מה קורה עם הכניסה ?

מה קורה עם הכניסה ?

רונן,מושי, אולי תוכלו לעדכן אותנו מה קורה עם הסדרת בעיית הבטיחות בכניסה לישוב. מה קורה, מה עושים, מה מעכב, מה הפתרונות האפשריים וכו. ואנא ,סובלי הפקקים, בבקשה אל תעלו עוד פעם את הנושא.

ronpel

New member
מצד לפיד כלום

לא אכנס שוב לוויכוח איתם בנושא כי זה חסר תועלת. אנו פועלים מול מספר גורמים במקביל כדי שיעזרו במציאת פתרון תחבורתי לחיבור ללא קשר לתאום עם לפיד. כאשר יהיו תוצאות נדווח. רונן

moshes20

New member
את מי זה משרת?

נירית את מי זה משרת העלאת הנושא פעמיים בשבוע בפורום? את המתלהמים? את מחפשי הפתרונות? לדעתי יש לרדת מהפומביות ולתת לעבודת השטח בוועדות והשדולות לפעול. אפשר גם לקבל תשובות צפציפיות באופן שקט יותר. משה

את מי

שאולי ישן (והכוונה לא לאנשי הוועד שלנו שאני יודעת שפועלים) ואולי יכול להשפיע על מי שמעכב. באופן אישי, לדעתי עבודת השטח והשדולות חשובה אבל במקרה זה יתכן ואינה מספיקה. ראיתי מספיק אנשים שנפגעו קשה בזמן שחיכו שמישהו יאשר תמרור או מעבר חציה (שיהיה ברור, אני מדברת על מיקרים ספציפיים). לכן , לדעתי חשוב להציף את הנושא כי אולי עוד אנשים,שיכולים להשפיע, ינסו לשנות את הדברים כפי שהם עכשיו. 14 אנשים נהרגן השבוע בתאונות דרכים. חלק מהם גם בגלל מפגעים שכולם היו מודעים להם ולמרות זאת לא תוקנו בזמן. עכשיו הם יתוקנו. אז שגם אנחנו נחכה ?

moshes20

New member
לדעתי כרגע זה משמש מתלהמים

נירית להרגשתי לפי המעקב שלי בנושא הנ"ל הויכוח הפומבי לא ממש משרת את הצודקים (ואני כולל אותך עם הצודקים, כמובן). שבוע טוב משה

נירית עד כמה שאת צודקת

יש לטפל בדחיפות בכניסה.הכביש הסואן בלפיד? מחוץ לתחום הצדק.

ronpel

New member
הבדל קטן

הכבישים בלפיד - תוכננו ובוצעו בהתאם לעומס במתוכנן של שני הישובים ע"י מהנדסי תחבורה ובטיחות. ברור כי תושבי לפיד היו מעדיפים שלא נעבור דרכם וכמוהם יש עוד מאות ישובים בארץ .אני במקומם הייתי חשוב בדיוק כך. אבל לא אנחנו ביצענו את ההחלטה ואת התכנון הנ"ל . בדיקה פשוטה של התבעו"ת בזמן רכישת הבתים היתה מגלה לרוכש עובדות אלו ומונעת את התסכול הקיים היום. (יש תושבים בכפר האורנים שבררו גם על רכישת בית בלפיד וקיבלו מידע מדויק על המעבר המתוכנן בתוך לפיד מן המוכרים!! קיים גם דו"ח שבוצע לאחר מכן ע"י מומחי תחבורה שהגיעו למסקנה שהעומס שנוצר ברחוב הזית והרי ירושלים מגיע ל35% מן הנפח התקני המותר לרחובות אלו. (אם יש צורך אכניס עותק שלו לאתר) בניגוד לכל זה - החיבור לכפר האורנים שהינו חוקי - מופיע בתב"ע וקיימת לגביו תוכנית מדויקת שבוצעה ע"י מהנדס תחבורה לא בוצע ומהווה סיכון בטיחותי לכל הדעות. את ההחלטה להעביר דרך לפיד את כביש הגישה לכפר האורנים עשה משרד השיכון כיזם של הישוב לפיד ולא תושבי כפר האורנים. את ההחלטה לא להסדיר את המעבר בין הישובים קיבלו תושבי לפיד והוועד. לא ברור לי איך החלטה זו פותרת את בעית המעבר דרך לפיד או מקדמת את סלילת הכביש הנוסף? מה שכן ברור שאם יקרה אסון וזה רק עניין של זמן - מישהו יתן את הדין על החלטה אומללה זו.

לארי

New member
גברת גרויסה הנכבדה../images/Emo70.gif אני מודה לך

על עזרתך החיננית בניהול הפורום. רשמתי לפני את המלצותייך. דיון זה הינו בנושא בטיחות הילדים בלבד ואינו קשור לנושא הפקק. באם יש לך השגות או תובנות חדשות בנושא הפקק, את תמיד מוזמנת בברכה לפרטן כאן או כאן כמובן. שיהיה לך יום פורה !
לארי

לארי אנא עזור לי

אני מתלבטת בטיחות הילדים בכביש לפיד שייך לקאטגוריה "בטיחות הילדים" ? או לקאטגוריה "כביש לפיד" ? אני לא יודעת אם לכתוב פה או שם

אבי דין

New member
הו... הרי זה דווקא ברור

הרי כאשר רונן פלג בא ואומר שמישהו עוד יתן חשבון אם תהיה פגיעה הוא הרי לא מתלהם ולא מאיים... ואילו כאשר באים תושבי לפיד ואומרים כי המעבר דרך לפיד מסכן את ילדיהם וכי תושבי כפר האורנים נוהגים במהירות רבה מדי (כפי שניתן לראות גם בחיבור ללפיד, כי הרי אם לא היו נוסעים שם מהר מדי לתנאי הכביש לא הייתה כל בעיה) אזי לארי בא ואומר כי הם מתלהמים ומאיימים... הו... הצדקנות... הצדקנות... אבי.

OneNote

New member
ושוב.. תושבי כפר האורנים נוהגים ...

במהירות עד מתי תאשימו את כל העולם חוץ מעצמכם? כי הרי ידוע שתושבי לפיד נוסעים בהילוך ראשון בתחומי הישוב. ורק תושבי כפר האורנים נוהגים במהירות רבה מדי לתנאי הכביש אכן קשה להתווכח עם אמת ברורה שכזו. לגבי אחריות הרשות המקומית (בכלל זה וועד הישוב) למפגעים בדרך הנמצאת בתחום שיפוטה, אין כאן איומים והתלהמות אלו עובדות משפטיות. לילה טוב גם לך

ronpel

New member
לא מתלהם ולא מאיים

פשוט מציין עובדות משפטיות יבשות של מה שיקרה למי שלוקח החלטה מסוג זה . הרי ברור שכל נפגע ולא חשוב איפה הוא גר - יתבע את מי שאחראי למחדל הנ"ל. אולי בכל זאת תסביר לנו מה התועלת מהחלטה זו? האם בשבע שנים האחרונות זה עזר לקדם משהו בנושא כביש גישה נוסף? הגוף שהחליט על מעבר של תושבי כפר הארונים דרך לפיד הוא משרד השיכון. למה אתם לא פונים אליהם?

OneNote

New member
וואו, אני בוכה ממש ../images/Emo7.gif

למרות שלא בקשת ממני אני אנסה לעזור אם את רוצה לכתוב על בטיחות הילדים מלפיד שבאים לבקר את חבריהם בכפר האורנים את יכולה לכתוב פה. אם את רוצה לכתוב על בטיחות הילדים בכביש לפיד אז לא משנה איפה כי בטיחות הילדים בכביש לפיד מושפעת מתושבי לפיד כמו מתושבי כפר האורנים. אבל תמיד נח להאשים אחרים נ.ב אם את חושבת שוועד לפיד תורם באיזושהי דרך להגברת בטיחות הילדים בכבישים את טועה בגדול. לילה טוב

עומס התחבורה ברחוב הזית והרי ירושלי

רונן שלום אנא העבר אלי את הדו"ח שהזכרת. הרי כולנו משתמשים בכביש הזה בשעות העומס וקשה לי להאמין שבשעות אלו הוא מגיע רק ל 35% מהנפח התקני. במידה והדו"ח מבוסס על עומס התנועה בשעות הלילה המאוחרות, קרוב לודאי שהוא מדויק. חיים

למעלה