מה קורה פה בעצם?!

• פותח הנושא sgf
  • פורסם בתאריך
אתה צודק

הבנקים הקטנים התחילו לשים עין יותר על ציבור לוקחי המשכנתאות כדוגמת אגוד והבינלאומי ומכמה פקידים שמעתי שגם דיסקונט לאחרונה מרחיבים את פעילותם בתחום אבל עדיין התחרות והריביות לא כמו שהיו לפני כשנה

sgf

New member
מה קורה פה בעצם?!

שלום חברים,
בזמן האחרון אני נתקל בהצעות גבוהות מאוד מפועלים, לאומי, מזרחי, הבינלאומי ועוד. בשורה התחתונה עלויות הגיוס של הבנקים כמעט לא השתנו בחצי שנה האחרונה. פועלים ולאומי מקטינים את נתח השוק ומזרחי, השחקן החזק ביותר בשוק המשכנתאות מעלה עוד ועוד את הריביות שלו, כדי לרדת לנתח השוק שלו בעבר (34-36 אחוז). מה לדעתכם קורה? האם זו היעדר תחרות? למה איגוד, דיסקונט ושאר הבנקים הקטנים לא רואים לנכון להסתער על השוק הכל כך חם הזה?
לדעתי פועלים ולאומי נמצאים באיזה מחנק אשראי שהם יצרו לעצמם כדי להקטין את נתח השוק. יצרו לעצמך משום שהם חושבים שהסיכון בשוק הזה לא תואם את הרווח שהוא מניב. מה דעתכם?

זה תהליך שמתרחש כבר תקופה

הייתי כותב וכותב אבל נדמה לי שבכתבה הנ"ל הכל מתומצת
&nbsp
http://mashcantaman.co.il/2016/ריבית-משכנתא/כיצד-משפיע-אחוז-המימון-על-גובה-ריבית-המ/
&nbsp
מה שבטוח דבר אחד שכל לקוח רגע לפני שחותם על חוזה חייב לבדוק אם בכלל יקבל את ההלוואה מהבנק וגם אם כן כמה הוא ישלם עליה..נגמרו הימים שהבנקים נותנים משכנתא לכל דורש

malhaz

New member
לי נראה שזה בדיוק זה העדר תחרות וקרטל של הבנקים

אתייחס לפריט מסויים

"למה איגוד, דיסקונט ושאר הבנקים הקטנים לא רואים לנכון להסתער על השוק הכל כך חם הזה? "

אגוד ובינלאומי --פחות דיסקונט , דוקא כן מעוניינים בלקוחות חדשים ובהחלט מתאמצים לתת ריביות יפות . אם כי לבנקים אלו יש קושי רב בהתמודדות מול הלימות ההון ולכן כבר במדרגה השנייה של מעל 45% מימון ריביות מתומחרות גבוה .
אם כי לאחרונה אצל לקוח שלי ממש בימים האחרונים , ב50% מימון טפחות VS איגוד היה דלתא של 0.4 % לערך ברוב המסלולים .
על זה נאמר : זה מה שיש ועם זה נחיה . המלצתי לממתינים על הגדר , לשקול למשוך המשכנתא בהקדם ולפחות רכיבי הקבועות .
----------------------------------------------------------------------------------------
בברכה,
אליהו חשב ויועץ אישי למשכנתאות
[URL='http://www.eliyau-mortgage.co.il']www.eliyau-mortgage.co.il[/URL]

למעלה