מה קורה למערכת המים בדירה אחרי שמוציאים את הדוד שמש? האם עדיין יש מים? האם יש זרימה?

יש לנו דוד 🌞 על גג הבניין.

ואנחנו רוצים למכור אותו.

האם אחרי פירוק כזה, יש בעיות של מים בדירה למטה?

זה דירה שאמורים להרוס אותה לפינוי בינוי.

אבל אני רוצה לדעת מה יקרה למים

תודה

כדי לפרק את הדוד אתה צריך לסגור את המים הקרים שנכנסים אל הדוד. אם אין ברז נפרד לדוד, תצטרך לנתק את המים לכל הדירה.
אחרי הפירוק, צנרת המים החמים של הדירה תישאר פתוחה (צינור המים החמים שיוצא מהדוד). זה אומר שאם תפתח ברז שיש בו עירבוב מים חמים וקרים, המים הקרים יוכלו לזרום לתוך צנרת המים החמים ולזלוג מהצינור שנשאר פתוח על הגג. אבל זה חצי תאורטי, מפני שצריך לחץ משמעותי כדי להגיע עד הגג. בד"כ יהיה למים קל יותר לצאת מפתח הברז.
חוץ מזה, מים קרים נטו (למשל לשירותים) יעבדו בלי בעיה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כדי לפרק את הדוד אתה צריך לסגור את המים הקרים שנכנסים אל הדוד. אם אין ברז נפרד לדוד, תצטרך לנתק את המים לכל הדירה.
אחרי הפירוק, צנרת המים החמים של הדירה תישאר פתוחה (צינור המים החמים שיוצא מהדוד). זה אומר שאם תפתח ברז שיש בו עירבוב מים חמים וקרים, המים הקרים יוכלו לזרום לתוך צנרת המים החמים ולזלוג מהצינור שנשאר פתוח על הגג. אבל זה חצי תאורטי, מפני שצריך לחץ משמעותי כדי להגיע עד הגג. בד"כ יהיה למים קל יותר לצאת מפתח הברז.
חוץ מזה, מים קרים נטו (למשל לשירותים) יעבדו בלי בעיה.
ולמה שזו תהיה בעיה?
לא. זו לא תהיה בעיה.
פוקקים את קצה הצינור שהתחבר ליציאת המים החמים בדוד, ואז, גם אם ברז המיקס יהיה פתוח על האמצע, לא יקרה כלום ויגיעו רק מים קרים.
כמובן, שאם תכוון את הברז רק לכיוון החם, לא יגיעו מים לזרבובית.
זה הכל.
כלומר: בבית יהיו רק מים קרים, שיגיעו לכל הברזים בלחץ הרגיל.
מים חמים לא יגיעו כלל, וכשברז המיקס ייטה לכיוון החם, זרם המים הקרים ייחלש.
יהיה על המשתמשים להתרגל לכוון את המיקסר רק לכיוון הקר ותזרח השמש ויבוא שלום על ישראל.

רשר

Well-known member
מנהל
ולמה שזו תהיה בעיה?
לא. זו לא תהיה בעיה.
פוקקים את קצה הצינור שהתחבר ליציאת המים החמים בדוד, ואז, גם אם ברז המיקס יהיה פתוח על האמצע, לא יקרה כלום ויגיעו רק מים קרים.
כמובן, שאם תכוון את הברז רק לכיוון החם, לא יגיעו מים לזרבובית.
זה הכל.
כלומר: בבית יהיו רק מים קרים, שיגיעו לכל הברזים בלחץ הרגיל.
מים חמים לא יגיעו כלל, וכשברז המיקס ייטה לכיוון החם, זרם המים הקרים ייחלש.
יהיה על המשתמשים להתרגל לכוון את המיקסר רק לכיוון הקר ותזרח השמש ויבוא שלום על ישראל.
במקום פקק עדיף לגשר בין הצינורות של הדוד, כך יהיו מים כרגיל אך כמובן שלא חמים

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
במקום פקק עדיף לגשר בין הצינורות של הדוד, כך יהיו מים כרגיל אך כמובן שלא חמים
לא חשבתי על זה. הרעיון טוב, אבל יש לו גם חיסרון. במידה שמדובר בצנרת ברזל ישנה, לא כדאי להסתכן בעוד מקום לנזילות עתידיות.

תודה לתשובות. יהרס תוך כמה שבועות

או חודש

אבל אני לא רוצה שתהיה נזילה.

הבנתי מכם שלא יהיה מים חמים.

אז מי שיפרק את הדוד עצמו, מה אני אמור להגיד לו

שלא תהיה נזילה, אבל שכן יהיה מים בדירה

(לשירותים , לשתות)

שלא יעשה שם פאדיחות

תודה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה לתשובות. יהרס תוך כמה שבועות

או חודש

אבל אני לא רוצה שתהיה נזילה.

הבנתי מכם שלא יהיה מים חמים.

אז מי שיפרק את הדוד עצמו, מה אני אמור להגיד לו

שלא תהיה נזילה, אבל שכן יהיה מים בדירה

(לשירותים , לשתות)

שלא יעשה שם פאדיחות

תודה
אז ככה:
אם יש בבית ברזי מיקס, לך על הרעיון של לגשר בין הצינור החם לצינור הקר.
ואם יש בבית סוללות עם 2 ברזים בודדים (חם וקר), אפשר לפקוק את הצינור החם ולסגור את הברז הקר (אם יש ברז ליד הכניסה לדוד), או לפקוק גם את הצינור הקר במקרה שאין ברז כזה.

רוני1955

Active member
ברגע שקראתי את השאלה, גם אני חשבתי שהפתרון המוצלח ביותר יהיה לחבר את צנרת המים החמים והקרים שמפרקים מהדוד. זו ההתעסקות הכי פשוטה.

למעלה