המממ...
מצד אחד, מה שפסיכו אמר, נשמע נכון מאוד.. התוכנה, ששוקלת בתחילת ההרצה שלה, 30 מגה"ב בלבד, לא תצליח להיות עד כדי כך מתוחכמת... אבל אני רוצה להפתיע אותך.. בעוד חודש, יתחרה קספרוב, המאסטר של השחמטאים, למשחק נגד "ג´וניור", תוכנה שפותחה פה בארץ. גודל התוכנה הוא לא 700 ג´יגה בייטס, ואפילו לא חמישים מגה.. תתפלא אולי לשמוע, שגודל התוכנה, אולי החכמה בעולם, הוא 100 ק"ב בלבד, ובשביל להתפאר בתוכנה (ואולי לזלזל ביריביה הרבים), באו מתכנתיה מצויידים בדיסקט גדול (אתם יודעים, כזה משנת תרפפ"ו), ועליו התוכנה.. ואם לא התכוונת בנושא של "גודל המשחק", אני רוצה לספר לך, על CM2.. במשחק הזה, הייתה טקטיקה מסויימת, שאם היית משחק בה, היית יכול לקחת אליפות בהליכה. פשוט בהליכה. אני מאמין, או לפחות רוצה להאמין, שהמשחק יוכל להתמודד עם כל טקטיקה שהיא. רק מה, המפתחים לא רוצים לפתח משחק כמעט בלתי אפשרי לשחק נגדו, אז הם מפתחים הרבה שיטות לגרוע מהקבוצות היריבות (כלומר, של המחשב) כל מיני מחשבות לגבי הטקטיקות, ויהיה מעניין לבדוק - משחק נגד קבוצה עם מאמן בעל 20 בכל האינדיקציות אצלו, מול משחק נגד אותה קבוצה, רק בשינוי מאמן, שיהיה אחד בעל 5 בכל האינדיקציות שלו. בכל מקרה, תלוי בזה איזה משהו מתמטי כלשהו, שאני לא יודע להסביר אותו בדיוק, אבל הוא נקרא "תורת המשחקים".. שקשור למצבים של אחד מול השני, מה האפשרויות וכל זה.. מאוד מסובך, מאוד לא התחום שלי, ואני לא יכול להרחיב על זה הרבה (אם בכלל..) לפי דעתי, הדבר הכי טוב שאפשר לעשות, זה לשאול את המתכנת עצמו.. אבל אני מניח שזה קצת בלתי אפשרי, כי בכל זאת יש "סודות מקצוע" (בדיוק כפי שמייקרוסופט לא מוכנים לפרסם את הקוד לWINDOWS..)