מה קורה לפליטים שמוחזרים למצרים?

Oris Mom

New member
מה קורה לפליטים שמוחזרים למצרים?

הבת שלי משרתת בגבול מצריים ואחת לכמה זמן מגיעים אליהם פליטים, במיוחד סודנים. הם נותנים להם מים ומחזירים אותם למצרים. היא מרגישה רע מאד עם זה אך אומרת שהפקודות באות מלמעלה ולה, כחיילת בסדיר, אין אפשרות להשפיע בכלל... אותי מטרידה מאד השאלה מה קורה להם לאחר שמחזירים אותם למצרים, ושאלה עוד יותר גדולה - מה אפשר לעשות בנידון? הרי ברור שישראל לבד איננה יכולה לפתור את בעיית הפליטים הללו, במיוחד כשהזרם גובר והולך. מצד שני אי אפשר פשוט לזרוק אותם מכאן ובכך להתנער מאחריות. דרוש שיתוף פעולה איזורי בין כל המדינות כדי לפתור את בעית הפליטים. איך אנחנו, כאזרחים, יכולים להעלות את זה על סדר היום המדיני?

Taltalon269

New member
לאחר שהם מוחזרים

למצרים הפליטים חוזרים במקרה הטוב למצב שהם היו בו טרם ניסיון ההמלטות- חשופים להטרדות מצד השלטונות המצרים והאזרחיםף חשופים לרמות פשיעה גבוהות (ואפילו למקרים של גניבת איברים) במקרה הרע הם מושלכים לכלא על הפשע שביצוע ובמקרה הנורא מכל הם מוחזרים לסודן, שם הכריז שר הפנים הסודני כי כל אזרח סודני שיתפס בישראל יענש בחומרה (והם כאמור לא רחמנים במיוחד) כדי לעלות את זה לסדר היום הציבורי:הפגנות יצירת קשר עם עיתונים כתיבת בלוג בנושא לובינג בכנסת האפשרויות בלתי מוגבלות, צריך רק זמן והתמדה

עִידן

New member
זה לא חוקי.

ההחזרה למצרים, מה שמכונה "החזרה חמה", אינה חוקית, ומנוגדת לאמנות שישראל חתומה עליהן (ואף יזמה אותן...). כמי שנמצאת בשטח - שתנסה לפנות לארגונים שמסייעים לפליטים (אס"ף, מוקד סיוע לעובדים זרים) שיוכלו במקרים מסוימים להתערב. זכור לי מקרה בעבר, שפורסם בעיתונות, בו חיילי מילואים סירבו לבצע החזרה חמה, ובסופה חיילים סדירים ביצעו אותה בכוח. חיילי המילואים פנו לארגון סיוע והוגשה עתירה בנידון.

Oris Mom

New member
אתה יכול להביא לי מסמכים?

דיברתי כרגע עם הבת שלי. היא אומרת שכל הזמן משתיקים אותם, אומרים להם לא לשאול שאלות ואי אפשר לסרב. מי שמסרב להחזיר את הפליטים מיד מודח מהיחידה. היא מבקשת אם תוכל להמציא לה מסמכים שמראים שזה אכן לא חוקי, עניין החזרה החמה, לפחות היא תוכל להעלות את השאלות כשהן מגובות במסמכים. אולי אולי זה יחלחל כלפי מעלה וישקף את אי הנחת של החיילים מכל העניין.

את. ואני לא בטוח שהיא הדמות להתייעץ על צבא

עידן בחרה לא לשרת בצבא מטעמים פמיניסטיים רדיקליים. לא בטוח שבה הייתי בוחר להתייעץ בהקשר לחוק הצבאי, אם בכלל.

Oris Mom

New member
מה הקשר????

ממש לא מעניין אותי מאיזה טעמים עידן בחרה לא לשרת. אם היא יכולה להביא מסמכים, כמו למשל האמנה הבינלאומית המחייבת לתת לפליטים מחסה ולתחקר אותם על מוצאם ונסיבות הימלטם, אז מה זה משנה אם היא שירתה בצבא או לא?

התייעצות על חוק עם מי שבחר להביא את עצמו לכלא

לא נשמע לי הרעיון הכי מבריק, וזה לא משנה אם הבחירה היא סרבנות משום טעמי נוער גבעות, מטעמי אנארכיזם, פציפיזם, נוחות, ספורטאיות, טיפשות, חוכמה או כל סיבה שהיא. את רוצה להתייעץ על החוק ויישומו בצבא, כדאי לבחור להתייעץ עם מישהו ששומר על החוק. לצורך העניין, אני מתייעץ בנושאי חוק עם עו"ד ולא עם עבריין, למרות שהשני מבין כנראה לא פחות.

עידן פעלה במסגרת החוק ושוחררה מצה"ל

וזה כל מה שאאפשר לומר פה בנושא, משום שיש לדון לגופו של עניין ולא להעביר את הדיון לפסים אישיים. תגובות נוספות הנוגעות בחייה האישיים של עידן ימחקו לאלתר.

התייעצות על חוק עם מי שבחר להביא את עצמו לכלא

לא נשמע לי הרעיון הכי מבריק, וזה לא משנה אם הבחירה היא סרבנות משום טעמי נוער גבעות, מטעמי אנארכיזם, פציפיזם, נוחות, ספורטאיות, טיפשות, חוכמה או כל סיבה שהיא. את רוצה להתייעץ על החוק ויישומו בצבא, כדאי לבחור להתייעץ עם מישהו ששומר על החוק. לצורך העניין, אני מתייעץ בנושאי חוק עם עו"ד ולא עם עבריין, למרות שהשני מבין כנראה לא פחות.

סרבנות מטעמי מצפון (פציפיסטי, דתי או אחר)

קבועה בחוק הישראלי ואינה מנוגדת לו. אם יש לך בעיה עם זה עליך לפעול לשינוי החוק, לא לגינוי אלה הנהנים מהגנתו.

בוודאי, גם הנשיא קצב פועל כעת באמצעים חוקיים

למהדרין, על מנת לעכב ולמסמס את המשפט. חוקיים למהדרין, אפילו. ועדיין אין זה אומר שהאמצעים ראויים. אין לי בעיה עם אי שירותה של עידן. אדרבא, אני סבור שכולם הרוויחו מצעד זה, וראוי לבטל את החובה החוקית לשרת בצבא - חובה שגורמת לחברה שלנו להפוך מיליטריסטית, פוגעת בשנים ויש לה השלכות רבות נוספות. מה שכן, אני די בטוח שלא הייתי מתייעץ על נושאי חוק צבאי עם מי שבחר להשתמש בו על מנת לא לשרת. זה בהחלט לא אישי. באותה מידה לא הייתי הולך (נניח) לפורום חרדים או לפורום ערבים כדי להתייעץ על החוק הצבאי.

למעלה