מה קורה עם שוק ההיי טק?

בזיק172

New member
מה קורה עם שוק ההיי טק?

אני מחפש עבודה כבר כמעט 3 חודשים, ולמעט שתי הצעות במחירים מגוחכים (אם אינני טועה, של חברת טסקום), אין כלום. יבש, נאדה! אני ר"צ בדיקות כבר למעלה משנה וחצי. מנהל צוות של 3 אנשי QA, ועוד שני אנשי CONFIG. מתכנת C באגף מו"פ כמעט 3 שנים, לפני כן, ומתכנת בתוכנת "ERP" שנתיים קודם לכן. סה"כ, כמעט 7 שנות ניסיון אזרחיות + 3 צבאיות כמתכנת... אני לא חושב שאני מגזים בדרישות שלי (15K)... אז מה הסיפור פה?

vinney

Well-known member
אני אגיד לך למה אני הייתי מסתייג

3 שנות תכנות צבאיות מאוד מחשידות. מתכנתים משרתים בצבא 6 שנים, ככל הידוע לי. אתה כנראה מתעקש על תפקיד ניהולי, אבל יש בעיה לשכור מישהו לתפיד ר"צ של צוות קטן מבחוץ, ולנהל ברמה יותר גבוהה לא נראה לי שאתה מתאים, לפחות לא ממה שכתבת פה. אם אין לך שום תואר, אתה מגזים בדרישות, לפי מיטב שיפוטי.

T i k t a k i t

New member
הערה לגבי תוכניתנים

הם מחויבים לקבע-ואני לט בטוחה לכמה שנים-אבל במצב של צה"ל היום רוב התחייבויות הקבע לא ממומשות,ולא רק במגזר הזה. אני מכירה אישית תוכניתן יוצא חמ"ן שעשה שירות צבאי של 4 שנים בלבד...בגלל חוסר תקני קבע הוא היה בקבע רק שנה

vinney

Well-known member
המם.... מבלי לפגוע באף אחד...

האם את חושבת שהראשון שישוחרר יהיה המתכנת הכי טוב?

T i k t a k i t

New member
לא הכל הגיוני בצה"ל....

תוכניתן X אמור לסיים את שירותו הסדיר באוגוסט,ובעת זו אין ליחידתו תקן להשאירו בקבע. הנ"ל משוחרר.עובר חודש,חודשיים,והנה מגיע זמנו של תוכניתן Y להשתחרר-ויש ליחידה תקן קבע! Y נשאר בקבע.... אין ממש קשר לאיכותם היחסית. [לא יודעת אם נושא התקנים עובד ככה בחמ"ן...בחיל האוויר זה בדיוק מה שקורה-וזה כבר מהכרות אישית שלי ושל רבים מבני המחזור שלי [כולם במגזר הטכני] עם הנושא....]

בזיק172

New member
תסלח לי? אתה מדבר פשוט שטויות!

אתה יודע כמה אנשים טובים משוחררים בחה"א ללא קשר ליכולתם, בשל אילוצי תקציב? על איזו פלנטה אתה חי בדיוק?

בזיק172

New member
תשובות:

1. הייתי מתכנת בחה"א, אבל אכן ללא קורס ממר"ם. ולכן לא חתום לקבע. מה הקשר? מה מחשיד פה? יש לי תעודות שמעידות על מקצועי. 2. ברור שאני מתעקש על תפקיד ניהולי. הרי זה מה שאני עושה כיום, ואני מחפש צוות קצת יותר גדול, וכן אתגר ניהולי. 3. לפי מה החלטת שאני לא מתאים לנהל צוות יותר גדול? ספר שאדע. 4. אני מסיים תואר ראשון בעוד חצי שנה, בפתוחה. 5. כיום אני מרוויח את אותה משכורת כמעט, אז מה נראה לך מוגזם בדיוק?

vinney

Well-known member
שאלת? עניתי.

לא ראיתי את הקו"ח שלך, נתתי את דעתי על סמך מה שאמרת. למה אתה מתעצבן? התגובה שלך רק מחזקת את הטענה שלי. כמה ראיונות עברת שלא הסתכמו בהצעות?

בזיק172

New member
אני לא מתעצבן... אבל!

אני פשוט "אוהב" מאוד אנשים ששופטים אותי בלי להכיר...

vinney

Well-known member
תתרגל

כי זה מה שקורה בראיונות עבודה אנשים שופטים אותך לפי איך שאתה מציג את עצמך, אין להם שום מדד אחר.

בזיק172

New member
אתה עושה לי ראיון? ../images/Emo5.gif

אנחנו לא בעבודה עכשיו, אלא במקום א-פורמלי שנועד להחליף דיעות... צא מהקונכיה... תפתח חלון, תסתכל החוצה: יום יפה בחוץ..

neko

New member
אני חושב שניהול ברמה גבוהה הכוונה

לניהול שאינו טכני, אלא ניהולי פרופר - סמנכ"ל פיתוח למשל. אני די בטוח שאחראי שתסיים את התואר יהיה לך קייס הרבה יותר חזק. אני במקומך בכלל לא הייתי שולח קורות חיים כרגע, אלא מחכה למצב שבו בתחילת העובדה הייתי כבר עם תואר... זה נותן לך נק' פתיחה יותר טובה. מה גם שיש חברות שעקרונית לא יעסיקו מישהו ללא תואר, או שיתנו לו משכורת פחותה.

erandd

New member
אולי אתה לא שולח מספיק קו"ח

הייתי מנסה לבדוק עוד חברות השמה ואולי שולח ישירות לחברות עצמן בחזקת שלח לחמך. יש לך נסיון טוב, קצת סבלנות השוק עוד לא התאושש לגמרי ויש המון אנשים טובים.

בזיק172

New member
סבלנות יש. תודה על העצה.

אנסה לפנות גם לבדי, ע"י משלוח עצמאי של הקו"ח.

למעלה