מה קורה שזוג נשוי עם דעות פוליטיות שונות בתכלית מתווכחים ?

מה קורה שזוג נשוי עם דעות פוליטיות שונות בתכלית מתווכחים ?

בטוח כמעט כולם/ן חוו את הסיטואציה הזאת שבה יש דעות פוליטיות שונות אצל זוגות נישואים וביחד עם זה ניצתת מחלוקת קשה בתוך הבית,מה קורה לזוגות אלה ?

ד ר ל י

New member
יש הרבה זוגות כאלה

ולדעתי צריך ללמוד לקחת הכל בפרופורציות. זכותו של כל אחד לדעה משלו וזה לא צריך לשקף את האישיות, כך שאין מה לכעוס. כלומר, זה שאתה מצביע ימין או שמאל לא מעיד על זה שאתה בן אדם טוב או רע, ציוני או לא, נאמן או בוגד. בסופו של דבר כולם רוצים את טובת המדינה אבל כל אחד רואה את הדרך אחרת.

סיגלית 2014

New member
מנהל
איזה כיף.... קצת אקשן בבית

יכול להיות מעניין לשמוע ויכוח כזה. אבל זה תלוי עד לאילו טונים אתם עולים.

וברצינות, למה שזה יפריע? בני זוג חייבים לחשוב בצורה זהה?
מי אמר שחייבים להסכים בכל דבר? ולמה צריך להגיע למחלוקת קשה בתוך הבית בגלל דעה פוליטית?
אתם חייבים לשכנע האחד את השנייה בצדקתכם?
(רואים שאני אוהבת שאלות,אה?
אבל לא אוהבת ששואלים אותי....
)
לדעתי, מותר לכל אחד לחשוב מה שהוא רוצה ולכל אחד יש זכות בחירה. גם אם הדיעות קיצוניות אפשר לדבר, להתייעץ ואם מגיעים לויכוח אז לפחות לויכוח פורה, מעניין ומכבד. אבל לא שווה לריב. לזוגות כאלו לא צריך לקרות כלום כשמדובר ביחסים בינאישיים.
אני מחליפה דעה פוליטית כל כמה שנים ונעה מימין לשמאל ומשמאל לימין. בעלי בכל בחירות מצביע למפלגה אחרת. אבל אנחנו מתייעצים, שואלים אחד את השניה מה כל אחד חושב, כי אכן כל אחד רואה דברים בצורה שונה ומעניין לשמוע פרספקטיבה שונה, כי פוליטיקה היא לא מתמטיקה ואין תשובה אחת נכונה.
אין הגיון בלהצית ויכוח קשה בתוך הבית בגלל דעה פוליטית, אלא אם לאחר מכן יש פיצוי (מייק אפ סקס
).

1precious1

New member
דעתי

קורה שיש חלילוקי דעות בהרבה מישורים בחיים בין בני זוג, לאו דוקא פוליטיקה.
זה יכול להיות גם שאחת מבני הזוג יותר גזעו מהשני לדוגמה או אי הסכמה בחינוך הילדים או הניהול הכלכלי של הבית וכדומה.

אז כמו בכל הדברים האלה וכן גם בדעות הפוליטיות צריך לדעתי קודם כל לזכור שבדרך כלל זה מגיע אחרי הרצון "לחיות בשלום האחד עם השניה", ומותר שתהיה דעה פוליטית שונה ולא צריך בשביל זה לגור בשני חדרי שינה נפרדים כי אני רוצה לחלק את ירושלים והיא רוצה להרוג את כל ה....
(לא באמת)

בתכלס, אצלינו, שהכרנו אני הייתי קצת קיצון בצד אחד של המפה הפוליטית והיא הייתה קצת קיצון בצד השני.
אחרי 20 שנה, זו תהיה מערכת הבחירות השניה שמהמון שיקולים שהם הרבה יותר ריאליים מאידאליים, אנחנו "נפגשנו איי שם בערך באמצע" ונצביע לאותה מפלגה כי האינטרס שלנו והדרך שבה אנחנו רוצים ביחד לנהל ולחנך את המשפחה שלנו מביאה אותנו לרצות באותה דרך.
גם כל המשחק הזה וההשמצות הללו שיש היום וכל הירידה האישית הזו לפרטי פרטים של איך כל מועמד או שר או חבר כנסת מתנהלים פחות מעניין אותי, אני משתדל לחשוב על הדרך והמצע וה"אני מאמין הבסיסי" של כל מפלגה ולפי זה להצביע.

כמהאפשר

New member
באופן אישי אני מראש לא נכנסת לקשרים כאלו.

אבל אני מכירה זוז כזה שבא משני קצוות מנוגדים לחלוטין שחי באושר,ב"ה, עשרות שנים.
&nbsp
הממ, ההורים שלי:)

סיגלית 2014

New member
מנהל
אמן כן יהי רצון

עוד הרבה שנים טובות ביחד, להוריך.
ואם הם מאושרים כנראה שזה יכול לעבוד.
אז למה לשלול אדם בגלל דעותיו הפוליטיות?

כמהאפשר

New member
אמן, מהפה שלך:)

התשובה לשאלה שלך מאוד אינדיבידואלית ואישית אליי.
פרקטית, אני לא יודעת מה יהיה אם וכאשר אפגוש באדם הזה שארגיש שזה הזיווג שלי. זה האיש האחד והיחיד הנכון עבורי.
&nbsp
על כן אני מדגישה שאני מתרחקת מראש, לא נכנסת מראש ליחסים כאלו. מה יהיה אם זה יתפתח? אני מאמינהשליחי לא "נופלים":)
&nbsp
לא, מפני שאני מאוד שונה מהוריי שמסוגלים להתנהל באהבה והכלה, בהרבה סבלנות אך לא וויתור על עצמם, על הערכים והאמונות שלהם ביחסים כאלו.
הארץ שלנו (אפשר לראות את זה בקלות בפורומים ) מאוד שיפוטית, מאוד קשה, מאוד חסרת סבלנות והקשבה.
אני בעד דיון והעשרה, כמובן. אך בזוגיות הייתי רוצה לצמוח, להתחזק. לחנך את הילדים שלי בדרך מסוימת.
אני שמחה לחיות בדו שיח ברמת החברות, אך לא זוגיות, חברות קרובה ומשפחה. יש ערכים מסוימים שהייתי רוצה לחלוק עם בן זוגי, זה אחד מהם.
&nbsp

סיגלית 2014

New member
מנהל
מסכימה איתך על עניין

החברה שלנו שהיא מאד מאד שיפוטית, אין הרבה הקשבה, סבלנות וסובלנות.
וחשוב שאת ילדינו נחנך ליותר סובלנות, יתר הכלה, יותר קבלה ופחות שיפוטיות.
אבל אין קשר, לדעתי, בין ערכים אלו לבין דיעה פוליטית.
את יכולה להרגיש מחוזקת, ומסופקת בזוגיות עם גבר מושלם ובכל זאת יכולה להיות לו דעה פוליטית שונה משלך.
מאחלת לך שתמצאי את האחד המושלם בשבילך

כמהאפשר

New member
מתנצלת על האיות האוטומטי של הפלאפון.

בוודאי, כמו שכתבתי- זה מה שנכון עבורי.
יש דברים שממש לא עקרוניים לי, יש דברים שאני לא מוכנה להחליק אותם.
נניח אני לעולם לא אצא עם גבר לא יהודי. כאן זה "לעולם לא", מושלם ונפלא ככל שיהיה. זה קאט שאני עושה באופן רציונלי, מפני שזו נקודה מאוד חשובה עבורי.
&nbsp
ערכי מסוימים חשובים לי וחשוב לי להתחזק איתם ומהם. זה בדיוק מה שאתה כותבת:) רק שאצלי חלק מהערכים הללו כוללים את הארץ, בין השאר.

כמהאפשר

New member
ההבדל ביני ובינך הוא שאני מכבדת אנשים אחרים,

גם אם אני לא בוחרת בהם לבני זוג.
את זקוקה להנמיך אחרים שחושבים אחרת ממך ולא בוחרים בך.
&nbsp
עצוב, אבל כנראה שאלו הערכים.
עצוב עוד יותר שאת אדומה, עשר שנים מעליי וכנראה מעבר חינוך כזה לילדים.
לא דעתי שכך מקבלים בפורום אנשים שבאים, פותחים את הלב ומספרים משהו אישי על עצמם בגילוי לב.

כמהאפשר

New member
מעולם לא הבנתי את זה

למה הצורך הזה לרדת לפסים אישיים, להנמיך ולנסות לעלות במישהו? זה מעניק סיפוק?
&nbsp
מילא בגיל 16(וגם זה, נראה לי תוצר של חינוך קלוקל ושבור ), אבל בגיל מבוגר של הורים, סבים? בגיל של תודעה ובחירה מודעת ובוגרת יותר?
&nbsp
פורומים נועדו לדו שיח. כל השרשור עוסק בדו שיח. מכבד, מסכים או שלא, יוצר דיאלוג ומקבל. כל אחד מדבר ופותח פתח לעולם מסוים.
&nbsp
כל מה שזה עושה הוא במקום לפתוח פתח להידברות- לחסום אותה.
איש לא חייב לבחור באמונה של אחר כדי לכבד, לקבל ולהכיל אותה. אבל דיבור כזה הוא בסך הכל אלימות ואטימות. זה הכל.
&nbsp
אם תשימי לב, אין דבר לא מכבד בהודעות שלי. יש הרבה כנות, פתיחות ואינטימיות. חבל שבחרת להגיב בחוסר כבוד וזלזול.

ד ר ל י

New member
מצטערת שנעלבת

אבל הדעה שהצגת, שלפיה את פוסלת אדם בגלל דעתו הפוליטית היא חשוכה. וכמו שאת פוסלת אחרים בגלל דעתם, זכותי גם להגיד שלא הייתי יוצאת עם גבר שדעתו כמו שלך. למה את לא רוצה מישהו עם דעה פוליטית שונה? את מפחדת מדיונים פוליטיים? את נגעלת ממנו? את רואה בו בוגד? את משייכת לו מגוון רחב של תכונות רק בגלל שהוא לא חושב כמוך? לי אין בעיה להתחתן עם מישהו שחושב שונה ממני. להיפך, התחתנתי עם מישהו כזה.
אחר כך כתבת שאת לא רוצה זוגיות עם אדם שהוא לא דתי, שזה בהחלט מובן, אבל זה משהו אחר לגמרי. זה לא דעה פוליטית, זו דרך חיים.
אחד הערכים שדיברת עליהם הוא שמירה על הארץ. האם רק למי שנמצא בצד הפוליטי שלך חשוב לשמור על הארץ? את בעצם טוענת שמי שלא חושב כמוך ויתר עליה?
כתבת גם שאת לא בוחרת בן זוג לפי הקוביות שלו בבטן. נראה לך שחילוניות בוחרות לפי זה?
את מתארת את העולם שלך כעולם של ערכים כאילו שמי שלא שייך אליו, אין לו ערכים. זה לא נקרא לכבד אחרים. זה נקרא להתנשא.

סיגלית 2014

New member
מנהל
גם אני לא הייתי יוצאת עם גבר

לא יהודי, אם היית רווקה. אבל לא הייתי פוסלת על הסף גבר עם דעה פוליטית כזו או אחרת.
לא חושבת שניתן בכלל להשוות בין שני הדברים הללו. (את משווה בין לא יהודים לכאלו שיש להם דעה פוליטית שונה משלך?)
אין לזה שום קשר לדת, עדה, ערכים, צבע עיניים וכו'.....
לא הייתי יוצאת עם גבר נוכל, אלים, שקרן, רמאי, חסר כבוד, בעל אופי שלא מתאים לאופי שלי. ויצאתי עם גברים שהיו צולעים, פוזלים, נכים, וכאלו שהיו יפים כמו אלוהים. לא שללתי אף אדם!
אבל לעולם לא שאלתי גברים שיצאתי איתם, גם לא בפגישה עשירית וגם לא אחרי חצי שנה, לאיזו מפלגה הם הצביעו.
למה? כי לדעתי זו שיפוטיות (אותה שיפוטיות שאת דיברת עליה קודם). רציתי להכיר את האדם קודם.
אם את חושבת שזה נכון עבורך, מאחלת לך מכל הלב את כל הטוב אבל...... חשבי קצת מעבר. אני מאמינה שלכולנו אכפת מהארץ וכולנו רוצים שקט ושלום. הויכוח הוא רק על הדרך.

כמהאפשר

New member
כולנו שיפוטיים:)

אין בכך שום דבר רע. השאלה באיזו מידה, כיצד זה מתבטא ולאיזה כיוון לוקחים את הדברים.
&nbsp
בוודאי שאני בוחנת, שופטת ובודקת. אני בודקת מי יהיה בן זוגי לחיים ואבא לילדים. לא מטריד אותי כמה קוביות יש לו בבטן, אבל מעניינים אותי הערכים שלו, וזה בהחלט חלק עצום מזה.
&nbsp
&nbsp
אני לחלוטין מסכימה איתך שרובנו! ! אכפת מהארץ, השאלה מה הדרך. זה בדיוק הענין. שאת הערכים הללו אני רוצה לחלוק עם בן זוגי. עם ילדיי.
&nbsp
בוודאי שזה חלק משאלון. זה עולה.
אבל אני גם לא נכנסת לאתרי הכרויות שלא מתאימים לערכים שלי, לדוגמא. לא משתמשת בתוכנות שמורידות את הערכים שלי.
ומכירה במקומות ששם מה שאנשים כותבים על עצמם, מעידים על עצמם מלכתחילה מציג את האמונות שלהם, הדעות שלהם. צורת ההבעה שלהם(לא נחתמים, עיסות, פייסבוקים.. ).
בוודאי שגם משם- מכירים, בודקים. אבל מבחינתי יהדות, זה ערך. זו מוסריות. זה לא ענין לוויכוח או להרחבה אופקים. זה הערך שלי. בדיוק כשם שבשבילך יכול להיות ערך #&*, בשבילי יהדות, תורה-
זה ערך שמכיל בתוכו את כל השאר. מתוכו, אדם *עובד* על כל השאר, יום יום, דקה דקה.
לכן דבר ראשון זה מה שאני צריכה. דבר שני אני בודקת שהוא עושה את העבודה, הצמיחה והדרישה מעצמו.
&nbsp
זה לא ערך שאני מוכנה או רוצה להתפשר עליו, כשם שלא אפשר על הדבר הכי יקר בחיים שלי.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אז סליחה אבל

את מעלה כאן שני דברים שונים לחלוטין.
יהדות היא לא דעה פוליטית!! אמונה וקיום מצוות הן לא דעה פוליטית.
אני מבינה את כוונתך אבל את מבלבלת בין כמה מושגים שאין ביניהם קשר.
גם אני אדם מאמין וגם בעלי אדם מאמין, לא באותה רמה כמוני. אבל אנו מחנכים את ילדנו על פי מה שאנו מאמינים: כבוד, עזרה לזולת, ואהבת לרעך כמוך.
ערכים מבחינתי היא מעבר לדת ולאמונה. קודם כל להיות בן- אדם!
אני לא אדם דתי אבל אני חושבת שהדת היהודית היא דת חכמה מאד כי היא דוגלת ושואפת לחברה הרמונית, לשלום, לאחווה ולאהבת הזולת. אבל יש כאלו שהם לא מאמינים, אטיאיסטים לגמרי, ושיש להם ערכים.
את רומזת שמי שלא מאמין אין לו ערכים? ומה עם דרוזים שהם לא יהודים בכלל ואוהבים את הארץ הזו, ומתנדבים באופן קבוע לקרבי?

אני אותו אדם כבר 20 שנה. ושניתי דעה פוליטית מן הקצה אל הקצה לפחות פעם אחת בחיי. ולא הפכתי לעב"ם או לאדם אחר.
ואגב, בעניין השיפוטיות, אני לא חושבת כמוך שאין בכך שום דבר רע. בביקורתיות ובשיפוטיות יש הרבה רע, כי רוב האנשים לא מסוגלים לשמור את מה שהם חושבים בבטן ונותנים לשיפוטיות שלהן להשפיע על הרבה דברים וזה גורם לזלזול, לחוסר כבוד ולפעמים ממש לגועל נפש. לא חלילה שאני מתכוונת אליך, פשוט ראיתי במו עיני למה זה גורם, לאנשים אחרים וגם לי אישית.

כמהאפשר

New member
זה בסדר גמור, סיגלית.

לזה התכוונתי בשיפוטיות. השיפוטיות כאן היא בכם, דווקא. אני לרגע לא שפטתי. לא אותך, לא את חברי הפורום ולא אף אחד:)
אתם אותי- כן. בלי לשאול וגם בלי לקרוא את דבריי, אלא עלסמך מה שהחלטתם לעצמכם, בלי כל קשר לאדם מולכם.
בלי שניה סבלנות, הקשבה, שניה לעצור ולשאול.

שיפוטיות, במידה, ולא כזו, היא נהדרת.
שיפוטיוצת, היא כמו כל דבר חיובית. וכמו כל דבר שלילית. כמו נדיבות שתהיה שלילית במידה מוגזמת. שיפוטיות היא חיובית. במידה.
ולא כפי שהפגנתם. מה שבדיוק מדגיש את דבריי, אגב:)

כמו שכתבתי, כולנו אנשים שונים. ההבדל הוא לאן לוקחים את הדברים.
את יכולה לראות את זה בדיוק בצורת התגובה. גם כאן בפורום ובכלל.

כולנו בוחרים מי יהיו בני הזוג שלנו. החברים שלנו. המכרים שלנו.
היכן לעבוד, היכן לבלות וכיו"ב.

אני לעולם לא רומזת, אין לי הצורך בכך. יש בי מספיק ישירות ודיוק לומר בדיוק את אשר אני אומרת, כשם שאני אומרת. לאן האדם לוקח את הדברים- זה שלו. ראית אותי כותבת את אשר א-ת שאלת?

כל אשר את שאלת כלל אין לו קשר לדבריי, ההיפך הוא הנכון. אלו הדעות שלך, המטענים ש-ל-ך שפרקת עליי בלי כל קשר ובסתירה, ממש בסתירה למה שכתבתי אני.
מה שאני כתבתי, בצורה הרבה יותר מכבדת, אגב, ממה שנכתב כאן, הוא שהבחירה שלי אחרת.

אם את בוחרת להתחתן עם אדם לא עיוור זה אומר שיש בו פסול?
אם את אומרת שלא מתאים לך לצאת עם חולה איידס, זה אומר שהוא לא אדם טוב?
ממש להיפך.
ודבר ממה שכתבתי, לא נכתב בהודעות שלי, דווקא ההיפך.

יום טוב:)

למעלה