מה קורה עם הארכות הקו האדום בירושלים?

דיברו על יוני 2023. בהמשך על ספטמבר.
מה מעקב? האם יש צפי באופק?

מה המשמעות של העיקובים הללו על הקו הירוק (שהוא בעצם 3 קווים שונים) שתיאורטית היה אמור להפתח עוד שנה?

קו 415

Active member

מה המשמעות של העיקובים הללו על הקו הירוק (שהוא בעצם 3 קווים שונים) שתיאורטית היה אמור להפתח עוד שנה?
דחו את הבחירות
אז סביר להניח שגם דחו את הארכת הקו

Ccyclist

Well-known member

לפני חודשיים הקו הירוק בגילה היה רצועות קו חפורות ברחוב וגדרות. אינני חושב שרק"ל תוכל לנסוע שם בשנה הקרובה.

קבצים מצורפים

• 20231001_151458.jpg
    20231001_151458.jpg
    2.7 MB · צפיות: 5
לפני חודשיים הקו הירוק בגילה היה רצועות קו חפורות ברחוב וגדרות. אינני חושב שרק"ל תוכל לנסוע שם בשנה הקרובה.
אני מדבר על ההארכות של הקו האדום להדסה (לכל הפחות לצומת אורה) ולנווה יעקב.
בחישוב פשוט צריך 6-10 מערכים נוספים להפעלת הקו האדום באופן מלא בתדירות הקיימת של שעות השיא (בהנחה שיש שימוש מלא במערכים הקיימים). ממה שאני מבין זו גמות שכבר נמצאת ומוכנה לנסיעה. לא ידוע לי על בעיות במסילה, בתחנות, בחשמול או באיתות בקטעים הללו.

הצפי המקורי של הקטע הראשון של הקו הירוק היה רבעון רביעי של 2024- נראה לא ריאלי. הקטע הראשון היה אמור להיות מלחה- בניני האומה בלבד. גילה מראש לא היה אמור לפעול לפני אמצע 2025 (שזה רק עוד שנה וחצי) וקטע בר אילן לאור העיקובים והמורכבות לפני 2026.

em28

Well-known member
כתבה בעניין:
https://www.themarker.com/dynamo/cars/2023-11-28/ty-article/0000018c-11a9-d65f-a7dd-f1ffec360000?172

em28

Well-known member
גרסת המפה הזו חדשה לי (התוכנית הכללית פחות), ובמקביל מתסכלת אותי מאוד מבחינה תכנונית.

צפה בקובץ המצורף 95413
הקו הסגול (8) התברבר, הקו הצהוב (2), הקו התכלת (6), הקו הירוק זוהר (3) והירוק הבהיר (4) הם קוים וירטואלים, והקו החום נעלם.
מזל שלא הוסיפו את השלוחה מתחנה מרכזית לגבעת רם ואת השלוחה מככר ספרא לשער יפו כקווים.

בתכלס נשארו 4 קוים: הקו האדום (1) עם שלוחות להר נוף (3) ולרכס לבן (2, למה להרוס ?), הקו הכחול (7), הקו הירוק כהה (5) ואיזושהיא גרסה של הקו הסגול (8).

למעלה