מה קורה עם הכניסה ?

papageno1

New member
למה לא דוח משנת 96?

אז עוד לא היתה תנועה ממנורה בכלל...

איך מניעת הסדרת הכניסה

יעזור לעומס ? מניעת הסדרת הכביש לא תפחית ,כפי שלא הפחיתה עד היום, את העומס בכביש בלפיד. היא רק מגבירה את הסיכוי שמישהו יפגע בתאונה. לפני כשבוע נהרגו 2 אנשים בתאונה בגלל סימון לקוי על הכביש. נהגים התריעו על הסכנה. לא נעשה כלום. מיד אחרי התאונה הכביש נסגר עד שהמפגע סודר. האם אנחנו צרכים להיות דוגמא נוספת? ניתן לפתור את בעית הבטיחות הזאת בטווח הזמן המיידי. אז למה לעכב?

ורדה ק

New member
לא ברור לי העניין החוקי

האם לועד בלפיד יש בכלל סמכות חוקית לאסור על תיקון המעבר? ונניח שכן, האם לא ניתן לאכוף החלטות "בלתי חוקיות בעליל" מסוג זה? האם אין רשות שניתן לפנות אליה (מדוע לא לפנות היום למי שאליו אנו מתכננים לפנות יום אחרי התאונה)?

למה יור כפר אורנים מתעקש

שהדרך מלפיד תשאר תמיד פתוחה.הרי ברור שזה מעכב עכשו את תוכנית הכביש החדש של כפר אורנים.לא יכול להבין למה לא להתחשב בתושבים בלפיד.כך גם לכפר אורנים יהיה כביש וגם בלפיד כולם יהיו מרוצים. אז גם אין צורך לתקן כלום כי זה יהיה מיותר. זה פתרון פשוט לבעיה.

OneNote

New member
בא נתקן קודם את ליקויי הבטיחות ואז

נדון על הסגירה, מה דעתך? אגב כך יפתרו גם בעיות הביוב שזורם ברחבי לפיד היו"ר שלכם מתעקש לקשור בין הנושאים וחבל, בינתיים כולנו מפסידים

אני אישית מסכים

אגב אתה בעד הסגירה? לדעתי היור שלנו חושש כנראה שהתיקון רק ינציח את בעיית המעבר. אגב מה התיקון המבוקש לי אישית הכביש נראה רגיל.האם הכוונה להוסיף מדרכה?

הכביש לא רגיל

הוא מסוכן !!!! על זה מדובר כל הזמן.לכן כל עניין אחר , כגון הנצחת המצב, משני לחלוטין. מדובר פה במפגע בטיחותי. לפי מה שאני יודעת הכוונה גם להוסיף מדרכה. כל העניין של לקשור את פתרון הבעיה הבטיחותית לכל היבט אחר בנושא הכביש הוא מיותר. יש בעיה בטיחותית - צריך לפתור אותה. נקודה. לכל השאר יש זמן אחר כך.לזה אין .זה עלול להיות מאוחר מידי. אני לא בעד הסגירה , אבל אם זה כל-כך חשוב לתושבי לפיד- שיהיה. לדעתי, די מהר הכביש הזה יפתח שוב. יש בסה"כ קשרים ענפים בין תושבי שני הישובים.

shlomoben

New member
עניין הבטיחות חייב להפתר

ואם לפיד לא מסכימים אז צריך לפנות לצד המשפטי. אני מציעה להתחיל אצלנו מה שניתן והשאר יכפה בית המשפט. כל הויכוחים כאן לא מובילים לשום דבר.

ronpel

New member
הצד המשפטי

ופניה לגורמים נוספים נמצא בטיפול במקביל לנסיון להגיע לסיכום עם וועד לפיד.

shlomoben

New member
טוב מאד

לגבי סיכום אם לפיד טימי הי"ור שלהם מוכן להסכים לתיקון אם נתחייב לסגירה אחרי שיהיה כביש שלנו. כך הוא כתב ואני חושבת שעל זה אפשר להגיע להסכמה. אנחנו מדינת חוק והוא לא יכול שנהיה בני ערובה ושחלילה מישהו יפגע בכביש.

ronpel

New member
זה לא התעקשות.

וזה לא מעכב כלום .את הכביש נמשיך לקדם גם ללא עזרת יו"ר וועד לפיד. החיבור צריך להשאר פתוח כי כך הוא תוכנן בהגיון רב ולדעתי זה גם רצון רוב התושבים בשני הישובים. (יש כאלה שאף תומכים באיחוד מלא של הישובים) השארת החיבור לא תעמיס על התנועה בלפיד - להפך היא רק תפחת וגם לתושבי לפיד תהיה אופציה נוספת ליציאה דרכנו במקום צומת שילת העמוסה. את הרצון לנתק באופן מוחלט הביע רק היו"ר של לפיד. למיטב הבנתי הוקם צוות של הוועד בלפיד לבדיקת הנושא (פרוטוקול 24.2.2004 )- אשמח לקיים פגישה שלנו עם הצוות הנ"ל במטרה להגיע להסכמה שתהיה טובה לשני הישובים. בברכה רונן

ronpel

New member
מספר סיבות:

כיום רוב התנועה יוצאת כדי להגיע לכביש 443 או למודיעין. הכביש החדש יחבר את כפר האורנים ישירות ל443 ללא צורך לעבור בלפיד או בפקקים של צומת שילת. (התנועה מכיוון מכבים רעות לצומת שילת הרבה יותר דלילה) גם כדי להכנס למודיעין זה יהיה הרבה יותר נוח כי ניתן יהיה להכנס ישירות מצומת מכבים רעות - שוב ללא הרמזור הנוראי בפניה שמאלה בצומת שילת. בעתיד נפח התנועה לעיר מודיעין רק יגדל- מוקמת שם תחנת רכבת , קניון עזריאלי (יוריד משמעותית את הבלעדיות שיש כיום לאזור המסחרי בשילת) וכביש 431 החדש (מאפשר גישה לכביש 1 בלי הפקקים של 443 ) וגם הכביש ללטרון ישודרג ל4 מסלולים- כך שהמעבר למודיעין הופך להיות הרבה יותר משמעותי. בנוסף לכל זה - צפוי חיבור של כביש גישה זה להרחבה של כפר רות שתאפשר גישה גם לאזור המסחרי של כפר רות ולשילת. אני מסיק מכל זה שאין ספק שיהיה הרבה יותר נוח לנסוע בכביש החדש במקום דרך לפיד וצומת שילת שהעומס מכיוון 446 רק הולך וגדל מדי יום. לגבי נסיעה לירושלים אין ספק שזו יציאה עדיפה. זכור שכל יתרונות אלו גם פותחים אופציה נוספת לתושבי לפיד - לא בטוח שזה רע כל כך. בברכה רונן

ronpel

New member
תנסו לגוון

בתשובות כאשר קשה לכם להגיב בצורה ענינית לנושא.

התזה שלך בצורה הכי ענינית הזויה

אתה לא משכנע. לירושלים אכן יקצר את הדרך אבל לא יפתור את העומס בלפיד. קשה להבין למה נירית מוכנה לסגור כשיהיה כביש נוסף ואתה לא.

ronpel

New member
אותך אולי לא שכנעתי

-חבל שאתה לא מביא עובדות לגיבוי התיזה שלך או לפחות מתייחס בצורה רצינית לעובדות שאני מציין. אבל הרבה אחרים חושבים כמוני (כולל חברים בלפיד) . אולי גם לך יש אינטרס זר או פוליטי אחר שלא קשור לנושא עצמו - זה ברור למה למספר תושבים בלפיד יש עניין פוליטי לנתק את שני הישובים ככל שניתן. מדובר לא רק בכביש אלא בכל יוזמה שניסנו לבצע לפעילות משותפת.

א.אל תפגע לי בנשיות

ב.מה שאתה עושה נראה לי פוליטיקה להביא עובדות? בוא ב 8 בבוקר ללפיד ותראה את העובדות תתחשב בלפיד כי המצוקה באמת אמיתית. אני לא מתנגדת לאיחוד הישובים אם זה ניתן אבל מתגדת בכל תוקף שמפגע הכביש הנורא ישאר.

ronpel

New member
סליחה -לא שמתי לב לשם הכותב

הבעיה ב8 בבוקר בלפיד לא קשורה לחיבור או לבטיחות -היא קשורה לעומס רגעי ולהגדלת העומס בכביש 446 לאור אכלוס ובניה בקרית ספר בקצב מסחרר. גם הוועד בלפיד יודע שכאשר תסתיים בנית המנהרה לא יהיה יותר פקק ואז החשש שלהם שיהיה קשה להתלונן לגבי הכביש (פרוטוקול מתאריך 24.2.2004 )בדיון הנ"ל עלה החשש שהעומס יגבר בשל קיצור ממכבים רעות לקרית ספר דרך כפר האורנים ולפיד (לא מציינים חשש מהגדלת הישוב כפי שפתאום עלה לאחרונה) חשש זה לא קיים כי חברת נתיבי איילון קיבלה לביצוע כביש חדש לקרית ספר מכביש 443 לאורך כביש 455. המצוקה שאת מציינת היא הדדית - אנחנו עומדים באותו פקק. אבל הוא יעלם בקרוב. ואם יהיה כביש גישה נוסף לכפר האורנים אז לא יהיה עומס בכלל ושני הישובים יצאו ברווח. יש הצעה בפרוטוקול הנ"ל לבצע כביש הולנדי בחיבור כדי שימשיך לשרת את הקשרים בין שני הישובים. אני חושב שזה בסיס לדיון בין שני הוועדים כדי להגיע לפתרון שיתאים לכולם. בברכה רונן

OneNote

New member
את מצטטת רק מה שנוח לך ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

זה מה שנירית אמרה: "כל העניין של לקשור את פתרון הבעיה הבטיחותית לכל היבט אחר בנושא הכביש הוא מיותר. יש בעיה בטיחותית - צריך לפתור אותה. נקודה. לכל השאר יש זמן אחר כך.לזה אין .זה עלול להיות מאוחר מידי. אני לא בעד הסגירה , אבל אם זה כל-כך חשוב לתושבי לפיד- שיהיה. לדעתי, די מהר הכביש הזה יפתח שוב. יש בסה"כ קשרים ענפים בין תושבי שני הישובים" כלומר: ק ו ד ם נ ת ק ןןןן אח"כ נדבר המשך יום מהנה

למעלה