מה קרה לאותפ מתכנתים שנפלטו מההייטק במשבר בועת ההייטק?

אני מניחה שאני לא היחידה ששמה לב להקבלה בין המשבר הכלכלי של ימינו לבין המשבר של בועת ההייטק. מלבד ההשפעה העמוקה של המשבר על התעשייה (סגירה של חברות, סבבי פיטורים גדולים ותכופים של חברות בכל גודל), יש לנו גם משבר שכבר מתארך והמצב הכלכלי בתעשייה בפרט ובעולם בכלל לא משתפר, ואין צפי לשיפור.

אני זוכרת לא מעט דיונים על מצב האבטלה בהייטק במשבר בועת ההיטק - בין השאר יוזמה של הממשלה להפוך רבים מהם למורים למדעים. אבל גם בלי היוזמה הזו, אני מניחה שרבים מהמפוטרים, במיוחד אלו שפוטרו בשלבים היותר מוקדמים של המשבר, התקשו לא פעם למצוא עבודה נוספת בהייטק, ומצאו את עצמם נאלצים לעבור לעבוד בתפקידים אחרים כדי לשרוד כלכלית. ולא היה מדובר רק על בוגרי הסבות (שהיו קונספט מוכר החל מסוף שנות התשעים) או בוגרי תארים במכללות, אלא גם בוגרי תארים מאוניברסיטאות.

אבל כדרכם של משברים, גם משבר הבועה בסופו של דבר הסתיים. יכול להיות שחלק מאותם אנשים שנאלצו לעבור הסבה בגלל המצב הכלכלי דווקא שמחו לנתב את הקריירה שלהם לכיוונים אחרים עם ״וואלה באלה״ טוב יותר, אבל אני מניחה שרבים היו שמחים לחפש מחדש עבודה בהייטק. אני מניחה שיכול להיות שאלו שנותרו מובטלים לאורך זמן יחסית ארוך גם סבלו מאותו קושי לחזור.

האם יש למישהו מושג אם אנשים הצליחו לחזור להייטק אחרי המשבר גם אחרי הפסקה ארוכה?

נערך לאחרונה ב:
למעלה