובותיכם/ן תודה על זה שאת מחזקת את ראייתי , אני שלמה עם הצעד הזה אך כאילו משהוא מחזיק אותי אולי הפחד לראות אותו מתמוטט אחרי הכל אהבנו מאוד , אולי הפחד להיות לבד .אבל אף פעם לא הייתי באמת לבד אולי ההתמודדות עם החיים לבד או אולי זה שאני צריכה להודות בטעות בפני כולםםםםםםםםם, דבר אחד ברור לי אני לא טיפוס שיכול לסבול לכן אני מחפשת את כוחותיי לביצוע הפעולה ואיפה שהוא לקראת ביצוע אני נסוגה בעדינות אחורה .

ברונטית

New member
כולםםםםםם ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

חשבת אולי שה "כולםםםםםם" האלה, בפניהם את מתביישת להודות בטעותך, אולי הם דווקא מחכים שתעשי זאת??? אולי הם הבחינו מזמן, כמו ילדייך, שהוא לא מה שאת חשבת??? אולי ה"כולםםםםם" האלה אוהבים אותך ודווקא יהיו שמחים? אל תחששי מאיש. אל תחששי מלהיות לבד. אל תחששי עבורו - הוא ילד גדול. הוא יתגבר. נראה כאילו את נסוגה בכל פעם שההחלטה עומדת על קצה הגבול, ואת נכנסת לחרדה, ואז מחפשת תירוצים שיסבירו את חששותייך... חשבי על עצמך, על ילדייך, על אושרך ואושרם גם יחד. וגם אם לא ממש חיית לבד עד היום, אז כאשר תחליטי ותנסי, תראי שהשד אינו נורא כל כך, ואולי אפילו יהיה לך... נחמד... ושוב, כפי שאמר כאן איש-ילד באחת מהודעותיו - ייתכן שההחלטה טרם הבשילה אצלך דייה. ייתכן שאינך מוכנה עדיין לצעד הזה, וזה מה שגורם לך לסגת בכל פעם. כשתבשילי - תביני ..... (על משקל הפרסומת החמה והמדוברת ביותר היום: "כשתגדיל.... תבין...." )

לאור העיצות החמות שלך

אשמח אם תתיחסי גם לנקודה שלי - ראי למטה: לכל סיפור 3 צדדים... תודה

lmerav

New member
כנראה שפשוט התאהבת...

מה שקורה לכל אחת ואחד. טעית. תשלימי עם זה ועם עצמך. אני חושבת שמגיע לך מישהו שיאהב את ילדייך ואותך אז אל תפחדי להישאר מעט לבד, כי במהרה יבוא האדם הנכון שיעזור לך להרגיש יציבה. אל תפחדי מהסוף / מהפרידה כי הרי לכל סוף יש התחלה חדשה . אולי מעניינת יותר אולי פחות אבל לא תדעי אם לא תנסי. תמשיכי להיות חזקה בהצלחה. מירב

לכל סיפור שלושה צדדים

שלי, שלה והאמת... הרומן שלנו החל בלהט של אהבה בלתי רגילה. היא הובילה לשורה ארוכה של משגים, שחלקם היו יכולים להחסך. עכשיו למצב. המתנחמת אם לשלושה, חייל וזוג תאומים. אחד נולד עם שיתוק מוחין והשני הבעייתי - מתנהג באופן לא אגרסיבי קיצוני (כמעט רצח את אחיו ותקף את אימו), אינו תשתלב ולא מסוגל להתמודד עם מאומה. החייל, בנה המועדף, נסיך שמעבר להיותו "בסדר" הוא מלבה את קנאת אחיו ומעצבן בפינוקו. המתלוננת לא השתכרה פרוטה במשך השנה וחצי שחלפו. היא נסתה כמה עסקים ומקומות עבודה ומלבד הוצאות וחובות, לא תרמה לפרנסת הבית. כמי שלקח על עצמו את המשימה, אני מפרנס את הילדים ואת המתלוננת, ממן את חובותיה מחסכונותי. כל ההוצאות החל מדמי כיס וכלה בטיפול שיניים עלי. בנוסף, במשך כל השנה לקחתי על עצמי פרוייקטים כמו לעשות את הקניות השבועיות, לבשל לכולם שישי-שבת, לעזור לילד בשיעורים ועוד. במסגרת החיים בבית, בקשתי מהמתלוננת, לנהוג במידה של התחשבות, לאחר שנמעס לי לנקות ולסדר אחרי הילדים, אשר בחלק מהמקרים נהגו להשאיר לי את הכלים בזדון. לאורך כל הדרך, התאום הלא מסתדר, הטיל מום ביחסים שלנו. הוא חרט על דגלו שכל משאת נפשו היא לפגוע במתנחמת ולמרר את חייה. בתוך אהבה עזה, עברנו ביחד שבעה מדורי גהינום עם הילדים. גם התאום השני נהג באינטיפדה, ומרר את חיינו בנזקים (החל מחשבון טלפון וניתוקו וכלה באשפה לגינה). חינוך הילדים והתנהגותם לא היו אף פעם הצד החזק של המתלוננת. במקביל, זוג הילדות שלי זכו למעט מאוד יחס מהמתלוננת. היא נמנעה מלהתראות עימן, וכמעט שלא נוצר קשר. בהזדמנויות המעטות שבאו אלינו, היא יצרה מצבי התנהגות שהילדות פשוט לא יבואו. כל המפגשים השבועיים שלי עמם נגזרו לגלות בקניונים או בבית אימי. חוסר השיוויון בקטע הזה ממש כעב לי, אך מול טענתה של המתלוננת שהיא במצב נפשי קשה בגלל חוסר יכולת להתפרנס, אי שיקום מעברה המפואר ועוד, וויתרתי. האמת היא שוויתרתי מול 100,000 ש"ח שירדו מחסכונותי לכסות מובות וכלכלת ילדיה, הכנסה שנתית פלוס של משכורת יפה. חוסר פרטיות מחדירת הילדים לכמעט כל פינה (החל מלבישת הגרביים שלי וכלה בכניסה למיתה של אמם), ונזקים של המתלוננת בהריסת חפצים יקרי ערך כמעט מדי שבוע (סתם רשלנות וחוסר אכפתיות) הוסיפו עוד ועוד. האמת היא, שחשבתי לגעת בדברים עם הזמן, חשבתי שלנסות להתמודד הוא הדבר הנכון ולהגיע בסוף אל הנחלה. ברם, ברגע שהפסקתי לוותר, פשוט המתלוננת התחילה במריבות כוחניות ומטישות. המצב היגיע למצב של הגינה ירודה (קלקולי בטן בלתי פוסקים) כך שבחרתי להפסיקלאכול בבית. זה הוריד ממני 6 ק"ג, וגרם למתלוננת לחשוב שאני מעניש אותה. האמת היא שפשוט לא היה לי יותר כוח לנקות אחריהם, וגם לא חשק לאכול או לשתות בתוך התנופת שהשאירו אחריהם. כל בקשותי לט הועילו. הועשמתי בכל: בדרישות יתר, בהתנהגות של התאום הסורר, ועוד. יותר לי לציין שעברו היה דומה עוד לפני הכרותנו. כך שההאשמות נועדו רק להעיב על מצפוני ואין בהם אמת של ממש. טיפול לא ממש עזר, אם בגלל הקצנת התנהגותו של התאום הסורר ואם בגלל שהנושאים הכואבים לא באו אל פתרונם. למרות המצב הכלכלי הקשה, התעקשה המתנחמת להמשיך לתחזק (על חשבוני) פלאפונים של כל הילדים ושלה, ומיני תפנוקים של הילדים. לא ממש היה אכפת לי, אילו יחסם הנצלני, אנוכי ומזלזל. במקום להאריך את ההשקעה העצומה, טוב הלב והנכונות, ירקו לי כולם בפרצוף. במיוחד התאום הסורר. מכתבי הסליחה שלהם נערמו, ודרישת המתלוננת למחיקת חובות רק החמירה את המצב. הילד יודע שכל מה שיעשה יסולח. והוא עושה. מריבה אחרונה, פגעה בי באופן קשה ביותר. במקום לגלות רגישות והבנה של המתלוננת, כל שחשבה שאני מעניש אותה. היא חשבה על עצמה ולא ראתה אותי במצוקתי. כך, גם עכשיו. החל מאיומים חוזרים של גרוש מהבית (שהוא בבעלותה אך אני משלם את המשכנתא ואת כל הוצאות המחיה שלו, אחרי שהשקעתי בבית כמה עשרות אלפי שקלים במזוג מרכזי, צביעה כוללת ועוד), וכלה במשחק מטופש שבו היא משחקת איתי והילד - בבחירת ביני ובינו. בחרתי בך (בילד) זה נגמר והוא (אני) הולך. המתלוננת הייתה מעדיפה לחזור לתבנית הישנה שלנו: אני מוותר על הילדות שלי. מוותר על הממון בדממה. מקבל כל תכתיב ממנה והילדים שלה. תומך ומעניק להם בלי גבול. מבקש לעצמי מאומה. מחזר במצב הקיים עד שהיא מתרצה. וכמובן איך שכחתי: תמיד כאשר היא במצוקה אני לידה, מנשק ומרעיף, יושב לידה בחדרי מיון על בעיות רפואיות בלי סוף, עומד איתן כגב בכל פעם שהיא נזרקת לקרשים בנסיון עסקי, בתיקי ממון מהעבר שלה, הוצאות לפועל, בתי משפט עוכי דין עבירות תנועה ועוד. גם הכוחנות והמלל הקשים והבוטים שלה, לא אחת פגעו בי. רק לפני יומיים, ברגע של דו שיח על האיומים הלא נעימים שלה, אמרה שאינה ראויה לאהבתי. הענקתי לה ולילדים. העמדתי את העובדה, שאילו היא באה מהמקום שלי, ואני הייתי מביא תיק כמו שלה עם שלושה ילדים כאילו, היא לא היית נשארת עימי שבוע. אילו ישבתי מולה ע"י השולחן בערב בו הכרנו (ואו איזה ערב) והייתי אוכל כמו הבן שלה, היא לא היית נשארת לשבת דקה נוספת... היא אם ילדיה והיא כמובן חייבת לדאוג להם. אך מה הוא המוסר והשיעור הנלמד, כאשר היא נותנת גיבוי להתנהגויות ולאמירות הכי שפלות שלהם? אז כמי שנתן הכל, במיוחד את לבו וקיבל חזרה שפלות ילדים שלה (כנגד המנעות טוטלית כמעט משלי), וכמי שכל שביקש ממנה היא פיסת שלווה ואהבה, קיבלתי רק מנה גדושה של רועה.

מתנחמת

New member
הייתם מאמינים שיש עוד גברים כאלה??

ואלה אך לא שמתי לב שבביתי שוכב לידי גבר כזה ? הייתם מאמינים כולו צוף דבש ומסכנות כנראה שאני שווה כל כך שהגבר הזה סובל כל כך ושותק אשריי אז עם עד עכשיו כך זה היה למה שזה לא ימשיך עד שתתעייף גבר חלומותיי , עלם חמד מלא דיברי צוץ ורוגע . אולי באמת אני צריכה להמשיך לחיות איתו ,? אההההה? מה אתם אומרים????. יש פו מי שמקנא ורוצה אותו לעצמה ?? אז כדי שהיא תדע שאם כשהוא בה מהעבודה או בכלל יש כוס אחמ כן כוס אחת בכיור , זה נקרא טינופת נילוזה וזוהמה ואז הוא אינו אוכל ולא שותה עד כלוט הנשמה עוד דוגמא עם אתם מבשלים יחד וחתחת את הבצל עקום הוא תכף ומיד יזרק לפח ויבואו אחרי זה תרוניות על רמת הזלזול בחיתוך טוב די אני לא אוריד לכן את כל האויר מהמפרסים אז מי שרוצה שתישלח דו"אל

חושבת שכדאי להעביר את זה לדוא"ל ..

לא נמצאת כאן הרבה זמן אבל לא נראה לי שהפורום הזה רגיל להתנצחויות של בני זוג בפומבי. ואני לא בטוחה שהוא צריך להכיל דברים שכאלו.... אולי כדאי ,באמת,שזה יעבור לדוא"ל. ושיהיה בהצלחה

מצד שני...

אולי זה לטובה אולי כדאי שכל אחד מכם יקרא את מה שהשני כתב,בלי כעס,בלי לחפש אשמים,לקרוא רק בשביל לנסות להבין...,לראות שגם להוא/היא כואב זו יכולה להיות הזדמנות נהדרת לגלות דברים שמחוץ לכאן מעולם לא הייתם מגלים,אחד על/ל שני

קריאולה

New member
שלום מיכאל

היות וביקשת את תגובתי, אני כאן כדי לומר את דעתי, אך לא לפני שאומר לך שני דברים: א. אני מאד שמחה שהגעת לכאן (ואני מבינה שהיה זה בעזרת ההכוונה של בת זוגתך), כי כפי שאמרת יש את הצד שלך, ויש את האמת. (לאמת - לא אתייחס מהסיבה הפשוטה שאינני יודעת אותה...) ב. אני אתייחס לדבריך, כאילו היית אורח חדש המביא את מצוקתו, מבלי לקרוא שנית או להתייחס לדבריה של מתנחמת משלשום, ובוודאי שלא מהיום. לאחר שקראתי את הודעתך, התהייה הראשונה שעלתה בי היתה- האם שאלת את עצמך מה אתה מחפש בבית הזה? ולפני שתענה לי - "אהבה", אענה לך שכמו שעם "אהבה" אי אפשר לקנות במכולת, כן לא תמיד אפשר לחיות רק על אהבה. במילים אחרות, כל אדם בר דעת שייקרא את מה שתיארת, לא יוכל להבין מדוע אתה עדיין שם... קשה, ממש קשה לי להבין, בהנחה שדבריך דברי אמת הם, שאחרי ויתורים כל כך מרחיקי לכת מצידך, לרבות ויתורים לגבי ילדיך-שלך (!!!), ולנוכח ההשקעה האדירה שאתה מתאר, החל בהשקעה כספית, דרך תמיכה ועזר כנגד, וכלה בעזרה גם במשק הבית - ולנוכח העמדתך הקבועה "בפינה", תוך איום מתמיד של "תעזוב את הבית" - לנוכח כל אלה, לא נותר לי אלא לשאול אותך - מה יש לך לחפש שם עוד??? ועכשיו, אינני יכולה שלא להיזכר במילותיה של מתנחמת, אותן מילים שהקפיצו אותי להגיב לה - "אני תקועה".... היא - תקועה... אתה - תקוע.... שניכם תקועים באותה קלחת... האם אני צריכה לומר בקול רם מה אני באמת חושבת??? האם באמת אינכם רואים זאת לבד??? צר לי, אך נבצר מהבנתי להבין את המערכת הזאת, אלא אם כן - האמת קצת פחות שחורה ממה שטרחתם שניכם, איש איש במילותיו הוא, לתאר לנו כאן...)

האם את...

בעלת המסעדה החיפאית? אז אנחנו מכירים מביקור אחד קצר בביתי (לשעבר) ברמת אלון.

מתולתלת

New member
מיכאל שלום

לא ממש הבנת את השאלה שלך מקודם לגבי שאלתי אם אילו נשואים שניים עכשיו אני מבינה למה התקפת אותי ורק עכשיו הבנתי שאתה בן זוגה נתנו לך הרבה הצעות אין לי עוד לתת לך אבל הסיפור שלך קצת מוזר אבל נוגע ללב ונכון אי אפשר לקנות אהבה במכולת אבל אולי אחרי ששחררתם פה שניכם את הכל וזה נראה לי פעם ראשונה שקורה מצב קצה של זוג שמתווכח בפורום אולי יעזור לכם לפתור קצת בעיות יש דברים שנכתבים ולא יוצאים מהפה אולי זה המקום בהצלחה אני פשוט קצת המומה

../images/Emo39.gif מכל ה- ../images/Emo23.gif

שלום כך גם הבנו בערב, כאשר ישבנו מול המחשב וקראנו את התגובות (אז, שלך עדין לא נרשמה). כן, יש לי כמה דברי הסבר למה שהתרחש כאן אתמול... בעצם אני שייך לפורום אחר, ושם אני די פעיל. בשבת, היה אמור להיערך סמינר בביתנו ל-70 איש מהפורום וכולם חיכו לו בכיליון עיניים. מתוך מריבה דין ודברים בקשה המתנחמת שאודיע לפורום שהסמינר בטל ומבוטל! כך עשיתי. מאחר שהיא ידועה באותו פורום, והכל התחיל בעצם מהזמנה ויוזמה שלה, נאמרו הדברים במפורש מה סיבת הביטול. תגובתה שם, הפנתה דרך כלי הפורטל לכתיבתה כאן, שלא בידיעתי. ועכשיו לעניין. למרבה הצער, נראה על פניו שהתגובות כאן (ואני מאוד מכבד את כולן, שהשקיעו זמן, מחשבה ואולי גם מעורבות רגשית) לא התיחסו לנושא אחד חשוב: מציאת בן זוג היא דבר מורכב ומסובך. בן/בת זוג היא הדבר החשוב ביותר בחיי האדם הבוגר. לדעתי, כמעט כל שילוב של "סיבוב שני" מביא תיקים כבדים ומורכבים למערכת החדשה. ילדים של אחרים, עבר שאנשים מכניסים לעתיד שלהם ועוד. פסילה ואי התמודדות עמם, היא פתרון רע אם בכלל. היכולת להתמודד להתגבר ולהמשיך (בהנחה שהמערכת שווה את זה) חיונית כמו החיים. הצלחה בזוגיות החדשה היא תנאי הכרחי. כשלון הוא סימן לבאות... אני מצר על שיצא שכיבסנו כאן כביסה מלוכלכת. מצד שני, נתן לנו הפורום במה להוציא קיטור ולשפוך מעט עניין לכן/ם. לעכשיו, יושרו ההדורים וחזרה האהבה לביתנו הקט. לו ראיתן את שערה הגולש על ברכי, היום בבוקר כאשר ליטפתי את ראשה, נושק רכות לשפתי הדבש הנפלאות של...סופג מחום גופה המקיץ לבוקר יום חדש, מריח את מור גופה הטיבעי, וחולק את חלומי שהמשיך כמציאות גם לאחר שהתעוררתי, צף כחשבה בדרכי לעבודה וממתין לי באהבה בסופו של יום. תבינו את העיקר ותשכחו את הטפל... תודה לכן

למעלה