מה קרה? האמת כואבת?

דליה1965

New member
מה קרה? האמת כואבת?

רוב מקבלי קצבאות הנכים אינם אלא מתחזים שונים שהצליחו לעבוד על ביטוח לאומי בתואנות שונות של כאבים ומיחושים ובעיות נפשיות שנוצרו עקב אירוע\עבודה (מחק את המיותר), רוב מקבלי הקצבאות הם פרזיטים שלא רוצים לעבוד. ובאשר לשאר הנכים, איך אתם לא מתביישים, גם להיות נטל על החברה, לחיות על חשבונה, לקבל קצבאות, שיקום ולא לתרום ולו אגורה ועוד לבוא בדרישות כאילו אנו יושבים על מעיינות של זהב? ושוב אומר, אם הייתי נטל על סביבתי הייתי מתאבדת (אגב יש קיצבה למשפחות מתאבדים...)!!!

asloma

New member
תשובהה לדליה 1965

לדליה, שלום רב., את צודקת ב-100%. כולנו "עבדנו" על הרופאים בועדות של המוסד לביטוח לאומי. קחי לדוגמא אותי... כשנולדתי עצרתי את נשמתי עד שפני הכחילו ומני אז אני "משחק אותה" נכה שיתוק מוחין מלידה. כיום לאחר 53 שנים אני עדיין משחק ועושה מעצמי מסכן כדי שירחמו עלי. אני גם מרכיב שני מכשירי שמיעה. ווללא, אני שומע יותר טוב מעטלף.. גם נראה כך בגלל משקפיים שיש להם כאילו מספר גבוה. אבל אני רואה בלעדיהן 6/6, דהיינו ראיה חדה כמו של נץ.. אני נואם, מה זה נואם.. כולם נהנים לשמוע את דיבורי הרהוט.. אבל שאני בא לכנסת,. אני בכוונה משבש את דיבורי עד כדי טימטום.. אני גם מכה בראשי, לשם הצגה.. קבלתי דרגת נכות גבוהה. רצו גם להעניק לי נכות נפשית, אך לזאת לא הסכמתי.. להיות נכה אני עוד מסוגל.. אך, להיות גם משוגע.. לזאת לא הסכמתי.. את מבינה שזה פול טיים ג´וב... החיים זה תיאטרון, אז אנחנו מציגים.... להת´.. אבי סלומה שחקן ראשי בהצגת החיים כנכה..

nefertittee

New member
אבי היקר

אתה אכן שחקן נפלא! - שחקן בתיאטרון של החיים. הלוואי שתזכה - עד 120 - להמשיך במשחק באותו הומור שנון וטוב, באותה אנרגיה ו...אולי (הלוואי) גם בקצבה שתאפשר לך ולכולנו קיום בכבוד. יישר כח!!!

asloma

New member
לנרפטיטי תשובתי.

תודה על המחמאה ועל האיחולים. רק שנהיה בריאים ולא חולים. ורק ההומור מחזיק אותנו עם משמעות, כי בחיים אנו פוגשים בטוב לב אבל גם ברשעות.. ההומור משמש לי כמו מילים, כפיל בחנות עם מראות. אני רואה את עצמי, משמע, כולם כמוני...

רייבן

New member
אבי היקר

אהבתי את התשובה ההומוריסטית לעניין אם זה לא יגרום לה לשתוק אז היא כנראה באמת חולת נפש אסור להתייחס לפרות משוגעות כמוה ופשוט לדעת שכל מה שהיא תגיד זה רק בגלל הלב הרקוב שלה רק על זה כבר מגיע לה אישפוז דחוף במחלקה פסיכיאטרית.....

צלף

New member
ישנם חברות שפטרו נכות ע"י התאבדות

הדוגמאות שעולות לי בראש זה שנים: 1) האסקומסקים - שהזקנים ברגע שהגיעו לגיל שלא יכלו לתפקד היו לפי המסופר יוצאים לשלג למות בקור. (טוב אפשר להבין את זה במגבלות הכלכליות של שבטי צידים). 2) הנאצים בתקופת שלטונם גם שלחו חולי נפש ואנשים עם פיגור למחנות השמדה בגז (גרמנים). אינני רוצה חס וחלילה להשוות בינך ובין מה שכתוב לעיל - אבל הרגשתי שיש לך הנחה בלתי מודעת שמביאה אותך לכתיבה כפי שאת כותבת. את מודדת את ערך לפי התועלת שלהם לחברה, או לפי התפקוד וערכם הכלכלי - וברגע שהם (או אפילו חס וחלילה את) נזקקים לעזרה או אינם יכולים לעמוד ברשות עצמם מסיבות שונות מייד הם בתת מודע הופכים להיות חסרי ערך אנושי בעינך (אפלו את אם יפקוד אותך חס ושלום גורל זה). אינך אשמה בתפיסה זאת ! התפיסה הזאת הוחדרה לראשך באופן בלתי מודע ע"י תרבות הצריכה המודרנית, שמחדירה בעיתון ובטלויזיה וברדיו וברחוב ע"י פירסומות שהחיים שוים אם יש את האמצעים הכספיים לצרוך מוצרים/ רמת חיים מסוימת. הפתרון הוא בערך שלבני אדם יש ערך משל עצמם, שאינו תלוי במשכורת או ביכולת הפיסית שלהם. וגם לך ישנו ערך כזה גם אם חס וחלילה יקרה פגיעה ביכולת נפשית גופנית שלך "בצלם אלוהים ברא אלוהים את האדם" בקשר לרמאות: בכל חברה ישנם טיפוסים שמנצלים את חוקי החברה לרעה (והיום במיוחד אצל הפולטיקאים) , הפיתרון הוא דוקא באכיפה יעילה ובענישה, ולאו דוקא בלשלול קצבאות ממי שצריך (שמספרם גדול פי כמה אלו שמקבלים את הקצבאות במרמה).

פלטינה

New member
צלף, את חוקי סדום ועמורה שכחת

כנראה שהמגרת דלת הרגש הזו, מאמצת לא רק את החוקים והגישות שציינת אלא גם את חוקי סדום ועמורה שבגללם הומטר על סדום אש וגופרית. חוקי סדום אשר הביאו למריחתה בדבש של בחורה צעירה שעזרה לעני בסתר וכשנתפסה "בפשעה החמור" על כך שהיא מסייעת ל"אנשים שאינם מביאים תועלת" (כשיטתה של המפגרת דלת הרגש והשכל הנ"ל) היא נמרחה בדבש והונחה לפני הדבורים. על כך נאמר: "ארדה נא ואראה הכשצעקתה הבאה אלי". כנראה שתפיסת סדום ואחרים כפי שציינת צלף, מוצאים חן בעיני דלת השכל והרגש והיא מאמצת תפיסות אלה. ואת דלת רגש שכמותך: אם לא תמהרי לשנות את תפיסותייך החייתיות, את היא זו שתפגעי מתפיסותייך אלה! על רשעים שכמותך נאמרו הרבה דברים, שלא אצטטם כאן.

צלף

New member
תפסת אותי ממש חזק - כל הכבוד../images/Emo45.gif

אני מביא דוגמאות מכל מיני מקורות רחוקים - ומה שמתחת לאף לא ראיתי

דליה1965, איזו עזות מצח יש לך

לפני שאת פוגעת בציבור של אלפי אנשים עם מוגבלויות, הרשי לי להעיר, את אולי "אזרחית עם זכויות" אנחנו, לא. המדינה איננה מספקת לנו תעסוקה, בוודאי לא את! המדינה איננה מספקת לנו גני ילדים ובתי ספר נגישים כדי שילדינו ילמדו כשווה בין שווים! המדינה לא תמיד מגייסת אותנו לצבא למרות שאנחנו מוכנים גם להתנדב על חשבונינו. המדינה איננה דואגת לגיל הזהב שביננו, איננה דואגת לחיים בכבוד גם למי שנפגעו בפעולות איבה. מבני ציבור רבים אינם נגישים, כולל קופות חולים כך שגם זכות זו נלקחת מאיתנו. והנה את באה ומאשימה? "שאנחנו מתחזים" שימי לב, לדבריך: "מתחזים" נכי צה"ל=מתחזים? נפגעי עבודה=מתחזים? נפגעי תאונות דרכים=מתחזים? נולדנו להיות כאלו גם בזה אנחנו = מתחזים? אני משוכנעת שרבים מאיתנו מוכנים לשלם אלפי דולרים שאין לנו כדי לתת לך את ה"התחזות" שאת מפילה עלינו ושולחת אותנו למקומות שהדף איננו סובל. לפני שאת מציעה לנו "ל...." אני מציעה לך להיות במקומינו ולו ליום אחד. האם את מוכנה להתחלף? ליום אחד בלבד? את מוזמנת. אינני מאמינה שנזכה לראות כאן תשובה חיובית ממך. לא אנחנו "נכים" ! את גברתי, זקוקה לסיוע! כנראה מעולם לא חווית כל רע בחייך. אז בבקשה. פקחי עינייך. הדשא אצל השכן איננו ורוד יותר. הוא עשוי להפוך צבעו בהיסח הדעת. אם כל כך רע לך מדוע אינך הולכת... שולחת אותנו במקום? האמת תופחת בפנים?

AYELET1

New member
דליה היא מתחזה. 2 ההודעות היחידות

שכתבה בתפוז היו הודעות פרובוקטיביות, כאן בפורום!

nefertittee

New member
דליה מתחזה למה?

לנאצית? - מניין לך שזוהי התחזות?? - אדרבא, טיעוניה והנמקותיה נראו לי כבאות מתוך מקום עמוק (תהום, או סתם בור?), ומכיוון שהיא מבטיחה לפתור מיידית וסופית את היותה לנטל על סביבתה (ואני בטוחה שרבים מציבור הנכים ומשפחותיהם יראו אותה ככזה), לא נותר אלא לאחל לה כי תזכה את משפחתה במהרה באותה קצבה הזויה ("קצבה למשפחות מתאבדים"!?!!). נ.ב. באותה הזדמנות כדאי לחסל את שאר האלמנטים הבלתי קונסטרוקטיביים שאינם תורמים אגורה לחברה: תינוקות וילדים, משוררים ואנשי רוח בטלנים למיניהם, פנסיונרים, מובטלים וכו´ - אין ספק שחברה "רזה ושרירית", שאינה נושאת על גבה דבשות שכאלה, תשמור את זהבה לעצמה ותלך מחיל אל חיל. ובא לציון גוע(א)ל

פלטינה

New member
אתי, אני חושב שהמפגרת דלת הרגש הזו

לא רק שאינה ראויה לכל בהתייחסות עניינית לדבריה המגרים, אלא היא באה לכאן במטרה לפגוע ולהטיח את הארס שלה. כלפי מפגרת זו מה שצריך זה רק למחוק ללא כל התחשבות את הודעותיה המרעילות את האוירה בפורום. אין לתת צ´אנס למרשעות כמוה להשמיע את דבריה החייתיים. היא דומה לאותם חיות הטורפות כל מי שחלש מהם. זו גישתה של מפגרת זו וזו תפיסתה החייתית.

תומכת

New member
זאת הדמוקראטיה - חופש הדיבור

רצוי לא להתיחס לדליה שכפי הנראה היא עצמה נכה,שלא מזכים אותה בקצבת נכות, ולכן זאת הסיבה שהיא אכולה מתוך נשמתה. יתכן והיא מקנאה בנו? לפחות היא יכולה להביע את הרגשתה ומרירות נפשה המדוכאת בכתיבה כאן. ניתן לה חופש הדיבור בארץ דמוקראטית שלנו ואין טעם להתיחס אליה או להתרגז.

פלטינה

New member
שוב חזרה המפגרת המופרעות אטומת הלב

מפגרת, את עוד מעיזה לצייץ כאן? אטומת לב שכמותך, את בעלת מום לב מהחמורים שיש. האטימות שבליבך היא המום החמור מכל המומים שאפשר להעלות על הדעת ובכך את פגועה!! אז תעופי לנו מהעיניים כי הסירחון שלך היוצא ממילותייך המסריחות מפריע לנו כאן. אנו לא רוצים לראות מפגרת אטומת לב כמותך כאן!! שמעת מפגרת?

hunky@dory

New member
עשירים הם נטל סמוי על החברה

והדברים שלך דליה 1965 משתייכים לשנת 1933

raz10

New member
דליה - המכה של המדינה....

אני מקוה שאת עובדת ומרויחה טוב,כדי שתשלמי מיסים שמהם ישלמו לנכים ויעניקו להם הטבות...כמה שרק אפשר....ושתמשיכי לכעוס עליהם...כמה שרק תוכלי כי זה מה שאת שווה.

סיזיפוס

New member
דליה

ברור לי שדברייך נובעים מתוך בורות או אטימות או משניהם. יכול מאוד להיות שיש אנשים שמנצלים מצבים,אבל נראה לי שזה בעיקר בתחום דמי האבטלה ולא בתחום קצבת הנכות. יש גם כאלה שלא הולכים לקבל קיצבת נכות על אף שמגיע להם מתוך בושה או פחד. רק כדאי שתזכרי דבר אחד: מתוך אלו שמקבלים קצבת נכות ,דמי אבטלה וכל הטבה אחרת- רובם, לא בחרו לחיות כך, וגם הם היו רוצים להשתייך למעמד הבינוני ואפילו הגבוה,בגלל שיש להם הכשרון לכך, אלא שישנה נכות שמפריעה להם ליישם את מלוא כישוריהם. וכן, גם גישות מהסוג שלך מפריעות להם למצות את יכולתם וכשרונם. כמו שאמרתי- לא הם בחרו במצבם זה, והדבר שכדאי שתזכרי הוא שזה יכול לקרות לכל אחד. ואין כאן איום או איחול לגבייך, רק תדעי שכל אחד יכול להיות,לצערי הרב, מעורב בתאונה,להכנס למצבים בלתי אפשריים בחייו, אף אחד לא מחוסן מזה, גם לא את ,גם לא הקרובים לך,ומה היית עושה או אומרת במצב כזה? גם אז היית אומרת שהם סתם נצלנים? משהו לחשוב עליו. ובאמת שיהיו לך חיים טובים לך ולקרובייך,כי עוד צער בחברה שלנו ,באמת שלא יעזור לאף אחד. מקווה שהבנת מה שניסיתי לומר לך ואת רוח דבריי באופן הנכון ,כפי שהתכוונתי. כל טוב.

למעלה