עם החמאה של תנובה? פעם בשנה במוצאי כיפור נהנת מחמאות תנובה
ואין בשום מרכול. ההולנדים כבשו לנו את המקררים.
חלם.
בחלב הפרות יש אחוז מסוים של שומן. כשהתחיל טרנד הבריאות אנשים עברו למרגרינה (שומן צמחי, אבל כשהופכים אותו לשומן רווי כדי שיהיה מוצק הוא מזיק לא פחות ואולי אף יותר משומן החלב). אנשים התחילו לקנות יותר גבינות 3-5% שומן ופחות 9%, שמנת הפכה להיות מילה גסה. נוצרו עודפי שומן. מי אשם? החקלאים. תנובה (שמרבית החלב משווק אליה) השיתה קנס על חקלאי ששיווק חלב עם אחוז שומן גבוה יותר מאיזה ערך שקבעה, אינני זוכרת אותו. כתוצאה- החקלאים בררו את הפרות שבחלב שלהן פחות שומן, גידלו את העגלות שלהן ולא את העגלות של הפרות שמיצרות חלב שמן וכך ירדה בהדרגה תפוקת השומן.
כבר כמה שנים ברור לכולם שחמאה עדיפה על מרגרינה, אבל המגבלה על יצור השומן בחלב לא הוסרה. חלם.
מחסור בחמאה/שמנת וכדומה אפשר ליצור באופן מלאכותי רק זמן קצר, העודפים מצטברים עם הזמן ומתישהו אין ברירה אלא לשווק אותם. המחסור בחמאה קיים כבר לפחות שנה. מדי פעם מופיעה חמאת תנובה או טרה בחנויות, אך רוב הזמן יש על המדף תוצרת אירופית בלבד.