מה קרה לגולאש ?

Postman1

New member
מה קרה לגולאש ?

הקצב המליץ לי על בשר משובח לגולאש ואפילו חתך אותו לקוביות נאות. מצאתי מתכון באחד הפורומים באינטרנט וביצעתי את הכתוב שם בדקדקנות מדהימה, אבל התוצאה פשוט לא אכילה. הבשר קשה כמו אבנים והייתי רוצה לדעת אם ניתן להציל את העניין או להסב אותו למשהו אחר. אודה על כל רעיון, אחרת נישאר רעבים השבת (אתמול בערב יצאנו למסעדה בלית ברירה... ). אפרט את המתכון, למקרה שמישהו יעלה על הפאשלה: הזהבתי 2 בצל בשמן זית הכנסתי 1 ק"ג קוביות בשר לגולאש (משום מה לא היה בכלל שומן בו) וסגרתי מכל הכיוונים פיזרתי מעל: פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, קצת אבקת מרק עוף, קצת קטשופ והוספתי 8 שזיפים שחורים מיובשים ו-10 משמשים מיובשים. בחשתי היטב והוספתי כוס יין אדום יבש ולאחר רתיחה נתתי לזה להתבשל 3 שעות , כאשר אחת לחצי שעה בערך ערבבתי את היוצרות בסיר. הרוטב יצא טעים (קצת מתקתק מדי אולי) והבשר - פשוט לא אכיל. נראה אותכם פותרים לי את עוגמת הנפש ? תודה.
 
לא הוספת בכלל נוזלים חוץ מכוס היין?

איזה נתח מהבשר זה היה? הקצב אמין עליך? לדעתי, אם אכן לא הוספת נוזלים, הבשר פשוט התייבש. רוב הבשרים שנועדו לבישול ארוך, צריכים להתבשל כשהם מכוסים בנוזלים. ולפתרון, תוציא את הפירות היבשים מהתבשיל. תטחן אותו במטחנת בשר, תוסיף לזה המון בצל מטוגן וקצת מרק עוף (מאבקה). את התערובת שהתקבלה אפשר לעטוף בבצק (עלים, שמרים או פריך) ולאפות כפשטידה (ולהגיש את הרוטב בצד). או לערבב עם פסטה (מבושלת), לטגן קצת ביחד ולהגיש ככה.
 

מליאל

New member
איזה בשר זה היה?האם כמות הנוזלים במתכון היתה

מספיקה? כלומר הבשר מכוסה?
 

bigjack

New member
לי נשמע שאין מספיק נוזלים../images/Emo10.gif

ובנוסף מנסיון עגום עם הרבה קצבים "טובים" יכול להיות שהבשר שהוא נתן לך הוא פשוט בשר לא איכותי או לא מתאים לגולש. ב-3 שעות בישול כמעט כל בשר טוב יתרכך ויהיה אכיל......
 
אני הייתי מוסיפה נוזלים, ומכניסה לתנור לעוד

זמן שצריך. ברור שזאת בעיית נוזלים. כוס יין אחת לא מספיקה כאן. תוסיף לפחות 2.5 כובסות מים רותחים, והכנס לתנור לעוד שעתיים לפחות, בתבנית חסינת אש מכוסה. כשהבשר רך יש לתקן תיבול וטעמים. בהצלחה.
 

Postman1

New member
היו מספיק נוזלים. כלומר -

הבשר כוסה ביין. יתכן מאוד שהבשר לא מתאים לגולאש,ולא היה בו מספיק שומן, אם כי הוא בהחלט איכותי למראה.זו לא אשמת הבשר אלא הבישול, היינו אשמתי. יתכן שכמות היין גרמה לו לשוק (התכווצות שרירים?), וגם- זה התבשל על אש קטנה במיוחד ואולי היה צורך באש קטנה רגילה, כדי שהנוזלים ייספגו בבשר. אם תפגשו חתולים מתנודדים כשיכורים - תבינו שהם אלו שאכלו את מה שהשארתי להם שם בחוץ. תודה על כל נסיונות הפתרון. מצא חן בעיני השילוב עם פסטה, אבל כאמור, אין זכר לגולאש. הלך לחתולים. שבוע טוב.
 

bigjack

New member
אם ככה הבשר היה יבש או סיבי מידי

פעם הבאה מומלץ ל"סגור" את הבשר בטיגון לפני הבישול.
 
ועכשיו אני עם השאלות האלה

זה הגיוני שבשר כתף בפרוסות מתבשל כבר שלוש וחצי שעות והוא עדין סיבי? סגרתי, כיסיתי במים בישלתי המון זמן וזה לא מתרכך.
 

bigjack

New member
אם הוא סיבי עכשיו

סימן שהוא היה סיבי מההתחלה... אם בשר הוא סיבי אז גם 10 שעות של בישול לא יהפכו אותו לנימוח בפה
הצרה בארץ שקשה לסמוך על הרבה מהקצבים
 
גררר.... האיש היה רעב, אז

בדקנו אותו בכל מקרה. חלק היה טעים וחלק היה סיבי. וזה מרגיז, כי הבשר היה יקר ונראה כמו בשר איכותי.
 

מליאל

New member
מה לגבי המלח....באיזה שלב המלחת אותו...?

אולי פה היתה פאשלה...לא נראה לי שבשר כתף אינו מתבשל כל כך הרבה שעות...זה בשר נהדר שמספיק לו גם שעה אחת של בישול. אני מכינה אותו הרבה.
 
המלחתי אחרי שלוש שעות

אני רק תוהה אם זו פשלה שלי או פשלה של הקצב. אני לא כל כך רגילה לבשל בשר, ובכל זאת....
 

א פרח

New member
אז זו כניראה פשלה של הקצב

בכל מקרה את עדיין יכולה לנצל את הבשר ע"י טחינה ולהשתמש בו כרוטב לפסטה או כמילוי לבורקס וכדומה. אחרי 3 שעות הבשר היה צריך להיות רך בכל מקרה.
 
למעלה