מה קרא לטאקי?

gershon17

New member
מה קרא לטאקי?

לחברתי ולי יש מנהג משונה, לשחק טאקי מדי פעם (טוב, משונה בכל מקום אחר חוץ מהפורום הזה
). בכל אופן, לי יש טאקי מאד ישן, עם קלפים מרופטים. בנוסף יש לי קלפים שנקנו בנפרד, של סופר-טאקי. בקלפים האלה יש 3+, משהו שסותר 3+, קלף שכששמים אותו אפשר להגיד איזה קלף הוא, ושני קלפים שמחליפים את הקלפים בין המשתתפים. היום החלטתי שמספיק, ואין סיבה שנסבול (וגם שנוכל לרמות, כי מהצד האחורי של הקלף אפשר לזהות אם הוא טאקי או סופר-טאקי), וקניתי חפיסת קלפים חדשה. אבוי! הכל השתנה! סילקו את ה-3+, את הקלף שסותר אותו ואת הקלף שמחליף את כל הקלפים האחרים! השאירו מהסופר טאקי הישן רק את הקלף שמחליף את הקלפים בין המשתתפים (רק שהפעם זה ששם את הקלף יכול לבחור את הכיוון), והוסיפו לו טאקי צבעוני שכזה, שהוא שילוב של שנה צבע ושל טאקי בצבע החדש. זה רק בגלל שאני כבר כה זקן ולא מעודכן שלא שמתי לב לשינויים האחרונים? כמה זמן כבר משחקים ככה?

McKoogel

New member
אבוי!

זה נוראי אכן! גם אני עדיין משחקת בטאקי הישן (למרות שאני יודעת מאחורה בקלפים מה זה מלך ומה זה 3+ ו2+ ומחליף קלפים וקיצר הכל...) את הקלף שמחליפים אם נאבד קלף כבר אין לי מ מזמן... חלק מהקלפים אחותי הרטיבה באמבטיה... בקיצור החדש מזעזע ומשעמם!!\ משום מה לא מיצרים יותר את הטאקי השווה... רק רציתי שתדע שיש עוד במצבך...למרות שלא עזרתי.. ואגב זה ככה כבר לפחות 6 שנים ככה...

אני דווקא

גם אני כמוכם עדיין משחקת טאקי... קניתי לאחרונה חבילת טאקי חדשה שבה יש את כל הקלפים של הטאקי הישן ואת ה-3+ ואת הקלף הסותר לו. וגם את הקלף שמחליף קלפים בין כל המשתתפים. (אגב, אוספתי את החבילה החדשה לישנה והמשחק הרבה יותר כיפי עם הרבה קלפים)

ykiki

New member
טאקי ו- טאקי+

בעיקרון הטאקי הוא ללא הקלפים 3+ וכו', מלך, החלף קלפים וכו'. הקלפים האלו נמכרו בנפרד, בחבילות הנקראות טאקי+ ויצאו לדעתי כמה שנים אחרי הטאקי המקורי.

gl33

New member
גרשון, יש לי פיתרון בשבילך

תעשה כמונו תשחק טאקי רגיל הוא לא השתנה...

gershon17

New member
כן, אפשר לעשות ככה

זורקים את הקלף שמחליף קלפים בין משתתפים ואת הטאקי הצבעוני ומקבלים את הטאקי הישן והטוב. אני רק צריך לספור קלפים לוודא שהם לא שינוי את התדירות של כל קלף (מה את חושבת, שאנחנו חובבנים? אנחנו מקצוענים פה!) למען הסדר הטוב אני חייב להודות שאף פעם לא אהבתי את הקלפים של הסופר-טאקי (ככה קראו לו כשהם רק יצאו, פעם מזמן כשהייתי זעיק).

gershon17

New member
שניה, שניה, תן לי לחשוב על זה

אס זה עצור, מלך זה שנה כיוון, מלכה זה פלוס, נסיך זה טאקי, 10 זה 2+. הג'וקרים זה שינוי צבע? ובמקום צבעים יש כמובן את הסימן של הקלף. אבל בטאקי בטח יש 108 קלפים ולא 54 כמו בחפיסה רגילה, נכון? האמת שאני לא מופתע. יכול להיות אפילו שחפיסת קלפים רגילה היוותה את הבסיס למשחק. אני כבר רואה שולחנות טאקי בלאס-וגאס... מה שעדיין לא עשו, אבל בודאי אפשר לפתח היטב, זה שימוש בחפיסת טאקי כקלפי טארוט. מה עדיף - שלד רוכב על מטאטא או 2+ ירוק?

UrbanDK

New member
אכן, צריך 2 חבילות. זה מסתדר, אני

לא ממש זוכר איך - אבל זה מסתדר.

gershon17

New member
אני חושב שזה מסתדר

בדיוק כמו שהסברתי בהודעה הקודמת...

UrbanDK

New member
../images/Emo45.gif רק שהאס והשתיים נשארים, הקלפים

המיוחדים הם: מחליף צבע, טאקי, מחליף כיוון, עצור, ופלוס.

gershon17

New member
טוב, טוב, שוב

הייתי צריך להציץ בחפיסה של הקלפים. בטאקי יש 1, שנמפה אותו לאס, יש 2 שנמפה ל-2+, 3 עד 9 זה 3 עד 9, טאקי זה 10, מחליף כיוון נסיך, עצור מלכה ופלוס מלך. מחליף צבע זה ג'וקר. כמו מה שאמרתי, רק ששכחתי שיש 1 ושאין 2 - חשבתי שלהיפך.

לפני כמה חודשים היה אירוח

באיזה פורום (אולי משחקים?) של איזה אחד בשם שפיר, אבי הטאקי המודרני. הוא דיבר על השינויים במהדורות הטאקי ועל חוקי המשחק השונים הנהוגים בעדות ישראל השונות. אם תחפש את האירוח הזה אולי תדע את התשובות לשאלותיך...

למעלה