מה קרה היום לקסם הודו?

orelsror

New member
את הטועה לגבי מקמ!!!!

ריבית במשק לא אמרה את המילה האחרונה האינפלציה עולה מעבר לגידור שהאוצר הניח לה ולכן לפי דעתי אם ברצונך להיות סולידי ואין לך את היכולת לנתח חברות ולברור אותם עם פינצטה הדרך הכי טובה זה להצמיד את הכסף או לדולר או לאגח ריבית משתנה

yagur12

New member
לאבי

תאורטית השוק נותן לכל סחורה את השווי האמיתי שלה כך שבכל רגע נתון אם יש קונה, וגם אם המחיר גבוה, כנראה שיש לזה סיבה. לעומת זה לך לשוק הכרמל ותשאל כל סוחר מה הכלל הראשון במסחר והוא יגיד לך שהכי חשוב לקנות בזול ולמכור ביוקר. ואל תזלזל בו: אולי אין לו תואר ואולי הוא בג'ינס וחולצה מלוכלכת אבל תראה באיזה בית הוא גר ומה הבת שלו לובשת... ואז תשים לב שיש איזו מחזוריות בשווקים, שמה שמכתיב אותה זה לא נסד"ק לא החלל ולא כל גורם סקסי אחר אלא הדבר הכי יבשושי שיש וזה ראש הפד בארה"ב... שקובע את הריבית. כעת הריבית בארה"ב די גבוהה אבל עדיין מחירי הסחורות רצים מעלה והאמריקאים קונים מוצרים סיניים בלי הכרה, ממירים בועת נדל"ן בחובות דולריים ויוצרים גרעון עצום בסחר מול מהמזרח. חובתו של הנגיד להעלות ריבית כדי ליצור מיתון כשמטרתו "להקטין את הקניות" לעודד חסכון ולהחזיר כסף הביתה. כשהריבית תחצה סף כלשהו ומחירי האג"ח ירדו בהתאם- כסף רב יחזור לשוק האג"ח והדבר הראשון שיימכר כדי לממן את זה- יהיו מניות השווקים המתעוררים. לגבי BRIC: ברזיל זה סבבה אבל עלולה לחטוף בהתאם לנ"ל. רוסיה זה בעצם כמעט רק מניות חברות אנרגיה שכעת בשיאן (זוכר את המוכר בשוק?) הודו- ההודים בעצמם מריצים מניות בלי הכרה והולכים לחטוף חזק לדעתי. סין- לגביהם אין לי דעה ברורה. מי שיגיד לך שיש לו הוא שקרן. לא טעות להחזיק אבל יש תעודה של סין בלבד. ן מכל הבלה בלה שלי- כעת הזמן להיות סולידי. קנה בזול... בהצלחה!

yagur12

New member
מסכים

בוא נאמר שהלואי שכל חילוקי הדעות ינועו סביב חצי אחוז- אחוז שבין מק"מ לשנה לבין התשואה של ריבית משתנה. כמוך מרגיש שהאינפלציה ובריבית יכבו את ההתלהבות משוק המניות היקר- בפעם המי יודע כמה. נורא חבל על כל מי שעושים היום קורסים בהקשעות (אינדיקציה למכור!!) ושם מקבלים מסר כי כל הכסף בשוק הנגזרים (אינדיקציה למכור!!) ועושים פעולות שגובלות בהרצת מניות (למכור למכור!!!!). אגב פינצטה מה דעתך על קסטרו? מכל השוק הישראלי מחזיק רק בהם ובריטליקס. ולגבי עצתך: כשאתה מדבר על ריבית משתנה אתה מתכוון לכפיר? יש עוד דבר כזה? האם זה כה רחוק מתשואת המק"מ? מחזיק גם אג"ח צמוד. חושש מהדולר- נראה לי שבנק ישראל ידכא אותו עם הריבית- אבל כך או כך מאד חשוף למט"ח דרך השקעות בתעודות חו"ל. תודה!!!!

yagur12

New member
ובהקשר זה: ברח פורסט, ברח !!!!!

הודו באדום בוהק. לפי כמה אינדיקטורים ההודים הולכים ללמוד מה שכבר שכחנו בשנת 1994. הרצת מניות, פעילות יתר של פרטיים, פעילות באשראי וכד'. דיללתי הודו ב 70%. דיללתי LATIN ב 50%. לא נוגע עדיין בסחורות. מק"מ רבותי: עד שהנגיד יסיים את דברו. או שאני טועה....

למעלה