מה קרה בסופרבול?

אלדד(מ)

New member
מה קרה בסופרבול?

אני לא מבין הרבה בספורט הזה, אבל הגיוני שלגמר מגיעות שתי הקבוצות הטובות ביותר.
והנה מי שמנצחת היא דווקא הקבוצה שפחות נתנו לה את הסיכוי ובהפרש כזה.
מה קרה כאן? לא חשוד?

ben016

New member
אולי מי שנתן פרשנות לא ממש מבין ???

והיו גם פרשנויות אחרות למי שקרא ...
ב- nfl.com היו פרשנויות אחרות לגמרי, כולל שעתיים לפני המשחק הרוב הימרו על המנצחת דווקא,

nyr1994

New member
היה די ברור שסיאטל פייבוריטית

קודם כל באופן מסורתי ה-NFC חזק יותר והרי תמיד אומרים שהתקפה מנצחת מש' והגנה לוקחת תארים ומכאן היה שקוף שהגנת הסיהוקס תאמלל את QB הפלטינות המזדקן של דנבר

נו טוף,לפחות יש לו טבעת אחת עם הקולטס

בעיקר קריסה מנטלית..

וזה מוזר,
כי אם יש QB שהיה (מספר פעמים!) בפיגור מחצית של 20+ נק' והצליח להיחלץ ממנו - זה פייטון מאנינג.
ואני חושב שיותר מהכל זה מה שהיה מוזר בעיניי - עם אותו הסגל(מינוס קאדר הפצועים) שאיתו עשה את הקאמבק שהחל את רצף הנצחונות של העונה הקודמת,
ה QB שהיה לסמל של קאמבק בעצמו, שאת משחק הזכיה שלו בסופרבול התחיל ב kick-off return ששם את קבוצתו במינוס 7 נק' על הדקה הראשונה(כך שאפילו האלמנט הזה לא היה זר לו) - נראה לאורך המשחק כשהוא יושב מכונס,שפוף,נרגן - במקום להיות זה שמסוגל להסתכל לאנשים בעיניים ולומר להם I/We have been there, done that - lets rock.
בכל מקרה,
אני חושב שהדיון המצ"ב ממצה את הנקודות הרלוונטיות ביותר(במשפט אחד: כשההגנה שמולך מסוגלת לייצר קריסה של ה"פוקט" עם 4 ואפילו 3(!) שחקנים - משחק המסירה שלך גמור..
http://www.nfl.com/videos/nfl-netwo...id-Seahawks-know-what-was-coming-from-Manning

erantal2000

New member
אני לא מבין למה מפילים את הכל על פייטון

זה לא היה המשחק הכי טוב שלו.

אבל כשהסנטר שלך לא מסוגל לתת לך את הכדור בסנאפ הראשון.
כשכל דרייב של היריב מתחיל בממוצע 20 יארד קדימה מנקודת ההתחלה שלך.
כהספיישל טים שלך מתפרק במהלך הראשון של המחצית השניה.
כשההגנה שלך "רכה" ומאפשרת ליריב לקבל מסירה ולטייל בין 4 מגינים לתוך האנד זון ולפספס תאקלים פשוטים כל הזמן.
כשאתה לוקח את הקבוצה שלך כמעט עד האנד זון והרסיברים שלך מפמבלים את הכדור.

אז נכון, יש לו אינטרספשן אחד עליו (השני ממש לא באשמתו), אבל בסה"כ ממה שאני ראיתי הוא עשה את העבודה בסדר. גם תחת הלחץ המטורף של ההגנה הוא הוציא בכל פעם מסירות של 5-6 יארד. ביום רגיל זה תמיד היה הופך ל- 20 יארד קומפלישן אבל ההגנה של סיאטל קפצה על הרסיברים והפכה את המסירה ל- 3 יארד קומפלישן.

ניצחה הקבוצה הטובה יותר, ופייטון בוודאי לא היה בשיאו, אבל מכאן ועד להפוך אותו לצ'וקר או לקורס מנטלית אני חושב שהדרך ארוכה.

avishaiam

New member
לא לשכוח שהיכולת שלו לרוץ...

ממש לא משהו, היו מהלכים שכל הרסיברים היו מכוסים, ה"כיס" קרס לחלוטין, אבל עדיין היה לפייטון יכולת לרוץ ללמטה ראשון.
הוא לא עשה את זה, הוא לא רץ הצידה דרך הליין בשביל להרוויח זמן.
הוא QB ישן.
אפילו בריידי רץ כשיש לו צורך (ואני חושב שמנינג משחק יותר חכם).

כן ולא

זה נכון שהוא לא צ'וקר, וזה טיפשי להפיל הכל עליו. בתור אחד שלא מאוהדיו, זה היה עצוב לראות כזו תבוסה מוחצת, וכל הכבוד לסיאטל על המשחק המדהים. כפי הנראה דנבר ממש לא התכוננו כמו שצריך, וגם לא הגיבו ועשו התאמות בזמן כשהיה סיכוי.
הטענה היחידה שיש לי כלפי פייטון זה בהסתכלות לאורך הקריירה. עם כישרון ויכולת כמו שלו, בשלב הזה הוא כבר היה אמור להיות אחרי איזה 5 סופרבולים עם 2-3 טבעות. הוא היה אמור לסיים את הקריירה כק"ב מספר 1 הבלתי מעורער, כמו שהוא מספר 1 הבלתי מעורער של העונה הרגילה. אז נניח והיו ויש לו מאמנים/מנהלים/שחקנים בינוניים, בשלב מסוים הוא צריך היה להגיד עד כאן.
אז הוא לא צ'וקר ולא לוזר ולא כישלון, אבל הוא לא מימש את הפוטנציאל שלו. (לא שבהכרח כל אדם חייב לממש את הפוטנציאל שלו, אם כי זו ראייה די מקובלת בימינו)

erantal2000

New member
כן ולא (הכל עובר עליך...)

מדובר בספורט קבוצתי.
ריאן גיגס מעולם לא זכה לשחק במונדיאל. בעיני הוא יותר גדול מהרבה שחקנים שנחשבים לאגדות כדורגל גדולות ממנו.
קשה מאוד לתת תשובה לשאלה "מי הכי גדול" כאשר מדובר בספורט קבוצתי. הרבה יותר קל לעשות את זה בטניס.

ואפילו בטניס אם תנסה לעשות השוואות בין דורות שונים (פדרר או ביורן בורג??? חחחחח) תמצא מאה דעות שונות. ושם מדובר בספורט אישי לחלוטין.
אז לך תשווה למשל בין פייטון למונטנה. הם שיחקו עם קבוצה אחרת, בארגון אחר, עם מאמן אחר,שחקנים אחרים, תקופה אחרת, חוקים אחרים, עם/בלי תקרת שכר...

בספורט קבוצתי גם אם אתה הכי גדול בכל הזמנים אתה יכול לסיים את הקריירה בלי כלום.
יש משהו בתרבות האמריקאית שמקדש את הנצחון ואוהב את הגולדן בויס הווינרים. מכל כינויי הגנאי שיש בתרבות האמריקאית לוזר נחשב לקשה מכולם. זו חברה קפיטליסטית והיא לא מתעסקת בכשרון או באופי או פוטנציאל או ניתוחי עומק אלא אך ורק ביופי כוח כריזמה ושורה תחתונה. בריידי והחיוך השחצני עם האשה הדוגמנית והתארים בא להם יותר טוב ממאנינג פייס. זו תרבות של שחור ולבן.

אני אישית שונא את זה. ואני חושב שפייטון ביי פאר הוא הכי טוב בכל הזמנים. אבל זה רק אני.

למעלה