מה קורה? עוד סיפור קצר

kobi le

New member
מה קורה? עוד סיפור קצר

"לא סיפור מד"ב" העורבים כבר איבדו עניין בגופת האיש התלוי. הגופה התנדנדה ברוח הקרירה כבגד בלוי על חבל כביסה, קרביה רפויים, מושחתת ומנוקרת ברוב איבריה ,נראה היה שאף החבל הכרוך סביב צווארה מעוניין להיפטר ממשאו. סביב הגרדום שררה צחנה איומה , לא פחות מאיימת ממראה המוות. אחת מעיני הגופה נוקבה באכזריות כתוצאה מעורב רעב וככל הנראה תתרן, ופניה רוטשו ע"י פטיש בנאים. עם רדת החשכה התגברה הרוח למשב איתני ומקפיא עצמות המעיף כל דבר הנקרא בדרכו. עוצמת הרוח עקרה את מוט העץ שנעמד באמצע הגרדום והחזיק את הגופה. בתנועה משחררת אחת התבקעה הקורה לשניים והוטחה הצידה כאשר הגופה הוטלה לכיוון הנגדי. סופות חול עזות החלו את מסען וכיסו את השממה בשמיכות חול אדירות. הרוח נרגעה לקראת הדמדומים. השחר עלה למחרת מוקדם מן הרגיל וצבע את הישימון בכתום-צהוב מסנוור ומעניק חיים לערבות הנשכחות. עגלתו של הקברן הזקן נעצרה למרגלות הגרדום ההרוס. הקברן ירד מן העגלה והביט סביבו , אומד את נזקי הסערה " קורת עץ אחת שבור , חבל תליה קרוע וגופה אחת חסר" מלמל לעצמו בשקט. הקברן הזקן מעולם לא היה יותר מבור כפרי ותיק , אך הוא זכר שאתמול היתה גופה תלויה מן הגרדום והיום היא נעלמה. הוא הערים על עגלתו את שברי הקורה ואת שאריות החבל והעביר את מבטו בשנית בסריקה מתונה של האיזור אך לא ראה כל זכר לגופה. הקברן החל לדאוג , הוא זכר את ההתעללות של יום האתמול , את זעקות הכאב של האנטור כאשר הכו בפניו בפטיש , הוא זכר את עיניו... הקברן חזה באין ספור הוצאות להורג אך מעולם לא ניתקל במקרה כל כך אכזרי של אי צדק עד אתמול. בראשו החלו מתרוצצות אמונות תפלות רבות שידע בבירור, כאמור לקברנים יש צורך עז באמונות תפלות כדי שיוכלו לשמור על שפיותם בעבודתם. הוא טיפס על עגלתו ודירבן את סוסיו חזרה אל הכפר הממוקם כמה קילומטרים מזרחית. בכפר ספילברג שרר שקט שלאחר הסערה , אנשים יצאו לרחובות כהרגלם והמשיכו בעיסוקיהם הפרטיים. במסבאה כבר החלו התגרות , במגלבה החלו הגילוחים ואצל שוחט החל הטבח. הקברן דהר עם עגלתו דרך שערי העיר ובלם את סוסיו בקירבת משרד השריף הראשי. הוא קשר את סוסיו לקורת המבנה ודילג מעל המדרגות הישר אל משרדו של השריף. " האנטור נעלם , ראיתי בשתי העיניים , הגופה שלו נעלם , הוא רוצה לנקום , אלוהים תציל אותי" אמר לשריף היושב בעודו מתנשף וצועד כמטורף במשרדו. השריף שהכיר בבורותו של הקברן סימן לו בידו לשבת מולו ומילא בשבילו כוס מים. " עכשיו תירגע ותספר לי בדיוק מה קרה" שאל השריף ויטוריו בקול מרגיע. " הסערה אתמול הרס את הגרדומה שלי , סערה מלא בכישופים ולחשים של מוות ונקמה " אמר בעודו לוגם מן המים ושופך מעט על בגדיו " האנטור נוקם, הוא כועסת עליך והוא בא להרוג אותך , הוא חי " סטירה מצלצלת נחתה על לחיו של הקברן והוא נשתתק , מבט מבוהל בעיניו. השריף נעץ מבטו בקברן " כפרי מטומטם הגופה בטח התעופפה בסערה אתמול והיא קבורה מתחת לערמת סלעים , לממזר הגיע למות , נכון?" " כן בוודאי איש שריף " השיב הקברן המפוחד. "עכשיו עוף מפה חזרה לחייך המטונפים ואם אשמע אותך מספר למישהו מן הכפר את סיפורי הרפאים שלך תהיה עוד גופה תלויה ליד האנטור המחורבן" צעק השריף והצביע בידו לכיוון הדלת. הקברן ברח החוצה מהמשרד וטיפס על עגלתו גוער בסוסיו להתרחק. השריף ישב בכיסאו ושיחק באקדחיו הנאמנים, סיפורו של הקברן חלחל למוחו כנחש מזדנב, זכרונות אתמול נראו לפתע כה ממשיים בעיני רוחו, הוא שמע את קללותיו של האנטור שעה שהיכה את פרצופו בפטיש , הוא זכר את מבטו השטני בעת שהידק את החבל סביב גרונו... "הגיע לממזר למות" צעק השריף והתעורר מחזיונו, שולף אחד מאקדחיו ומרוקן את צרור כדוריו לתוך חבית בירה ישנה בזעם.

kobi le

New member
חלק שני

אנשי העיירה שמעו את היריות אך חזרו לעיסוקיהם במהרה, כאמור זה לא היה מאורע נדיר. מצבי רוחו העכורים של השריף היו נודעים לכול. השריף ויטוריו גבה הקומה חבש את אקדחיו ויצא מן דלת משרדו לכיוון משרד השופט.הוא החליט שכאשר ידידו ישמע על סיפור הרפאים של הקברן הוא יצחק וירגיע את רוחו המודאגת של חברו. בצעדים מהירים חצה ויטוריו את הרחוב ונכנס אל משרד השופט טורק את הדלת מאחוריו והתיישב מולו בכורסתו הנוחה. השופט, אדון כריסמיס היה עסוק באותו הרגע בכתיבת מכתב פלילי מסויים אך הניח את עיסוקיו כאשר התפרץ למשרדו השריף החיוור. "במה זכיתי להתפרצות מנומסת זו?" שאל השופט בציניות מתקתקה. לקראת שעות הצהריים התחזקה הרוח המנשבת ברחובות ספילברג, רוב האנשים תפסו מחסה בבתיהם. איש לא שם לב לארבעת הרוכבים שנכנסו העירה. אחד מהם לבוש שחורים ובעל מטפחת קשורה מעל אפו סימן להם בידו והם נעצרו ליד בניין השופט. אחרי שסיפר השריף לשופט על פגישתו הבוקר עם הקברן, התרומם השופט מכסאו וניגש לארונית המשקאות שבפינת משרדו והוציא משם בקבוק ג'ין ושתי כוסות. הוא מילא אחת לחברו ולעצמו " שתה , זה יעזור לך להירגע" אמר בעודו מגיש לו את הכוס. " רק תגיד לי שזה שטויות , ושהגיע לממזר למות" אמר השריף בתחינה מסויימת ונטל בידו את הכוס. " בוודאי ידידי, אני בעצמי חתמתי על גזר הדין " אמר השופט ברוגע ובראותו שחברו נרגע הוסיף " למרות שהקטע עם הפטיש היה מיותר" . " הוא לעג לי הממזר, מה רצית שאעשה ?" צעק השריף בתגובה על הערתו העוקצנית של חברו. " אמרת לי שהוא ניסה לשדוד את הבנק ותפסת אותו על חם , התחננת בפני שאאשר גזר דין מוות על עברה זכאית למאסר" השיב השופט בקולו הסמכותי" אבל אתה הכית אותו , השפלת אותו כדי להרגיע את עצביך הארורים" . "מה אתה מנסה להגיד ?" שאל השריף בלחש בעוד הרוח בחוץ יללה כמטורפת. " לא יכלת לתת לאדם שדינו נגזר למות בכבוד , לא אתפלא אם תרדוף אותך רוחו" השיב השופט בקולו הרם. השריף זעם מרצינותו של השופט ושלף את אחד מאקדחיו כאשר ברק אדיר הכה ברחובות העיר מפלח את משרד השריף לשניים ומבעיר בו אש. בהלה התפשטה בעיר , סוסים החלו דוהרים כמטורפים רומסים כל דבר בדרכם , צרחות וזעקות הופנו השמיימה כאשר הרוח ניגחה דלתות הבתים ועקרה עצים משורשיהם. שני הניצים הביטו המומים מבעד לחלון המשרד בכאוס המתחולל בעירם , לפתע נפרדה דלת המשרד מציריה והוטחה אל הריצפה. במרכז מפתנה נעמדה דמות עטויית שחורים בעלת עיניים מלאות משטמה. השריף הביט בדמות אחוז אימה. ליבו החסיר פעימה. נשמתו פרחה מגופו כמנגנון המלטות נואש והבעת מגור נותרה על פניו אך לא לפני שאמר את המילה "האנטור..." השופט אחז בעצביו בחוזקה ורכן לעבר אחד מאקדחיו של השריף, הניף את האקדח ולחץ על ההדק . לרוע מזלו הוא בחר באקדח הריק. הדמות השחורה שלפה את אקדחה וכיוונה אותו אל הדמות הרועדת. " אל תהרוג אותי האנטור , אני מתחנן , לא היתה לי ברירה " ירד השופט על ברכיו ודמעות בעיניו " הוא איים על משפחתי אם לא אאשר את התלייה , בבקשה". היריה כמעט ולא נשמעה ברוח המשתוללת אך קליע כסוף חדר אל בין עיניו של השופט וגופתו נפלה בקול חבטה לצד גופת השריף. מבעד לדלת נכנסו שלוש דמויות אל המשרד ופנו לעבר הארונית. באוחזו כל אחד בצד הטיחו אותה אל הרצפה וחשפו מאחוריה כספת. הדמות השחורה ניגשה אל הכספת ואחרי כדקה פיצחה את המנעול. שלושת הדמויות אספו את שלל הכספת בשקים חומים ויצאו מן המשרד. הדמות השחורה התעכבה לרגע והביטה בפנים המבוהלות של קורבנותיה, ויצאה מן המשרד. שלושת הדמויות ומנהיגם עלו על סוסיהם שנשארו איתנים במהלך הסערה ורכבו מן הכפר המשוגע. אחד הרוכבים התקרב עם סוסו למנהיג ושאל אותו לאן פניהם מועדות. "אנו נרכב אל הגרדום לתת לאיש שעזר לנו את חלקו" אמר ודירבן את סוסו. ארבעת הדמויות הגיעו לגרדום לאחר דהירה ממושכת ברוח הקשה. מנהיגם ירד מסוסו ובידו שק חום מלא כסף וצעד לכיוון העגלה שחנתה בקרבת הגרדום. " הנה החלק שלך זקן" אמר המנהיג לדמות שירדה אליו מן העגלה. " תודה בחור צעיר , בכסף זה אני בונה לי גרדומה חדש" השיב הקברן והביט לתוך עיניו של המנהיג " הם מתים?" שאל. " הם בעולם הבא , אחד מהם מת רק מלהסתכל עלי , אתה יודע למה?" שאל המנהיג בסקרנות. " אני קברן זקן , דואג לפרנסה. כל אחד מת בסוף, מה זה חשוב איך?" ענה הקברן עם חיוך מרושע וטיפס חזרה אל עגלתו. המנהיג חזר לחבורתו והם דהרו לכיוון השקיעה הכתומה. הרוח התחזקה באיזור הגרדום לקראת החשכה והעיפה חולות וקרשים לכל עבר.....מבעד למעטה של גרגירי חול נתגלתה גופה מרוטשת שאפילו העורבים לא רצו לנקר...

Rivendell

New member
תגובה לסיפור

המממ. אהבתי את זה פחות מאת הקודם שלך. הרעיון הפעם היה קצת מפוספס לטעמי. בסיפור קצר נורא חשוב לדעתי שהקורא יישאר עם איזה רעיון או מחשבה בסוף הסיפור, וכאן זה קצת התפספס לך. מה שאני הבנתי מזה זה שהגופה באמת פשוט עפה, והזקנצ'יק סתם רצה כסף מהיצורים אז הוא שלח אותם לרצוח את החבר'ה במשרד השופט. אבל זו לא ממש אמירה
אתה צריך לחשוב טוב יותר על הדמויות שלך - לעומק יותר. מה המניעים שלהן, למה הן עושות מה שהן עושות. לי למשל זה לא לחלוטין ברור - התליין מרושע? טיפש? חמדן? מה עומד מאחורי המעשים שלו? אלה דברים שהקורא רוצה וצריך לדעת. ברמה הספציפית יותר - המשפטים קצת אורים מדי. כאן למשל - הגופה התנדנדה ברוח הקרירה כבגד בלוי על חבל כביסה, קרביה רפויים, מושחתת ומנוקרת ברוב איבריה ,נראה היה שאף החבל הכרוך סביב צווארה מעוניין להיפטר ממשאו. צ"ל: הגופה התנדנדה ברוח הקרירה כבגד בלוי על חבל כביסה, קרביה רפויים, מושחתת ומנוקרת ברוב איבריה. נראה היה שאף החבל הכרוך סביב צווארה מעוניין להיפטר ממשאו. תפריד בין המשפטים
תן לקורא לנשום. וכאן: השופט אחז בעצביו בחוזקה ו איך בדיוק אוחזים בעצבים? לא חושבת שראיתי מישהו עושה את זה פעם
הייתי מנסחת את זה קצת יותר ברור ("והפגין שליטה עצמית", משהו כזה). ולסיום - תהייה - כשכתבת את זה - במסבאה כבר החלו התגרות , במגלבה החלו הגילוחים ואצל שוחט החל הטבח זה מכוון באמת לביאליק, או שזה קרה לך במקרה?
הציטוט המדוייק הוא: "השמש זרחה, החיטה פרחה והשוחט שחט" ("בעיר ההרגה" - ביאליק). בכל מקרה, אהבתי את זה
ואוהבת גם את ביאליק, כמובן.

Yuli Gama

New member
תגובה :)

הרבה יותר אהבתי את הכתיבה שלך בסיפור הזה. המשפטים הרבה יותר קריאים, והתיאורים יותר מרווחים.(למרות שעדיין טיפה ארוכים מדי. ניסית לקרוא בקול רם?) בקשר לרעיון, מסכימה עם ריוונדל. קצת לא ברור, והפאנצ'י לא מספיק חזק כדי להחזיק על עצמו סיפור שלם. ניטפוקים: 1) קברן בעל אמונות תפלות???!? 2) האמונות התפלות שמפגין הקברן מתאימות לבן כפר (בראש נוצרה תמונה של כפר, יער, שדות). שאר הסיפור מתרחש במערב פרוע (תמונה בראש של : חול, סוסים, כובעים רחבים ואקדחים) תתאר לך עכשיו את שתי התמונות הללו מטפסות אחת על השניה לאורך כל הסיפור. איפיינת שתי דמויות שונות (שריף, קברן) והתנהגותה של כל אחת מהן סותרת את המיקום שעליו רומזת הדמות השניה. זה הדבר שהכי הציק לי בסיפור כהתקשתי להתאים את התמונה מול העיינים אל מה שאתה כותב בכל שורה חדשה. בגדול, סיפור חביב, אבל שוב, דורש המון ליטוש. נישמח לראות תגובות שלך גם לסיפורים של כותבים אחרים :) אם אתה רוצה שאחרים יגיבו לך, זו הדרך היחידה. (מה גם, שלומדים המון מכתיבה של אחרים, ומאיך שהם מגיבים לתגובות שלך)

למעלה