מה קורה לנו?

k e r e n m

New member
מה קורה לנו?

ככל שאני קוראת כאן תגובות באינטרנט בנושא של בינו ובינה אני מבינה יותר ויותר באיזה "כאוס" חברתי אנחנו נמצאים. אני מתכוונת לכך שהמין המתירני בימינו הפך אותנו למכונות. כבר לא מדברים על רגש ואהבה ואם כן מבלבלים אותם עם מין נטו. הכל הופך מהיר מדי, זורם מדי. ללא גבולות, ללא מוסר וערכים, ונדמה לפעמים שלמילה אהבה אין מקום בחברתנו יותר שכן המילה מין תפסה את מקומה. והלא, שתי המילים האלו הן צמד שאמור ללכת יחד אז איך קרה שהפרדנו ביניהם עד שנראה לנו מוזר לקשור אותם יחד. ומה עם המילה "שמרנות" שהפכה מילה גסה, ומי שמשתמש בה הוא יוצא דופן, חריג. לא שייך לחברה לא "אין". נדמה שדווקא ה"שיוויוניות" שחלה בין המינים נשים מתחילות עם גברים, מוכנות לקשרים קצרצרים קרי סטוץ הם אלה שמבלבלים את היוצרות יוצרים מצב של קלילות שמונעות מגברים מלרצות איתן קשרים רציניים. אני בטח אקבל תגובות בנוסח אז מה אם אישה מתחילה או יוזמת או מסכימה לסטוץ מה רע בזה? אז זהו שגברים אף פעם לא יפרשו את זה כמשהו רציני כי גברים מה לעשות עדיין לכודים במחשבות פרימיטיביות ולא יתייחסו לאישה כזאת ברצינות (ואני מדברת רק במידה ואישה מחפשת קשר רציני). ואיך קרה שהיום מספר הרווקים/ות נמצא בעלייה מתמדת כי אני חושבת שבהחלט יש לזה קשר עם הדברים שכתבתי כאן. אז זהו זאת דעתי בכל אופן, מה שמעניין אותי לדעת הוא מה אתם מרגישים/חושבים בקשר לסוגייה שהעליתי.

niva99

New member
מוזר.

שאת אותן המחשבות בדיוק חשבתי לפני שני עשורים... מאז כלום לא השתנה - הדברים הולכים ומקצינים. אוטוסטרדות המידע גרמו לילדים לאבד מהר מדי מתום הנעורים ולהפך לציניים הכל הפך להיות אינסטנט מדי. נקווה שעם השובע תבוא הרגרסיה המבורכת-ואיתה ההתקדמות האיטית ביחסים, הרומנטיקה והאהבה.

niva99

New member
שאלה קשה.

כיום- להלחם בתופעה זה כמו ללכת נגד הזרם. כל מי ששמרן נחשב "וירדו" -במובן מסויים. מעטים הם יוצאי הדופן. בגדול- כולם מפסידים משוק הבשר הגדול הזה0.כשלא מכירים אנשים מספיק לעומק והופס קופצים למישהו/י חדש/ה. -אני חושבת שפתרון חלקי ניתן למצוא בכך שמי שמרגיש שונה-שישאר נאמן לעצמו וילך בקצב האישי שלו.בלי להבלע בזרם הכללי של מה ש"מקובל".

לא יבוא שובע. אתן לא רואות?

אנחנו הופכים רעבים יותר. צריכים שיספקו אותנו עוד ועוד. זוכרים את ססמאת האולימפיאדה? "מהר יותר - גבוה יותר - חזק יותר" זהו בדיוק! הקידמה עוזרת לנו להקבר בתוך הצרכים הפרימיטיבים ביותר שלנו.

זה די אינדווידואלי

אני מסכימה שהפכנו לתרבות אינסטנט. דחוף למיקרו וחמם במשך 10 שניות.. אבל אני לא נגד המתירנות (כמובן תלוי בגיל). אני חושבת שזה תלוי באדם. קיצוניות לכל צד היא שלילית. אבל אם למישהו מתאים סוג קשר כזה באותו רגע אין בזה כל רע. (זה מגיע ממישהיא שהיא מאמינה גדולה באהבה, רומנטיקה וזוגיות. ועצם המחשבה על סטוץ עושה לי רע..). ולגבי השאלה שלך בהמשך - "מה עושים עם זה". באופן אישי פשוט מוצאים את האחד שחושב כמוך. מעבר לכך אני מקווה שאני אצלךיח לחנך את הילדים שלי לראות את היופי שבהשקעה. מעבר לכך אני לא יכולה לכפות את הרצונות שלי.

פוסיקט1

New member
הדברים האמורים שוללים זכויות של הצד

הנשי וכאילו העולם תלוי ברצון הגבר ודרך מחשבתו הלקויה ממחשבות כגון אלה. אם הוא לא רוצה להתחתן מימאמר שזכותי להתחתן נשללה-דעות קדומות למהדרין. יש דרכים להעמיד דברים על דיוקם במקום לדקלם "שמרנות" מהצד הלא נכון שלה. "לא התייחסו לאישה ברצינות"-אם הרצינות תלויה ועומדת על האיבר שבין הרגליים זה אומר דרשני הזלזול והסטיגמות שהופצו במשך דורות על נשים שהפגינו נשיות חוזרים כבומרנג מנשים אל הגברים, אשה שמזיינת זה לא שיויון זה יתרון וכוח.

קונכייה

New member
סתם מתערבת

שאלה לא רלוונטית מאחר והודגש "לקוייה ממחשבות כגון אלה"=הצדקה של הצד הנשי למחשבה לקוייה של גבר. ומקווה שהבינותי.

למעלה