בידיים ריקות -אורסולה לה גווין
טוב - ספר פנטזיה זה לא! זה יותר בכיוון של ספר פילוסופיה ופיסיקה.
היא יוצאת נגד הקפיטליזם, בעד סוציאליזם שגם אותו היא מוקיעה בסופו של דבר, נגד מלחמה ומה לא.
והפיסיקה אוי אלוהים - זה לא שאני לא אוהבת פיסיקה אני פשוט לא מבינה גדולה (אם בכלל) בנושא וכל התאוריות שם, אני לא יודעת אם קיימות כאלה או שזה סתם המצאה שלה (חוץ מתורת היחסות שאני יודעת שקיימת תיאוריה כזו של איינשטיין - אני לא עד כדי כך..)
היא מנסה לדבר על כאילו חברה אוטופית אבל
לדעתי זה דבר שלא יכול להתקיים כל עוד מעורבים בה בני אדם וגם אם כן אז לתקופה קצרה ביותר.
חלקים גדולים מהספר היו משעממים ואני לא מתכוונת לקרוא עוד ספר של הסופרת הזו - זהו עשיתי
על הסופרת המהוללת ששמעתי רבות עליה אבל זה לא הכוס תה שלי (אני יודעת שהיא אחת הסופרות החשובות בתחום אל תנסו לשכנע אותי
). בסיכומו של דבר הספר היה טוב, הכתיבה לעילא ולעילא (ריחמתי על המתרגם,בחיי) אבל זהו, אינף איז אינף.
לעומת זאת אני רוצה להמליץ על ספר אחר של הסופרת juliet marillier
tower of thorns. הספר השני בסדרה
blackthorn & grim. מי שאוהב פולקלור יאהב ממש את הספר - השלישי ייצא רק לקראת סוף השנה.
קראתי גם שני ספרים YA ה
בחירה/the selection ואת מלכה אדומה. טוב הראשון - אחד הספרים המפגרים שקראתי אי פעם (אפילו לז'אנר הזה YA) אולי הייתי אוהבת אותו אם הייתי בת 12, אני פשוט לא מבינה את ההייפ סביב הספר הזה. מלכה אדומה - חיקוי עלוב של red rising, אולי אם לא הייתי קוראת את המקור אז אולי הייתי קצת נהנית מהספר - לדעתי הוא לא רע כל כך, אבל שוב ההשוואה לא עושה טוב בכלל לספר הזה.