מה קורה

0Pandemonium0

New member
ראיתי בשרשור כאן למטה שההגדרה שלך

למיתולוגיה היא "מציאת הגיון במיתוס" ממיתוס+לוגיה. יש לך טעות בסיסית, כי לוגיה היא "תורה", ולא הגיון. הגיון זה "לוגיקה". מכאן שמיתולוגיה היא תורת המיתוסים, כלומר חקר ולימוד המיתוסים, כמו שביולוגיה היא חקר החיים (ביו=חיים, לוגיה=תורה). ובקשר לשאלה שלך, אז או שיש לך טעות ואתה חושב שלוגיה זה הגיון, כמו שהבנתי על סמך אחת ההודעות שלך בשרשור אחר, או שיש לי טעות ולא הבנתי את השאלה.
 

neophile

New member
לוגיקה היא תורת ההגיון

מוויקפדיה
Logic, from Classical Greek λόγος (logos), originally meaning the word, or what is spoken, (but coming to mean thought or reason) is most often said to be the study of criteria for the evaluation of arguments, although the exact definition of logic is a matter of controversy among philosophers. However the subject is grounded, the task of the logician is the same: to advance an account of valid and fallacious inference to allow one to distinguish logical from flawed arguments.​
מעניין שהפירוש המקורי לLogic הוא "המילה המדוברת" אולי ברמה עמוקה יותר כולנו מבינים אחד את השני בלי צורך להסביר את עצמנו, אולי באותו אופן כמו שחיות מבינות אחת את השנייה אולי באופן מתקדם יותר . האם אתם מאמינים בכוח של המילה המדוברת על פני המציאות?
 

מרסלו1

New member
לוגיה היא עניין של גיאוגרפיה

יש לנקוט בגישה של יחסיות תרבותית, כלומר, לנסות ולהבין את המיתולוגיה ואת התרבות בהקשרים הפנימיים שלה ומתוך נקודת המבט של הזמן והסביבה בה התפתחו, ניסיון להבין עמים ותרבויות אחרים במושגים שלנו איננו נכון.
 

neophile

New member
זה לא קצת סותר את עצמו?

זה נשמע הגיוני אבל נראה לי שזה סוג של פיצוי , הגישה שלך מפני שאיך אפשר להבין תרבות מתוך נקודת המבט של הזמן והסביבה בה התפתחו? אני מבין שזאת גישה לוגית, אבל היא קצת סותרת את עצמה. כמו שתקרא דיווחים של הלבנים הראשונים שבאו לאמריקה
 

מרסלו1

New member
ברור שזה לא קל

זה דורש העמקה, לימוד והבנה של הרקע התרבותי וקצת מעבר לקריאה של שבת בצהריים.....בכל מקרה, לא אמרתי שזה קל.......וכמובן שתמיד אתה עלול לפספס, אבל לכל הפחות כדאי לנסות וודאי לא לשפוט ולקרוא למשהו "לא לוגי" לפני שהעמקת, יש מעט מאוד דברים בהתנהגות האנושית שהם "ככה סתם", "טירוף" לרוב תבניות ההתנהגות יש הגיון פנימי מסוים (גם אם שונה משלנו). כך למשל המנהג של קורבנות אדם בתרבות שבטי המאיה נראה אכזרי ומיותר עד שאתה מבין שלפי האמונה שלהם זה מה שממשיך לקיים את העולם ובמידה ויפסקו השמש תפסיק לזרוח, אז זה נראה כמו הקרבה של הפרט למען החברה, לא שונה מהותית מלהתגייס לצבא ולהילחם באוייבים..... בקיצור, אם היית מכיר רק את החלק הראשון של הסיפור הלוגיקה הפנימית של החברה לא הייתה ברורה לך.
 

neophile

New member
אם זה לוגי זה אמיתי?

"כך למשל המנהג של קורבנות אדם בתרבות שבטי המאיה נראה אכזרי ומיותר עד שאתה מבין שלפי האמונה שלהם זה מה שממשיך לקיים את העולם ובמידה ויפסקו השמש תפסיק לזרוח" ומי אמר שזאת האמת? יכולים להיווצר מצבים שלדבר מסויים יהיה לוגיקה פנימית אבל הוא לא יהיה אמיתי כלומר, עצם הנסיון למצוא לוגיקה פנימית תוביל ליצירת רעיון שגוי .
 

neophile

New member
לוגיקה

אני מסכים שהלוגיקה היא "שער" לעולם האמת אבל באותה מידה היא "שער" לעולם השקר
 

Y. Welis

New member
למה להיות פוסט-מודרניסטי בכוח?

נכון שניתן להבין תרבויות לפי ערכיהן, אבל זה לא אומר שאלה ערכים חיוביים. באשר להקרבת קורבנות אדם - מחקרים חדשים הראו שאצל האצטקים זו היתה שיטה נוחה למעמד השליט להמשיך את שליטתו בעם. הכל מתמצת בסופו של דבר בשליטה, והמיתוסים בחלקם נוצרו כדי לשרת את זה (כמו שקונפוציוניזם למשל היא דת פאסיבית, שהתאימה במיוחד לשליטים שלא היו מעוניינים במרידות).
 

מרסלו1

New member
מי אמר שאני מצדיק

או לא מצדיק? זה בכלל דיון אחר, אני בסך הכל מנסה להבין, זה הכל, לשפוט-זה נשגב ממני.......בכל מקרה וודאי לא אשפוט לפני שאבין.
 

מרסלו1

New member
אנחנו מדברים במישורים אחרים לגמרי

לוגיקה איננה בהכרח אומרת שהדבר נכון או לא נכון, לא מדובר בכלל ברמה של שיפוטיות, מדובר על הבנת הלך המחשבה, בכל אופן, טיפשי לשפוט לפני שמבינים.
 

neophile

New member
האם הבנה קודמת לתהליך הלוגי ?

אם כן הבנה היא סוג של מגבלה קבועה , כמו רשת של ריק על פני הקיום
 
למעלה